DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Aynur Sel
Aynur Sel
Giriş Tarihi : 29-04-2010 00:00

Kirli Yüzlere Maske

Dünya değişiyor, demokrasi anlayışımız değişiyor, oyunun kuralları değişiyor diyenlerin iyi niyetine sığınarak oyunun kurallarının değişmediğini, bu kirli oyunların aktörlerinin aynı olduğunu, aktörlerin  zamana uyarak kılıf değiştirdiklerini üzülerek söylemek istiyorum.
 
       Uzun zamandır yazmıyorum, artık bazı şeyler mideme ağır gelmeye başladı. Günümüzde her duruma ‘benim hakkım, hukukum’’, ‘’senin hakkın hukukun’’ diye başlayan ve hepimize ‘illallah’ dedirten düşünceleri yazmak beni sarmıyor ve gerçek anlamda  bu tür tartışmalar bana bıkkınlık veriyor artık.
 
         Kaç gündür  basın ve yayın organları çocuklara yapılan cinsel istismarı işliyor, bu konu üzerinde duruyor. Bu olaylarla  birlikte başka illerde de  benzer vahşetin mağdurları ile ilgili haberler ekranlara akmaya başladı.  Demek ki bu tip olayların üstü eşelenirse daha vahim ve utanç verici sonuçlar ortaya çıkacaktır.
 
            Siirt’te yapılan vahşeti uzun uzun düşündüm. Düşünme  tembeli olan ve hayata ‘’Başkaları da  aynı şeyleri yapıyor’’ mantığının hükmettiği bir dönemin ucuz politikalarını yazmak ve onları  savunmak niyetinde değilim.
 
          Küçük bedenlere iki yıla yakın  yapılan işkencenin hesabı asla  verilemez. Bazı statülerin zırhına  bürünerek, her şeyi kılıfına uydurarak yapmak  bu işte sorumlu olanların vicdanını yaralamasa da bu tip olayların   biz vatandaşları derinden sarstığını belirtmek gerekir.
 
          Ayrıca  bazı insanların tepkisini  de  anlayamıyorum doğrusu. Yok ilin adını, yok ilçenin adını kötüye çıkarmamak gerekirmiş(!).   İllerin, ilçelerin, kasabaların, köylerin adı çıkacağına çocukların özellikle de kızların canı çıksın daha iyi değil mi?  Onların dünyasını boş verin, ellerine bir şeker tutturur, büyüyünce unutmalarını sağlarsınız. Onların psikolojisi de ne oluyormuş canım, hem psikoloji  dediğiniz o ilim  şehirlerimizin kıyısından bile geçmemiştir,  geçemez de hepsi bu kadar değil mi?
 
      O da iyi, meğer her şey yolundaymış, işler tıkırındaymış yani, abartmamak gerekirmiş bazı şeyleri(!).  Bu toplu tecavüz olay(lar)ını münferit bir olaymış gibi gösterip oralı olmayabilirdiniz mesela.
 
          Bence de.
 
      Bu işte kimsenin suçu yok, bir tek suçlu medya(!).  Yahu işiniz, gücünüz yok mu, ortalığı niye velveleye veriyorsunuz ?  Bazı durumları gün yüzüne çıkarmak için niye uğraşıyorsunuz ki, bırakın her şey karanlıkta kalsın. Hem aradan bir yıl geçmiş, olanı biteni bir torbaya koyup ağzını sıkıca kapatabilirdiniz mesela.
 
           Gidip de   tuzu kuru olanlara  yalakalık yapıp onların ucuz polemiklerini çok değerli şeylermiş gibi gösterebilirdiniz mesela.
 
           Hak hukukun konuşulduğu yerlerde çocukların haklarını dile getirmenin pek  yakışık olmayacağını, bazı şeyleri hasır altı etmenin daha kolay ve ucuz olacağını  yazıp oradakilerin gönlüne su serpebilirdiniz mesela.
 
 
 
          Şeref ve namus kavramları çok fazla dile dolanır oldu.  Bu kavramlarla o masum çocukların dünyası düzelebilecek mi?   İki, üç yaşındaki savunmasız çocukların dünyalarına bu kavramları hangi yüzle  nasıl yerleştirmeyi düşünüyorsun?   Zamanını susmakla, izlemekle geçiren ey zavallı insan!  Çocukların masumiyetini kullanarak kendine yer edinmenin  utancını ne zaman fark edeceksin? 

              Yüzündeki maskeyi  daha ne zaman çıkarmayı düşünüyorsun?
Aynur Sel

Aynur Sel

DİĞER YAZILARI Namuslu Bir Ömür Üstüne Mart’ın Kadınları Bir Kadın, Bir Kadın Daha… Göç yollarında kadınlar…. Tencere Dibin Kara… Acıları Ortaklaştıramamak Adalet Hiç Uğramadı Buraya Babalar Ve Oğullar Camdandı Zeytin Dalı, Kırıldı… Çarpışan Kelimeleden Çıkan Çocukluk Kuyruklu Yalan ( Lar) Altında Bir Dağ Çiçeğidir Ömrün Akbabalar Gülümserken… Tarım İşçilerinden Geriye Kalan … Güle güle içki, sıradaki gelsin ! Boşanmaların nedeni kadın mı? Ceylan’ın Makarnası Ses’leri Yitirmek Gençliği Yutma Vaktidir Şimdi 14 Şubat Ve Kadın Cinayetleri Sen de mi brütüs? Yaşam mı? Üstü kalsın! Zaman neyi unutturur? ‘’ Acıtan gerçek’’ Kurgu Ve Gerçek Baykuş Despot Bir Adamla Kimliksizleştirilen Bir Kadının Demokrasisi Seslerle Vicdanlara Dokunmak Yaşasın ! Herkes kadın doğum uzmanı ( !) Uslu Olmak Ya Da Olmamak Her Şehrin Hikayesi Bir Diğerine Benzer ‘’ Şimdi yeni şeyler söylemek lazım ’’ Görünen Köyün Meçhul Olmayan Hali Hangi sokağın, nerenin çocukları? ‘’ Ne Vakit Bir Yaşamak Düşünsem ’’* Rüyası Unutturulan Adam Tarih Ve Fil Akbabalar Ve Kelebekler Çıplak Kral ESKİ YILın YENİsi Aperatif Yazı Efsane Hüso Soraya’yı Taşlamak 20 Kasım’ın Düşündürdükleri N. Ç. Vicdanın milliyeti olur mu? Nazım Hikmet Ve Hasret Sanatçının Sosyal Sorumluluğu Yazmak insanı mutsuz eder mi? Mevsimlik Çocuk İşçilerin Dramı Matrak bir film! Ayardan Düşen Polemikler Liste(Siz)Ler İnsan Yaşadığı Yere Benzermiş Basında Deprem Normal doğum mu, o da ne? Enstantaneler Garip Bir Kayıp İlanı Gülelim mi, ağlayalım mı? Kayıt Altına Alınamayan Kayıplar Gidenlerin Ardından Arife tarif gerekmez ya arif yoksa? Mecnunun Leylası Kadınlar Yürüyor ‘’ Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur.’’ Duyarsızların Duyarlılığı İnce Dokunuşlar Ultra Özgürlük Kaymaklı Şiddet Satılıyor Çelişkiler Yumağı Maden İşçileri Demokrasi kaç lira? Kadın Ve Nehir Arayış Düello
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA