DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Aynur Sel
Aynur Sel
Giriş Tarihi : 27-03-2013 10:17

Ses’leri Yitirmek

Marifet utanç biriktirmek değildir ellerinde, utancın olmadığı bir  dünya yaratmaktır. O da mümkünse…

    Gecenin  merhameti  yok, karanlık bir kabus  gibi çöker kendini insanlığa feda edenlerin üstüne. Ne umuttur karanlığa sırtını veren  güç ne de aşktır.  Karanlık , tüm  kirli işlerin yürütücülerine  aralık tutar kapılarını..

    Siz de onlardan biri olmayın, yasakların  kölesi olarak nam salmayın çocukların dünyasında. Ne sen- ben  kavgası vardır orada ne de siyasetin cilveleri. Her şey  sahicidir, ta ki onları da kendimize benzetene  kadar.

   Hoşuna gitmeyen durumları  ’sessiz yığınların öfkesi ‘deyip bir kulp  takmaya  çalışırsanız o kulp her defasında yüreğinizi incitir, hepimize  zarar verir.  Sessiz yığınların tepkisi ‘ Herkes benimle  aynı haklara sahiptir’e dönüşse o işin kaybedeni olmaz. Maziye sığınıp geleceği de onda görmeye çalışırsan  hayatın en meşakkatli yolunu  seçmişsin, demektir. Acıyı acıyla, göz yaşını  kederle yarıştırırsan bunun adı intikam yemini olur. Bu tür  nasihatlere  herkesin  karnının tok olduğu söylenilir. Uygulamaya gelince ‘  Bana  o sözü söyleyene benim de bir çift  lafım var,  diyerek yarıştan  kopmadığımızı  her defasında  başkalarına  gösterme gayretinde bulunuruz.

    Yazacaksın, neyi nasıl yazdığını bilmeden yazacaksın.

     Bütün aldatıcı zaferlerin kılıçların ürünü olduğunu yazacaksın.  Medeniyetlerin temelinin düşünce’den teşekkül ettiğini yazarsan  kapıda bulursun kendini.  Yıkama yağlama faaliyetlerini  beceremiyorsan   büyük gazete patronlarının  ve  siyasetin kulvarından at koşturmayacaksın.

   Yazacaksın ki  bahar çiçeklerle çalsın kapını. Her çiçeğin yanında bir böcek bedava,  bu da siyasetin  halka  en kral ve kıyak   kampanyası. Hava da su da  bedava diyesim  geliyor; fakat diyemiyorum, her ikisi de bedava olma özelliğini  kaybetti çoktan.

   Hop oturup hop kalkacaksın arada, tribünlere  oynayıp nabza  göre  şerbet vereceksin. Siyaset dediğin biraz da bu değil mi?   Kim takıyor siyasetin bilimsel tanımına?  Kim  ‘’ Onur ‘’ kelimesiyle siyaseti  yan yana  getiriyor bu devirde, olacak iş mi?  Normal  şartlarda   Adıyaman’ da Salih Fırat’ın  reklamı bu kadar iyi (  !)  yapılabilir miydi?  Tuhaflıklarımız bununla da bitmiyor. Seçim arifelerinde güllük gülistanlık bir ülkeyi bize vadedenler  seçim  sonrasında sadece  dikenlerini batırmakla yetiniyorlar. Biz de her defasında denenmişi deniyoruz., sanki ilk defa  başımıza böyle bir olay gelmiş gibi  de  şaşırıyoruz. Hala anlamış değilim bu tuhaflığı.

      Bir tuhaflık da başka yerden hortluyor.  Normal şartlarda hak hukuk çerçevesinde olması gerekenleri bile , örneğin temel   insani hakları   ‘’ veriyoruz’’ deyip gönül okşayıcı  sözlerle karşımıza  çıkanlara alkış tutuyoruz.

   Bireysel menfaatin  peşinden giden  zavallıların durumunu  daha da trajik hale koymanın anlamı yok.  Koca koca adamlar,  bazı gazeteciler- yazarlar ekranlarda boy gösterip birilerinin ekmeğine  yağ sürüp kelimelerini balla süsledikten  kısa  süre sonra  bakıyorsunuz ki makamları hazır. Bu işin görünen  tarafı, işin  görünmeyen kısmındaki pazarlıkları da bilemiyoruz. Er ya da geç  o pazarlıklar da deşifre olunur elbet.

   Siyaset kurumu bana güven vermiyor; çünkü ‘’ çıkar’’ üzerine  kurulu anlayışlar , kurumlar güvensizliği  kural haline getiriyor.   Bizler  ‘’ yarın’ı düşünerek adım attığımızda   bu güvensizlik önümüze set çekiyor.  

           Ses’ler yitirildiğin de onur da  yitirilmiş olur.  

Aynur Sel

Aynur Sel

DİĞER YAZILARI Namuslu Bir Ömür Üstüne Mart’ın Kadınları Bir Kadın, Bir Kadın Daha… Göç yollarında kadınlar…. Tencere Dibin Kara… Acıları Ortaklaştıramamak Adalet Hiç Uğramadı Buraya Babalar Ve Oğullar Camdandı Zeytin Dalı, Kırıldı… Çarpışan Kelimeleden Çıkan Çocukluk Kuyruklu Yalan ( Lar) Altında Bir Dağ Çiçeğidir Ömrün Akbabalar Gülümserken… Tarım İşçilerinden Geriye Kalan … Güle güle içki, sıradaki gelsin ! Boşanmaların nedeni kadın mı? Ceylan’ın Makarnası Gençliği Yutma Vaktidir Şimdi 14 Şubat Ve Kadın Cinayetleri Sen de mi brütüs? Yaşam mı? Üstü kalsın! Zaman neyi unutturur? ‘’ Acıtan gerçek’’ Kurgu Ve Gerçek Baykuş Despot Bir Adamla Kimliksizleştirilen Bir Kadının Demokrasisi Seslerle Vicdanlara Dokunmak Yaşasın ! Herkes kadın doğum uzmanı ( !) Uslu Olmak Ya Da Olmamak Her Şehrin Hikayesi Bir Diğerine Benzer ‘’ Şimdi yeni şeyler söylemek lazım ’’ Görünen Köyün Meçhul Olmayan Hali Hangi sokağın, nerenin çocukları? ‘’ Ne Vakit Bir Yaşamak Düşünsem ’’* Rüyası Unutturulan Adam Tarih Ve Fil Akbabalar Ve Kelebekler Çıplak Kral ESKİ YILın YENİsi Aperatif Yazı Efsane Hüso Soraya’yı Taşlamak 20 Kasım’ın Düşündürdükleri N. Ç. Vicdanın milliyeti olur mu? Nazım Hikmet Ve Hasret Sanatçının Sosyal Sorumluluğu Yazmak insanı mutsuz eder mi? Mevsimlik Çocuk İşçilerin Dramı Matrak bir film! Ayardan Düşen Polemikler Liste(Siz)Ler İnsan Yaşadığı Yere Benzermiş Basında Deprem Normal doğum mu, o da ne? Enstantaneler Garip Bir Kayıp İlanı Gülelim mi, ağlayalım mı? Kayıt Altına Alınamayan Kayıplar Gidenlerin Ardından Arife tarif gerekmez ya arif yoksa? Mecnunun Leylası Kadınlar Yürüyor ‘’ Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur.’’ Duyarsızların Duyarlılığı İnce Dokunuşlar Ultra Özgürlük Kirli Yüzlere Maske Kaymaklı Şiddet Satılıyor Çelişkiler Yumağı Maden İşçileri Demokrasi kaç lira? Kadın Ve Nehir Arayış Düello
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA