DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Aynur Sel
Aynur Sel
Giriş Tarihi : 19-12-2011 16:18

Aperatif Yazı

Dik duruşları unuttum, uyuma haliyle uyanma halini  topladım, ortaya trajikomik bir durum çıktı, uyuma hali her defasında galip geldi. Hesaplarda bir karışıklık var,  hesap uzmanı  olmadığım için  basit yap bozlarla günümü geçirmeye karar verdim.  Laf  aramızda  bunda da  başarılı olamadım.

    Üç beş satır karaladım boş çıktı, birkaç dize döktüm kağıda, loş ışıkta fazlaca  romantik göründü.  Kendimi ciddiye aldım, birkaç okkalı cümleyle bilimsellikten dem vurayım dedim, çırak kaldım, evrim teorisine ulaşamadım. Toplumsal kazanda kaynayayım dedim,  onda da çok fazla suç unsuru vardı. Neymiş özgürlüğün sınırıymış, eşitlikmiş, adaletmiş, kadın, çocuk  veya daha geneli  insan haklarıymış ( malum aralık ayındayız) ….   Çaktırmayın  bunları dile getirmek ya da yazmak fazla lükse girdi, ateşten gömlek oluverdi.

    Bir fıkra uydurayım dedim, Nasrettin Hoca’dan çekindim. Temel’in beni boğazlamasından korktum. Velhasıl  Nasrettin Hoca’nın affına sığınarak  ipe un sermekten başka çarem  kalmadı.

     Boş geçmiyor günümüz   - bu özlemi çekilen bir şey olmalı-    her anı dolu dolu( !) yaşıyoruz.  Enine  hızla  genişliyoruz,  boyuna şişmanlıyoruz,  jet hızıyla  çoğalıyoruz. Diyet listelerimiz günlük değişiyor, tıpta  devayı bulamazsak  aktarlarımıza  koşuyoruz;  her alanda uzmanlar maşallah.  Hem kalbi onarıyorlar hem de beyni, aklınızda  bulunsun yakında aşk doktorluğuna da başlayacaklarmış.

     Enerjimiz tükenmiyor,  yaşamın her anına müdahil oluyoruz. , akıyoruz,  coşuyoruz;  ister tersine  ister düzüne  fark etmiyor. Bazen  söylediklerimize kendimiz de inanmıyoruz. Her şeye burnuna sokmak  gibi bir görevimiz, her konuda fikir yürütmek gibi bir anlayışımız olduğundan yaz kış demeden tüm mevsimlere karışıyoruz.  Bu anlayışlardan ötürü  şahsi meseleleri,  memleket meselesi  yapıveriyoruz.

    Sporda şikeye başvurmuyoruz,  söylenenler  külliyen yalan, söyleyenler de yalancı. Ufak tefek bir şeyler yaptık diye  kıyameti kopardılar, sanki bizden öncekiler hiçbir şey yapmamış gibi. Neyse canım şu şike yasası asılan suratımı biraz olsun güldürdü, asıl  şike neymiş  bundan sonra görecekler.

   Hele reyting  diye bir kavgamız olamaz bile,  şike asla,  zaten herkes bizi izliyor. Seksen yaşındaki adam ekranda göbek atmak istiyor, çıkartıp oynatıyoruz; genç kızlar daha varlıklı  eşlere sahip olmak için bize baş vuruyorlar. Ebeveynlerinin gözü arkada kalmasın kendi çocuklarımız gibi bakıyoruz onlara. Sonra da kadın programlarımıza ve dizilerimize dil uzatıyorlar, ne hakları varsa .  Toplumun kanayan yaralarına merhem sürüyoruz merhem, bunu biliyor musunuz?

   Aydınlara  ihtiyacımız yok, bazıları  köşelerinde daha rahat uyuyabilirler. Hatta   bir kısım liberaller daha halis rüyalar görmeye de devam edebilirler.  Yakında rüya  tabirlerine de  el atacağım, haberiniz olsun.

    Sosyologlara  ihtiyacımız yok,  onlar aile  sosyolojisiyle ilgilenebilirler, kendi ailevi sorunlarının dışına çıkmamak şartıyla. Zaten toplumda ailede şiddet  diye bir sorunumuz yok. Baktılar ki  bu iş yürümüyor, onlar da  bir topun peşinde  koşabilirler, başka meslekler torbaya mı girdi?

    Cüp.. cüp…  cüp…

    Tövbe tövbe de  çarpılacaksın, ağzın gözün yamulacak!  Ağzın yamulmasını anladım da, bu göz nasıl yamulur onu bir türlü  anlayamadım,  küçüklüğümden beri onu düşünüyorum. Baksanıza arkasından yürüyen binlerce kişi ‘ hepimiz bilmem  kimiz’  diyor. Bilmeyen de düşünce  suçundan bir araya geldiklerini sanır.

   İlk yalanımız evde başladı.,  büyüklerimizden öğrendik, her küçük yalanda yüzlerindeki gülümsemeden feyiz aldık.. Şakacıktan  başlayan küçük yalanlar  kumdan yapılmış devasa binaların  ruhsatlarına  süslü  imzalar  şeklinde girdi. Büyüdük, evlendik, barklandık yalanlarımız da  büyüdü; çıkmaz sokaklara açtı tüm kapıları. Bu da hoş karşılandı, alkış aldı; huylu huyundan vazgeçmez  kılıfına büründürülerek iğne çalanın günün birinde altın çalabileceği düşünülmedi.

Aynur Sel

Aynur Sel

DİĞER YAZILARI Namuslu Bir Ömür Üstüne Mart’ın Kadınları Bir Kadın, Bir Kadın Daha… Göç yollarında kadınlar…. Tencere Dibin Kara… Acıları Ortaklaştıramamak Adalet Hiç Uğramadı Buraya Babalar Ve Oğullar Camdandı Zeytin Dalı, Kırıldı… Çarpışan Kelimeleden Çıkan Çocukluk Kuyruklu Yalan ( Lar) Altında Bir Dağ Çiçeğidir Ömrün Akbabalar Gülümserken… Tarım İşçilerinden Geriye Kalan … Güle güle içki, sıradaki gelsin ! Boşanmaların nedeni kadın mı? Ceylan’ın Makarnası Ses’leri Yitirmek Gençliği Yutma Vaktidir Şimdi 14 Şubat Ve Kadın Cinayetleri Sen de mi brütüs? Yaşam mı? Üstü kalsın! Zaman neyi unutturur? ‘’ Acıtan gerçek’’ Kurgu Ve Gerçek Baykuş Despot Bir Adamla Kimliksizleştirilen Bir Kadının Demokrasisi Seslerle Vicdanlara Dokunmak Yaşasın ! Herkes kadın doğum uzmanı ( !) Uslu Olmak Ya Da Olmamak Her Şehrin Hikayesi Bir Diğerine Benzer ‘’ Şimdi yeni şeyler söylemek lazım ’’ Görünen Köyün Meçhul Olmayan Hali Hangi sokağın, nerenin çocukları? ‘’ Ne Vakit Bir Yaşamak Düşünsem ’’* Rüyası Unutturulan Adam Tarih Ve Fil Akbabalar Ve Kelebekler Çıplak Kral ESKİ YILın YENİsi Efsane Hüso Soraya’yı Taşlamak 20 Kasım’ın Düşündürdükleri N. Ç. Vicdanın milliyeti olur mu? Nazım Hikmet Ve Hasret Sanatçının Sosyal Sorumluluğu Yazmak insanı mutsuz eder mi? Mevsimlik Çocuk İşçilerin Dramı Matrak bir film! Ayardan Düşen Polemikler Liste(Siz)Ler İnsan Yaşadığı Yere Benzermiş Basında Deprem Normal doğum mu, o da ne? Enstantaneler Garip Bir Kayıp İlanı Gülelim mi, ağlayalım mı? Kayıt Altına Alınamayan Kayıplar Gidenlerin Ardından Arife tarif gerekmez ya arif yoksa? Mecnunun Leylası Kadınlar Yürüyor ‘’ Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur.’’ Duyarsızların Duyarlılığı İnce Dokunuşlar Ultra Özgürlük Kirli Yüzlere Maske Kaymaklı Şiddet Satılıyor Çelişkiler Yumağı Maden İşçileri Demokrasi kaç lira? Kadın Ve Nehir Arayış Düello
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA