DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Aynur Sel
Aynur Sel
Giriş Tarihi : 14-11-2009 00:00

Düello

          Karanlık azalacağı yerde  var gücüyle katmerleşerek  yoğunlaşıyor . Korku bu sefer de  iğne deliğinden geçirilerek yamalandı.  Artık,  düşünemeyeceğimiz kadar korkunç söylemler sindi tüm duvarlara, işin yoksa ayıkla pirincin taşını ve bildik masallarla uyut cümle alemi.
 
         İnsanları, eskiden yaptıklarıyla değil asıl zamanında ve durumlar karşısındaki tutumuyla yargılamak gerekir. Yırtık defterlere bakıp onları anlama çabası her zaman doğru sonuç vermeyebilir. Aksi takdirde kime  sorsanız  o, demokrasi şövalyesi  kesiliyor  başımıza.  Herkesin tarihte birer kahraman olduğunu geç fark ettiğim için kendi kendime hayıflanmaya başladım. Gördünüz mü, üzüldüm şimdi.
 
 
 
          Tutuşun kavgaya ,tutuşun ki  insanlık da tarih de  sizden utansın. Sizi andıkça tarih, talihsizliğine yansın.

         Biri bağırıyor, ses tellerini kopartırcasına :’’ Tartışın, dökün eteğinizde biriktirdiklerinizi.’’  diyor. Biri aba altında sopayı gösterip kaş göz işareti yaparak, tarih sayfalarında yer alacak kaba  söylemleriyle,  tartışmaları durumunda dünyanın kaç bucak olduğunu  kendilerine hatırlatacağını ifade ediyor. Biri  bu hengamenin içinde bilmem kaçıncı rüyasında mırıldanıyor: ‘’ Telgrafın tellerine kuşlar mı konar?
                                          İnsan sevdiğine canım, böyle mi yanar?’’
 
           Aklıma şair Orhan Veli geliyor. Sıradanlıklarımızı  ironik bir dille ifade etmedeki yeteneği beni bu zorlu dönemde gülümsetiyor. Bu günlerimizi görmüş olsalardı, kim bilir neler düşünüp neler yazarlardı.
 
           Bir sabah kalkıp da neşeli bir şekilde güne başlama gibi bir hevesiniz varsa birileri bunu çok görüp hevesinizi kursağınızda bırakabilir. Hele gülme gafletinde hiç bulunmayın, birileri ondan da nem kapıp Alimallah kapınıza dayanabilir. Ya da  tüm iyi niyetinizle birine ;                ’’  Günaydın ‘’ derseniz, o sözcük  hiç beklemediğiniz bir şekilde başınızda   paralanabilir.  Duruma el koymak için yeterince zamanınız olmayabilir, ona da üzülmeyin; çünkü birileri  hemen  avukatlığınıza soyunabilir. Bizim yerimize düşünen, konuşan, haklarımızı savunmaya kalkan, hatta  bazı durumlarda  kendimizi savunmaya fırsat bıraktırmayacak  o kadar çok kişi var ki  istesek de bir başımıza  kalamayız.
 
           Ne  kadar şanslıyız değil mi?  Olayı yaşasak da, yaşatsak da  gerektiği zaman duruma  müdahale  etme enerjimiz hiç tükenmiyor.
 
       Karikatüristler ise  bizden daha   şanslı bence,   konu  bulmada hiçbir şekilde zorlanmazlar. Allah bizim gibi bir toplumu başlarından eksik etmesin ki onlar da ekmeklerinden olmasın.
 
       Tutarsızlık diz boyu, ne diyelim,  tam bir komedi.  Öyle bir nebze  güldürüp sonra düşündürtmüyor. Bir komedi ki  her daim güldürttükçe güldürtüyor.    Siyasi  oyuncular da  çirkin yüzlerini siyasetle bütünleştirip  bu komedi giysisini  insanlara ters giydirmeyi başarıyorlar nihayetinde.   Bir karış açılan ağızlarda milleti ferahlatan tek bir kelime çıkmıyor.  Yani bu çağda  sarfedilen kelimeler  bu kadar ateş püskürtecek, oluşan ılımlı havayı  yaylım ateşine tutacak ve her tarafı yangına yenik düşürecek ne var?  Bize de şapka çıkartmaktan başka bir şey kalmıyor. Gerçi birilerinin siyaseti yangından fazlasıyla  besleniyor zaten, aksini söylemek mümkün değil.
 
           Böyle bir  durumda  kim sevinecek, kim kazanacak?   
 
           Bu düellonun sevineni de kazananı da olmaz ; ama herkesin yüreği bir şekilde kanayacak.
Aynur Sel

Aynur Sel

DİĞER YAZILARI Namuslu Bir Ömür Üstüne Mart’ın Kadınları Bir Kadın, Bir Kadın Daha… Göç yollarında kadınlar…. Tencere Dibin Kara… Acıları Ortaklaştıramamak Adalet Hiç Uğramadı Buraya Babalar Ve Oğullar Camdandı Zeytin Dalı, Kırıldı… Çarpışan Kelimeleden Çıkan Çocukluk Kuyruklu Yalan ( Lar) Altında Bir Dağ Çiçeğidir Ömrün Akbabalar Gülümserken… Tarım İşçilerinden Geriye Kalan … Güle güle içki, sıradaki gelsin ! Boşanmaların nedeni kadın mı? Ceylan’ın Makarnası Ses’leri Yitirmek Gençliği Yutma Vaktidir Şimdi 14 Şubat Ve Kadın Cinayetleri Sen de mi brütüs? Yaşam mı? Üstü kalsın! Zaman neyi unutturur? ‘’ Acıtan gerçek’’ Kurgu Ve Gerçek Baykuş Despot Bir Adamla Kimliksizleştirilen Bir Kadının Demokrasisi Seslerle Vicdanlara Dokunmak Yaşasın ! Herkes kadın doğum uzmanı ( !) Uslu Olmak Ya Da Olmamak Her Şehrin Hikayesi Bir Diğerine Benzer ‘’ Şimdi yeni şeyler söylemek lazım ’’ Görünen Köyün Meçhul Olmayan Hali Hangi sokağın, nerenin çocukları? ‘’ Ne Vakit Bir Yaşamak Düşünsem ’’* Rüyası Unutturulan Adam Tarih Ve Fil Akbabalar Ve Kelebekler Çıplak Kral ESKİ YILın YENİsi Aperatif Yazı Efsane Hüso Soraya’yı Taşlamak 20 Kasım’ın Düşündürdükleri N. Ç. Vicdanın milliyeti olur mu? Nazım Hikmet Ve Hasret Sanatçının Sosyal Sorumluluğu Yazmak insanı mutsuz eder mi? Mevsimlik Çocuk İşçilerin Dramı Matrak bir film! Ayardan Düşen Polemikler Liste(Siz)Ler İnsan Yaşadığı Yere Benzermiş Basında Deprem Normal doğum mu, o da ne? Enstantaneler Garip Bir Kayıp İlanı Gülelim mi, ağlayalım mı? Kayıt Altına Alınamayan Kayıplar Gidenlerin Ardından Arife tarif gerekmez ya arif yoksa? Mecnunun Leylası Kadınlar Yürüyor ‘’ Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur.’’ Duyarsızların Duyarlılığı İnce Dokunuşlar Ultra Özgürlük Kirli Yüzlere Maske Kaymaklı Şiddet Satılıyor Çelişkiler Yumağı Maden İşçileri Demokrasi kaç lira? Kadın Ve Nehir Arayış
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA