DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Aynur Sel
Aynur Sel
Giriş Tarihi : 13-11-2011 12:17

N. Ç.

N. Ç davası yargıtayca  karara bağlandı. Her şeyi makul  ve masum gösteren bir anlayış ya da hukuk     böyle  bir davanın seyrini değiştirdikleri için   kamu vicdanını rahatlatacaklarını  zannetti. Bazı şeyleri  anlamamız için hukukçu olmamıza gerek yok. 26 kişinin tecavüzüne uğramış  13 yaşındaki kız çocuğu kendi rızasıyla  bu fiili gerçekleştirmiş güya,  kargalar da güler dedikleri bu olsa gerek.

      

      N.Ç’ yi biraz daha büyütün, kemik yaşı  14  olsun, hatırınız kalmasın ben de bir yaş daha büyüteyim, yaşı 15 olsun.  Ki  bu   yaşı ve ‘’rıza’’ kavramını bir araya getirmek  gerçekten basitliktir.

      Bakın  N.  Ç’ yi ne kadar da düşünüyorlarmış! 

  

    N. Ç.  bu olayı yaşadığı zaman  travma  yaşamış,  adli tıpa,  şuraya buraya giderken de travma yaşamış, onun için medyada  dillendirilmesi, konuşulması doğru değilmiş. Sırf bu haberlerden dolayı kız  daha büyük travma yaşayabilirmiş!  Bu ne inceliktir ( ! ), kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi doğrusu.

   Be insaf!    Verilen cezalar ( !)   faillerine  en güzel  bayram  hediyesi, mağdureye de bu   kararla en acı haberi veriyorsunuz  ve kalkıp medyayı  eleştiriyorsunuz.  Hangisi gerçek travma yaşatır  N. Ç’ ye,  siz karar verin.  Benim aklım almıyor, gerçekten biri bana açıklasın bu  akıl tutulmasını.  Kıza tecavüz edenler  çeşitli işlerde çalışan  kamu görevlileri, çoğu hala koltuklarına  mıhlanmış, işlerini onurlarıyla ( ! )  yapan kişiler. Biri bilmem nerenin oda başkanıymış ve  bu olaydan sonra yine oda seçimi yapılmış, başkan seçilmiş. Orada onay ya da   ona oy verenler aslında kişinin bu fiilini de onaylamış oluyorlar.   Koltukların yüzü suyu hürmetine yaptıkları her şeyin üstü rahatlıkla kapatılabiliyor.  Bu kişiler, yaşlandıklarında  çocuklarına,  torunlarına, bir zamanlar  yaptıkları  fiili gururlanarak anlatacaklardır. Çocukları ve torunları da böyle bir durumda şerefli ( ! )  babalarının, dedelerinin ceza almadıklarını,  bunun yerinde bir  davranış olduklarını düşünüp aynı şeyi kendileri yapacaklardır. O zaman da bir kılıfı bulunur elbet,   ve insanlar  yaptıklarıyla kalacak. 

     N.Ç. sadece bir örnek, bu olay medyada yer aldı, sivil toplum örgütleri de bu yaşananlar  karşısında onu sahiplendiler. Kim bilir saklı tutulan, medyada yer almayan  bu olaya benzer kaç olay  yaşandı ve yaşanıyor.    Sonra da birileri çıkıp olayları ve durumları ne kadar abarttığımızı  söylüyorlar. N. Ç.  Öldürülmedi, fakat yaşam alanı daraltıldı, yaşama bakış açısı  zedelendi, bundan sonra insanlarla iletişimde bir  ‘’güven’’ sorunu  yaşayacak. Yani öldürülen Medine Memi’den bir farkı olmayacak.

     Bize aykırı geleni kabullenmek, hoş görmek yerine onu ortadan kaldırmak daha kolay oluyor. Basit insanlar böyle düşünür ve böyle hareket eder, çünkü muhakeme etme iradeleri yoktur,  vicdanları da yoktur.

    Makamına, koltuğuna güvenen insan  insanlardan kulluk bekler, karşılarında el pençe duran ve  iki büklüm olan  kişiler onların varlık sebebidir. Çünkü;   karşılarında  hayatta dimdik duracak, kendini ifade edecek, yanlışlarının üstünü örtmeyecek bireyler onları her zaman rahatsız eder.    Kendi doğrularıyla hayata  tutunmalarında,  günün birinde onları eleştirme  cesaretine sahip olmalarından  korkarlar.

    Medine Memi öldürüldü, onun umutları başkalarının vicdanını rahat bırakmayacak ve onları sorgulayacaktır.  N.Ç. ise yaşadıklarından sonra, becerebilirse,  mutlu olmayı öğrenecek veya en azından bunu deneyecektir. Ama  sefil ve basit anlayışlar gerçek adalet yerini bulmasa da  başkalarının vicdanında  her zaman yenilmeye mahkum olacaklardır.

Aynur Sel

Aynur Sel

DİĞER YAZILARI Namuslu Bir Ömür Üstüne Mart’ın Kadınları Bir Kadın, Bir Kadın Daha… Göç yollarında kadınlar…. Tencere Dibin Kara… Acıları Ortaklaştıramamak Adalet Hiç Uğramadı Buraya Babalar Ve Oğullar Camdandı Zeytin Dalı, Kırıldı… Çarpışan Kelimeleden Çıkan Çocukluk Kuyruklu Yalan ( Lar) Altında Bir Dağ Çiçeğidir Ömrün Akbabalar Gülümserken… Tarım İşçilerinden Geriye Kalan … Güle güle içki, sıradaki gelsin ! Boşanmaların nedeni kadın mı? Ceylan’ın Makarnası Ses’leri Yitirmek Gençliği Yutma Vaktidir Şimdi 14 Şubat Ve Kadın Cinayetleri Sen de mi brütüs? Yaşam mı? Üstü kalsın! Zaman neyi unutturur? ‘’ Acıtan gerçek’’ Kurgu Ve Gerçek Baykuş Despot Bir Adamla Kimliksizleştirilen Bir Kadının Demokrasisi Seslerle Vicdanlara Dokunmak Yaşasın ! Herkes kadın doğum uzmanı ( !) Uslu Olmak Ya Da Olmamak Her Şehrin Hikayesi Bir Diğerine Benzer ‘’ Şimdi yeni şeyler söylemek lazım ’’ Görünen Köyün Meçhul Olmayan Hali Hangi sokağın, nerenin çocukları? ‘’ Ne Vakit Bir Yaşamak Düşünsem ’’* Rüyası Unutturulan Adam Tarih Ve Fil Akbabalar Ve Kelebekler Çıplak Kral ESKİ YILın YENİsi Aperatif Yazı Efsane Hüso Soraya’yı Taşlamak 20 Kasım’ın Düşündürdükleri Vicdanın milliyeti olur mu? Nazım Hikmet Ve Hasret Sanatçının Sosyal Sorumluluğu Yazmak insanı mutsuz eder mi? Mevsimlik Çocuk İşçilerin Dramı Matrak bir film! Ayardan Düşen Polemikler Liste(Siz)Ler İnsan Yaşadığı Yere Benzermiş Basında Deprem Normal doğum mu, o da ne? Enstantaneler Garip Bir Kayıp İlanı Gülelim mi, ağlayalım mı? Kayıt Altına Alınamayan Kayıplar Gidenlerin Ardından Arife tarif gerekmez ya arif yoksa? Mecnunun Leylası Kadınlar Yürüyor ‘’ Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur.’’ Duyarsızların Duyarlılığı İnce Dokunuşlar Ultra Özgürlük Kirli Yüzlere Maske Kaymaklı Şiddet Satılıyor Çelişkiler Yumağı Maden İşçileri Demokrasi kaç lira? Kadın Ve Nehir Arayış Düello
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA