DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Aynur Sel
Aynur Sel
Giriş Tarihi : 07-11-2010 12:29

‘’ Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur.’’

       Düşünmenin adresi yok, diyorum  medyayı takip edince. Basit ve kalıplaşmış başlıklarla topluma ön ayak olmaya çalışıyorlar, tökezleme kaygısı taşımadan. Hatta bazen çok başarılı buluyorum medyayı,  bazı olayların olma ihtimalini önceden seziyor olmalılar ki  , ne hikmetse, henüz olay yaşanmadan başlık atabiliyorlar.

             Vay, vay, vay! Güce bak, güce… diyorum.

             Güneşin  ilk ışıklarıyla  başladığım güne   etrafımda uçuşan kelimeleri avucumda biriktiriyorum. Yazma hevesi  tüm benliğimi sarıyor ilk önce .Sonra tanık olduklarımız, yaşadıklarımız, duyduklarımız sıralanıyor bir bir  beynimde,   hevesim kırılıyor. Gittikçe kişilerden ve toplumdan uzaklaştığımı hissediyorum. Düşünmeyi bıraksam hayatım daha da kolaylaşacak galiba.

         Karşımıza çıkan  herkese  Nasrettin Hoca  misali  ‘’Sen de haklısın,’’ demek, yapılanlara baş sallamak, olanları onaylamak  anlayışı yüreğimi gerçekten kanatıyor. Hele bunlar bir de toplumda aydın geçinen insanlar tarafında kabul görmüşse…

       Dalkavukluk virüs gibi yayılıyor toplumun her safhasına. Ülkemiz şucu, bucu’lardan çok çekti,  diyor biri, neredeyse kalkıp  stüdyoda  bulunanların üzerine yürüyecek. Tartışmanın  sonuna doğru saltanata bağlılığını ilan edecek duruma geliyor.

           Hüzünle gülümsüyorum, ne hallere geldik, kimlere kaldık, aydınımız ne duruma düştü diye. Karşımdaki duymasa da bir yuh çekiyorum rahatlamak için; ama nafile, kederim  artıyor.

          Öyle ya, bu da başka bir demokrasi anlayışı diyorum kendi kendime rahatlamak için. Çoğunluk diyorum, çoğulculuk diyorum, olmuyor;  bu kelimeleri bir türlü oturtamıyorum bir yere . Bir kulpunu bulup buna da sözsel şiddet diyorum, kendimi kandırmak için.   Şiddet her yönüyle meşru kılınıyor,biz de bunu sindire sindire  emin adımlarla ilerliyoruz 21. yüzyılda.  Şekli değişik olsa da saltanat tüm ihtişamıyla devam ediyor: Tek ses, tek yürek…  Kim itiraz edebilir ki! Karşı çıkanın vay haline. Gerekirse  öğle  ya da  akşam yemekleri hazırlanır,  karşı çıkanların kulaklar çekilir, herkes hizaya getirilir.

          Neyse moralinizi fazla bozmayayım.

  Her şeyi alkışlar olduk son zamanlarda. Sözde yoğun çalışmaların göz boyadığı bir dönemi  bırakmaya ramak kaldı. Ramak kaldı diyorum, çünkü  seçim öncesi gülistana benzetilecek ülkem, biraz daha şımartılacağız.  Hele yaz tatilini evet’le hayır’ın gölgesinde geçirdiğimiz bir dönemin   arkasından  her hileye eyvallah diyeceğiz, durum onu gösteriyor.

      KOMEDİ:   Çoğu insanın referandumun ne olduğunu dahi bilmediği, oylarını da siyasi tercihlerine göre kullandıkları, aslında neye evet, neye hayır dedikleri bilinmiyor.

     OYUNCU:  İşini iyi biliyor, toplumun  hangi sözlere itibar edeceğini kestiriyor. Topluma  kelimeleri kavram düzeyinde  veriyor, hitabetini ona göre yapıyor.  Mağduriyeti dillendirip nabza göre şerbet veriyor.

        TRAJEDİ: Anayasada  yapılacak değişikliklerde ,özellikle ekranlarda,  hukuk alanında söz sahibi olan insanlardan çok  gazeteci ve yazarların yönlendirmeleri ve siyasi anlayışları hayatımızda ve irademizde  etkili oldu. Bilimle uğraşan insanların hayatımızda yeri yokmuş  meğer . Ortaya farklı bir tez sunuldu mu bir sus payı vermek boynumuzun borcu oluveriyor nedense. Onu ya da onları ekranlarda görmek artık mümkün olmuyor.

       

             Geriye ne mi kalıyor? ‘’ Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur.’’

Aynur Sel

Aynur Sel

DİĞER YAZILARI Namuslu Bir Ömür Üstüne Mart’ın Kadınları Bir Kadın, Bir Kadın Daha… Göç yollarında kadınlar…. Tencere Dibin Kara… Acıları Ortaklaştıramamak Adalet Hiç Uğramadı Buraya Babalar Ve Oğullar Camdandı Zeytin Dalı, Kırıldı… Çarpışan Kelimeleden Çıkan Çocukluk Kuyruklu Yalan ( Lar) Altında Bir Dağ Çiçeğidir Ömrün Akbabalar Gülümserken… Tarım İşçilerinden Geriye Kalan … Güle güle içki, sıradaki gelsin ! Boşanmaların nedeni kadın mı? Ceylan’ın Makarnası Ses’leri Yitirmek Gençliği Yutma Vaktidir Şimdi 14 Şubat Ve Kadın Cinayetleri Sen de mi brütüs? Yaşam mı? Üstü kalsın! Zaman neyi unutturur? ‘’ Acıtan gerçek’’ Kurgu Ve Gerçek Baykuş Despot Bir Adamla Kimliksizleştirilen Bir Kadının Demokrasisi Seslerle Vicdanlara Dokunmak Yaşasın ! Herkes kadın doğum uzmanı ( !) Uslu Olmak Ya Da Olmamak Her Şehrin Hikayesi Bir Diğerine Benzer ‘’ Şimdi yeni şeyler söylemek lazım ’’ Görünen Köyün Meçhul Olmayan Hali Hangi sokağın, nerenin çocukları? ‘’ Ne Vakit Bir Yaşamak Düşünsem ’’* Rüyası Unutturulan Adam Tarih Ve Fil Akbabalar Ve Kelebekler Çıplak Kral ESKİ YILın YENİsi Aperatif Yazı Efsane Hüso Soraya’yı Taşlamak 20 Kasım’ın Düşündürdükleri N. Ç. Vicdanın milliyeti olur mu? Nazım Hikmet Ve Hasret Sanatçının Sosyal Sorumluluğu Yazmak insanı mutsuz eder mi? Mevsimlik Çocuk İşçilerin Dramı Matrak bir film! Ayardan Düşen Polemikler Liste(Siz)Ler İnsan Yaşadığı Yere Benzermiş Basında Deprem Normal doğum mu, o da ne? Enstantaneler Garip Bir Kayıp İlanı Gülelim mi, ağlayalım mı? Kayıt Altına Alınamayan Kayıplar Gidenlerin Ardından Arife tarif gerekmez ya arif yoksa? Mecnunun Leylası Kadınlar Yürüyor Duyarsızların Duyarlılığı İnce Dokunuşlar Ultra Özgürlük Kirli Yüzlere Maske Kaymaklı Şiddet Satılıyor Çelişkiler Yumağı Maden İşçileri Demokrasi kaç lira? Kadın Ve Nehir Arayış Düello
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA