DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Aynur Sel
Aynur Sel
Giriş Tarihi : 20-02-2011 11:47

Enstantaneler

VİCDAN: Sığındığım ağaçtır, o kadar çok yüklendim ki ona sonunda dayanamadı iflas bayrağını çekti. Belki de birçoğunun çoktan gözden çıkardığı bu  kavram, kiminde bir yük gemisini andırıyor, fetvasız yola çıkanlar gibi.

 

      ADALET: O  kadar itibarsızlaştırıldı ki, her renge boyanır oldu, yazık bu gidişle zavallı nalları dikecek  havaya. Kimi,  ‘bizden değildi’  deyip   oralı olmayacak, kimi de  asırlarca beslediği kinin hatırına ona sarılacak. 

   Yumuşak başlı biriydi diyecek  biri, köşeden kafasını uzatarak.  Başkası;  ‘’ Herkes yarattığına benzer ya da   özgürlükler can çekişiyor bre gaziler uyuyor musunuz ? diyerek

  kaçan  fırsatların hesabını hatırlatacak.  

 

      SES:  Duyarsızlaştırıldı, imgesel değerini yitirdi. Yaratıcılığın, büyüklüğün  nabzını tutamadı. Her  duruma müdahil oldu, kötü şiirler yazan  iyi şairler gibi. Ne başta yer buldu, ne de anlamsız savaşta  bir değer. Tek derdi taç edilmekmiş başa, sonradan fark ettik  kanayan yaraların kabuk  tutmadığını. Aslında birazcık da tükenişin sembolü idi  ses , hayata ve havaya karışanlara elveda deyip gözlerini yumdu.

 

        PROF. : Adın hep kısaltılmış olsun  gönlümde .

        Adamın görüntüsü net, kelimeler de tane tane  çıkıyor ağzından.  Arkasında sürüsü kadar kitap dizilmiş kitaplığında. Bütün bunları okumuş olmalı diye düşünüyor insan, ya da öyle ümit ediyor. Meğer kafası örümcek ağıyla donatılmış ve kendini bu ağlardan kurtaramamış adam. Öyle olmamış olsaydı  dekolte giyen bayanların tacize, tecavüze davetiye çıkardığını söylemezdi herhalde . Ve bu bayanların da o erkekler kadar suçlu olduğunu gafına imza  atmazdı.  Bundan sonra herhalde kadınlar sokağa çıkarken ne giyeceklerini bazı prof.’lara sorarlar, icazet aldıktan sonra  kararlarını verirler.

     Eyvallah!

     Ben, bunun kişisel bir saçmalık olduğunu düşünmüyorum bile, bir zihniyetin  -- sadece  beklenilmeyen bir zamanda --   acemice  dışa vurumudur. Çünkü diğerleri bu işleri ustalıkla yapıyorlar.

 

      RAİLLFE:  Seyahat ve  aktüalite  dergisi imiş. Derginin ismi insanın kulağına hoş geliyor değil mi?  Gerçekten merak ettiğim bir husus var: ‘’Trenden Kaçan Oğlan ‘’ adlı   yazı basım aşamasına gelinceye kadar hiç okunmamış mı, ya da hiç eleştiri almamış mı ki dergi çıktıktan sonra bu yazı  fark ediliyor. 

    Garip bir algılama …  Belki de yazan iyi bir iş yaptığını düşünüyordu.  Kadınları aşağılayan,  değersiz kılan, kadınlara hakaret eden, onların  şan şöhret adına  adeta her şeyi yapabileceklerini destekleyen bir yazı.

     Yazana ,da yazdırana da, basana da tüm   kadınlardan kocaman bir  BRAVO(!)

 

        SON NOT:  Atın, atın, bol keseden atın;  zamana karşı direngenlik gösterenlerin suç ortağı sayıldığı bir dönemin  penceresinden  dinliyoruz palavraları. Kimine nur nimetten sayılmalı sessizlik. Eskilerinden kalma bir kelime yetişiyor imdadımıza, bir akçelik sus payı işletiyor  zamanı  muntazamca.

    Sadece  maddi olanla  yetinmiyor vicdan, o da yenilmek üzere.

  Yazı ahlakı mı gerekli, yazarın ahlaklısı mı gerekli soruları göbek kaşımaya başladı yine eski mahallede .  Mahalle baskısının varlığını  her durumda  gösterdiği  bir ortamda parodi yazmak da zor komedi yazmak da.         

Aynur Sel

Aynur Sel

DİĞER YAZILARI Namuslu Bir Ömür Üstüne Mart’ın Kadınları Bir Kadın, Bir Kadın Daha… Göç yollarında kadınlar…. Tencere Dibin Kara… Acıları Ortaklaştıramamak Adalet Hiç Uğramadı Buraya Babalar Ve Oğullar Camdandı Zeytin Dalı, Kırıldı… Çarpışan Kelimeleden Çıkan Çocukluk Kuyruklu Yalan ( Lar) Altında Bir Dağ Çiçeğidir Ömrün Akbabalar Gülümserken… Tarım İşçilerinden Geriye Kalan … Güle güle içki, sıradaki gelsin ! Boşanmaların nedeni kadın mı? Ceylan’ın Makarnası Ses’leri Yitirmek Gençliği Yutma Vaktidir Şimdi 14 Şubat Ve Kadın Cinayetleri Sen de mi brütüs? Yaşam mı? Üstü kalsın! Zaman neyi unutturur? ‘’ Acıtan gerçek’’ Kurgu Ve Gerçek Baykuş Despot Bir Adamla Kimliksizleştirilen Bir Kadının Demokrasisi Seslerle Vicdanlara Dokunmak Yaşasın ! Herkes kadın doğum uzmanı ( !) Uslu Olmak Ya Da Olmamak Her Şehrin Hikayesi Bir Diğerine Benzer ‘’ Şimdi yeni şeyler söylemek lazım ’’ Görünen Köyün Meçhul Olmayan Hali Hangi sokağın, nerenin çocukları? ‘’ Ne Vakit Bir Yaşamak Düşünsem ’’* Rüyası Unutturulan Adam Tarih Ve Fil Akbabalar Ve Kelebekler Çıplak Kral ESKİ YILın YENİsi Aperatif Yazı Efsane Hüso Soraya’yı Taşlamak 20 Kasım’ın Düşündürdükleri N. Ç. Vicdanın milliyeti olur mu? Nazım Hikmet Ve Hasret Sanatçının Sosyal Sorumluluğu Yazmak insanı mutsuz eder mi? Mevsimlik Çocuk İşçilerin Dramı Matrak bir film! Ayardan Düşen Polemikler Liste(Siz)Ler İnsan Yaşadığı Yere Benzermiş Basında Deprem Normal doğum mu, o da ne? Garip Bir Kayıp İlanı Gülelim mi, ağlayalım mı? Kayıt Altına Alınamayan Kayıplar Gidenlerin Ardından Arife tarif gerekmez ya arif yoksa? Mecnunun Leylası Kadınlar Yürüyor ‘’ Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur.’’ Duyarsızların Duyarlılığı İnce Dokunuşlar Ultra Özgürlük Kirli Yüzlere Maske Kaymaklı Şiddet Satılıyor Çelişkiler Yumağı Maden İşçileri Demokrasi kaç lira? Kadın Ve Nehir Arayış Düello
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA