DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Aynur Sel
Aynur Sel
Giriş Tarihi : 20-04-2011 19:56

Liste(Siz)Ler

       Artık muhabbetin seyri belirlendi. Kimin hizmeti, kimin çalınmış projesi, kimin şifresi konulur önümüze ve bizden her duruma iyi niyet gösterisinde  bulunmamız, gerekirse alkışlamamız istenir.   Ötekileştirme  politikaları üzerinden  nemalanan  ve bu yönlü geliştirilen politikaların insanlardaki aidiyet ve güven duygusunu ne şekilde zedelediğini anlatmaya gerek yok sanırım.  Bizden biriyse hırsızlık bile yapmışsa ‘’Eyvallah’’ile başlayan masallara hazırlıklıyız, daha doğrusu alışkınız. Bizden biri değilse ‘’  Vallahi de billahi de dünyayı başına dar ederiz.’’  nidalarının da sahibi bizleriz.

     Bundan iyi komedi olur mu? Artık sokak ortasında bıçaklansan bile  Allah’ın bir  kulu durup bakmıyor sana;  imdadına,  hem kulaklarını hem de gönlünü kapatmış oluyor ne yazık ki. Bütün bunlar bizden olmama anlayışının hastalıklı  ürünü değil de nedir?

    

       Gelelim asıl meseleye yani liste meselesine. Listeler açıklandı biliyorsunuz. Her zamanki gibi  parti başkanlarının iki dudağı arasında çıkan  isimler   yazılıverdi kağıtlara. Yine eski bir şarkı, yani hepinizin  bildiği bir şarkı dillendirildi demokrasiye ilişkin .  Parti içi demokrasiden dem vurdular liderler.  Bilinmedik  bir yerde, zamanda,  onları   tanımayan  insanlar olsak yutturacaklar  bize  her şeyi diyeceğim. Han da eski hamam da, birilerinin bize  bu konuda ders vermelerine gerek yok sanırım. 

        Bu arada  bazı yazarların gözü aydın olsun .Kaç yıldır katıldıkları her programda  bazı parti ya da partileri savunmak için azami çaba harcadılar. Yalakalığın her türlüsünü yapıp, bu yönde  kendilerine yapılan eleştirileri bile görmezden geldiler. Bazı  parti ya da partilerle ilgili sorulan her sorunun ve sorunun muhatabı olarak  kendilerini  bellediler.   Gerçek anlamda o siyasi partinin mensupları bile  söz düellolarına girip   başkalarıyla yüz göz olmadılar. İşin ilginç  tarafı  bütün bunları  gazeteci- yazar- aydın kimliğiyle yaptıklarını  belirtmeleri. Bununla ilgili düşüncelerimi ve yaklaşımları daha önce de belirttiğim için  aynı şeyleri ikinci defa tekrar etmek istemiyorum. Kendini belli tanımların içine yerleştiren insanlara  bu tutum  ve davranışları yakıştıramadığımı ifade etmek istiyorum sadece.  Ama şunu da  belirteyim ki bazılarının savunmaları boşa çıkmadı, kendilerine yer kapabildiler.  Bazılarına ise  yazık oldu, enerjileri boşa gitti, bilseydim ben de bir parti kurardım, emekleri boşa gitmezdi bari. Acaba  onlar bundan  sonra kimin avukatlığına savunacaklar doğrusu merak ediyorum. Takipçileri olacağız artık, çünkü başka işimiz yok.

    Tuhaflıklar bununla da bitmiyor, çeşitli olumsuzluklar yaşanıyor  ve her duruma bir kılıf uydurulabiliyor. Sanki başka bir dünyada yaşanıyor  da her şey, biz abartıyoruz.   Kötü söz sahibinindir ya da söz  dönüp dolaşıp sahibini bulur derler  ; bizde ise tam tersi olur,  kötü söz dönüp dolaşır talih kuşu olarak başkalarının başına konar. O zaman kral da sizsiniz, padişah da ; hele bir de karşılarında  laf ebeliğine soyunun, kem küm edin dünya başınıza nasıl yıkılırmış görürsünüz,  sonunuz heykelin akıbetiyle benzerlik  gösterir.

          Seçimler bir yandan inanılmaz güzel  vaatlerle giriyor  hayatımıza, diğer yandan insanı merkeze alan tüm okumaları, çabaları silip süpürüyor.  Hakikatte çirkin olanın   çehresi değiştiriliyor, makyaj yapılıyor ve farklı bir durummuş gibi  sergileniyor. İzleyenlerde çıt yok, salondaki sessizlik itaat kültürüne hizmet etmekle kendini mükellef sayıyor ve bunu gurur duyma aracı olarak görüyor.  

Aynur Sel

Aynur Sel

DİĞER YAZILARI Namuslu Bir Ömür Üstüne Mart’ın Kadınları Bir Kadın, Bir Kadın Daha… Göç yollarında kadınlar…. Tencere Dibin Kara… Acıları Ortaklaştıramamak Adalet Hiç Uğramadı Buraya Babalar Ve Oğullar Camdandı Zeytin Dalı, Kırıldı… Çarpışan Kelimeleden Çıkan Çocukluk Kuyruklu Yalan ( Lar) Altında Bir Dağ Çiçeğidir Ömrün Akbabalar Gülümserken… Tarım İşçilerinden Geriye Kalan … Güle güle içki, sıradaki gelsin ! Boşanmaların nedeni kadın mı? Ceylan’ın Makarnası Ses’leri Yitirmek Gençliği Yutma Vaktidir Şimdi 14 Şubat Ve Kadın Cinayetleri Sen de mi brütüs? Yaşam mı? Üstü kalsın! Zaman neyi unutturur? ‘’ Acıtan gerçek’’ Kurgu Ve Gerçek Baykuş Despot Bir Adamla Kimliksizleştirilen Bir Kadının Demokrasisi Seslerle Vicdanlara Dokunmak Yaşasın ! Herkes kadın doğum uzmanı ( !) Uslu Olmak Ya Da Olmamak Her Şehrin Hikayesi Bir Diğerine Benzer ‘’ Şimdi yeni şeyler söylemek lazım ’’ Görünen Köyün Meçhul Olmayan Hali Hangi sokağın, nerenin çocukları? ‘’ Ne Vakit Bir Yaşamak Düşünsem ’’* Rüyası Unutturulan Adam Tarih Ve Fil Akbabalar Ve Kelebekler Çıplak Kral ESKİ YILın YENİsi Aperatif Yazı Efsane Hüso Soraya’yı Taşlamak 20 Kasım’ın Düşündürdükleri N. Ç. Vicdanın milliyeti olur mu? Nazım Hikmet Ve Hasret Sanatçının Sosyal Sorumluluğu Yazmak insanı mutsuz eder mi? Mevsimlik Çocuk İşçilerin Dramı Matrak bir film! Ayardan Düşen Polemikler İnsan Yaşadığı Yere Benzermiş Basında Deprem Normal doğum mu, o da ne? Enstantaneler Garip Bir Kayıp İlanı Gülelim mi, ağlayalım mı? Kayıt Altına Alınamayan Kayıplar Gidenlerin Ardından Arife tarif gerekmez ya arif yoksa? Mecnunun Leylası Kadınlar Yürüyor ‘’ Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur.’’ Duyarsızların Duyarlılığı İnce Dokunuşlar Ultra Özgürlük Kirli Yüzlere Maske Kaymaklı Şiddet Satılıyor Çelişkiler Yumağı Maden İşçileri Demokrasi kaç lira? Kadın Ve Nehir Arayış Düello
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA