DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Aynur Sel
Aynur Sel
Giriş Tarihi : 24-05-2010 14:38

İnce Dokunuşlar

Ortada bir pespayelik mi var, boş ver, üstünü ört gitsin; ver gazı  yasak meyveyi yemeden duramayanlar için, boşa gitmesin, heba olmasın küfürler, savur gitsin. Laf cambazları  hayatta ancak böyle  mesut olurlar, bilmiyor musun?

        Hey  birader!

        Hey  ön saflarda koşup sonra birdenbire  çullanan kadın!  Unutma ki her başarılı erkeğin arkasında başarılı bir kadın varmış! Onun için sen hep gerilerde kal, bir daha da yarışa katılayım deme e mi ?  Yoksa bozuşuruz vallahi, benden söylemesi.  

         Öyle hal hatır sormakla yürümüyor işler. Az bi dinleyin, bakın ne inciler dökülüyormuş  kalemimden. Kim demiş az’larla  uz’larla işimiz  yok diye. Az da gittik uz da gittik, dereleri tepeleri teptik de gittik yine de yaranamadık  Acem kumaşından  gömlek giyenlere.   Açlıkla, korkuyla  gittiğimiz terbiye şehrinde şerlerle döndük,  hem de  ne şer, ne şer…    Fena mı yaptık yani?

       Terbiyeye uyduruk bir maske taktık, açlığı da halata bağladık, merdane köprüsünde kullar geçsin diye  az buçuk  paracıklarla işi hallettik. İş paradan açılmışken bir rivayetin kapısını da ben açayım sizler için.  İyisi  de kötüsü de olsa söz sahibinindir derler, bana kalan  ise sözü biraz dolandırarak anlatmak, hatta biraz abartmak, ama yine de  sözün dokusuna ihanet etmemek.   Hem   bunda  kızacak ne var canım, devleti dolandırmadım ya!  Oda söylencelerinde, dost meclislerinde zamanında  kıssadan hisse çıkartmak için  dillendirilmiş küçücük bir hikaye. Er kişi  başkasının  işine burnunu sokmamalı, her şeyi  merak etmemeli, başkasına karışmamalıydı bu rivayetin özü.  Bana göre de niyet okumanın yanlışlığına dolaylı yoldan yapılan bir vurguydu  o kadar. Bu meselin doğruluğuna da  Mehmet Efendiler karar versin.

              Varlıklı bir adam yaşarmış  köyün birinde,  aslında ne yol yordam ne de dil bilirmiş. Bir gün büyük  bir şehre işi düşmüş,   haliyle adamdan çok meraklı konu komşu olayı dert edinmiş, gece gündüz düşünür olmuşlar. (Merak bu ya,  yokluğu da azlığı da zarar  verirmiş nice  bedenlere.)   Kapı komşusu daha fazla dayanamamış, soluğu adamın yanında alıp  meraklıların ortak meramını dile getirmiş.  Adamın yol yordam bilmediğini , nasıl gideceğini, şehirde  neler yapacağını, kime danışacağını gece gündüz kendi aralarında konuştuklarını  söylemiş. Adamın dudağında  alaycı bir gülümseme, biraz şaşırmış merak etmemeleri gerektiğini, cüzdanının her dile vakıf olduğunu, her işi çözümleyeceğini  söyleyince   meraklı komşu yine de tatmin olamaz, inadında diretir. Adam sinirlenir,  çileden çıkar:

     ‘’ Yahu yol benim, sorun benim, cüzdan benim sana ne oluyor?

           Meraklı komşu  da  ileri giderek:

       ‘’  Varlığınla bize o kadar meşgul ediyorsun, yokluğunda  yol yorgunluğunun kahrı, yolculuk esnasında neler yaptığını düşünmenin   yanında rüyalarının da yükünü taşıyacağız, bize yazık değil mi?

        Ya gördünüz mü ne kadar düşünceli olduğumuzu hem kim demiş ince fikirli olmadığımızı canım.

        Kim demiş düşünemediğimizi, ileriyi göremediğimizi, inek(ler) tarlaya gitti diye kıyametleri koparmadığımızı(!) daha da ileri gidip inekler yüzünden adam öldürmediğimizi(!)

        Hepsi bu kadarla bitmiyor, kııış kııış demekle başınızdan defedemiyorsunuz  hayatınıza yön veren deforme anlayışları.

     Bedava umut dağıtılmıyor artık, bedava iyilik de yapılmıyor.  Adınızı  iyilik adı altında insanların  onurunu kırma  felaketine yazdırmak  istiyorsanız, yaz günü mont dağıtırsınız, basını da davet edip ne kadar iyiliksever olduğunuzu yazdırmalarını istirham edersiniz.   Sonra da haber olarak karşımıza çıkarsınız, biz de günün birinde elimize düşeceğiniz anın gelmesini dileriz ve bunun için dua ederiz.

      Bu da kısasa kısas olur, kötü mü yani?

Aynur Sel

Aynur Sel

DİĞER YAZILARI Namuslu Bir Ömür Üstüne Mart’ın Kadınları Bir Kadın, Bir Kadın Daha… Göç yollarında kadınlar…. Tencere Dibin Kara… Acıları Ortaklaştıramamak Adalet Hiç Uğramadı Buraya Babalar Ve Oğullar Camdandı Zeytin Dalı, Kırıldı… Çarpışan Kelimeleden Çıkan Çocukluk Kuyruklu Yalan ( Lar) Altında Bir Dağ Çiçeğidir Ömrün Akbabalar Gülümserken… Tarım İşçilerinden Geriye Kalan … Güle güle içki, sıradaki gelsin ! Boşanmaların nedeni kadın mı? Ceylan’ın Makarnası Ses’leri Yitirmek Gençliği Yutma Vaktidir Şimdi 14 Şubat Ve Kadın Cinayetleri Sen de mi brütüs? Yaşam mı? Üstü kalsın! Zaman neyi unutturur? ‘’ Acıtan gerçek’’ Kurgu Ve Gerçek Baykuş Despot Bir Adamla Kimliksizleştirilen Bir Kadının Demokrasisi Seslerle Vicdanlara Dokunmak Yaşasın ! Herkes kadın doğum uzmanı ( !) Uslu Olmak Ya Da Olmamak Her Şehrin Hikayesi Bir Diğerine Benzer ‘’ Şimdi yeni şeyler söylemek lazım ’’ Görünen Köyün Meçhul Olmayan Hali Hangi sokağın, nerenin çocukları? ‘’ Ne Vakit Bir Yaşamak Düşünsem ’’* Rüyası Unutturulan Adam Tarih Ve Fil Akbabalar Ve Kelebekler Çıplak Kral ESKİ YILın YENİsi Aperatif Yazı Efsane Hüso Soraya’yı Taşlamak 20 Kasım’ın Düşündürdükleri N. Ç. Vicdanın milliyeti olur mu? Nazım Hikmet Ve Hasret Sanatçının Sosyal Sorumluluğu Yazmak insanı mutsuz eder mi? Mevsimlik Çocuk İşçilerin Dramı Matrak bir film! Ayardan Düşen Polemikler Liste(Siz)Ler İnsan Yaşadığı Yere Benzermiş Basında Deprem Normal doğum mu, o da ne? Enstantaneler Garip Bir Kayıp İlanı Gülelim mi, ağlayalım mı? Kayıt Altına Alınamayan Kayıplar Gidenlerin Ardından Arife tarif gerekmez ya arif yoksa? Mecnunun Leylası Kadınlar Yürüyor ‘’ Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur.’’ Duyarsızların Duyarlılığı Ultra Özgürlük Kirli Yüzlere Maske Kaymaklı Şiddet Satılıyor Çelişkiler Yumağı Maden İşçileri Demokrasi kaç lira? Kadın Ve Nehir Arayış Düello
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA