DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Aynur Sel
Aynur Sel
Giriş Tarihi : 16-02-2015 09:08

Bir Kadın, Bir Kadın Daha…

Tüm kadınlar ayakta …   Erkekler de…

      Birbirlerine erkek ya da kadın  gözüyle  bakmayan yaşamı yoldaşlık temelinde   paylaşan tüm kadınlar ve erkekler sokakta.   Her   birinin dilinde ve  yüreğinde  öfke aynı, tek dilekleri  kadın cinayetlerinin son bulması.   Tüm çabaları  artan  kadın cinayetlerine karşı seslerini duyurabilmek…      

        Kimisi  için  kadın   dalda duran  üç  elmadan  en  güzeli, bir masal  perisi, anasının kuzusu ve  daha  nicesi…    Nasıl kıydın ana kuzusuna , diye soramıyorsun canilere; çünkü o vahşilerde acıma  hissi  yok. Empati yoksunu caninin  ne yazık ki bir çocuğu ve bir de  eşi var.

          Kimisi  için değersiz, sadece ihtiyaçları gidermek için var olan,  kendisine muhtaç, sırtında sopası, karnında  sıpası  olan …  Bu olumsuz sıralamalara ve tanımlara  devam edersek sayfalar  dolusu yazabiliriz.  Konumu toplum tarafında belirlenen ve görevleri sıralanan kadın   hala  ‘’birey’’ olarak  görülmediğinden  bazen    en  vahşi , hayvani arzuların  bazen de  çok basit, sıradan  isteklerin  kurbanı  olabiliyor. Örneğin  bir mesajdan ya da izlediği bir  filmin aktörünü beğendi  diye  kocaları tarafından  rahatlıkla katledilebiliyorlar. 

       Basit insanlara göre kadını tanımlamak kolaydır, eteğinin boyuyla, saçıyla başıyla  ilgilenen ve bunun üzerinden kadına  rol biçmeye çalışan zavallılar ve bu zavallıların türevi olan  bazı meşhur( !)  adamlar aynada kendi çirkinliklerini   göremeyecek kadar  körler.   Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın” demiş Nihat Doğan.  İşte  zeka bu ! dedirten bir örnekKendi acizliğini, basitliğini, yalakalığını  görememiş, aynaya  bakmaya  fırsatı olmamış.  Aslında onun sözlerini  ve ismini vermeye değmez,onun için  sarf edilecek sözcüklere  yazık. Ama bu hastalıklı bakış  açısının  hala bazı kesimlerde karşılığı olduğunu belirtmekte  fayda var.

    Bir  daha  eskisi gibi olamayacak yaşadığımız dünya. Batan  güneşin kızıllığı  vuramayacak  son  nefesini verenlerin  yüzlerine. Özgecan da  bir daha  o güzel gözleriyle  bakamayacak bizlere,  bir daha   suyun serinliğinde yıkanamayacak umutları.  Onun  ruhunun güzelliği  ve birleşen kadınların gücü  demir parmaklıklar arkasındaki   barbarların, canilerin  korkulu rüyası olacak .   Özgecan geri gelmeyecek, bir genç kadının bir sokak sapığı tarafından hunharca  öldürülmesi istatistiklere eklenecek. Onun son nefesi de katillerinin ensesinde olacak.    

     Kadın kırımına karşı eril zihniyeti mahkum etmek  tüm kadınların  boynunun  borcudur.  Özgecan’ın cenazesi  kadınların  omzunda taşınırken  çok değil  bir gün sonra   bir  kadın daha kocası tarafından öldürülüyor Diyarbakır’da .   Tacize, tecavüze,  kötü muameleye, cezasızlığa,  yasal boşluklara,  katillerin  iyi hal indirimlerine karşı çıkacak tek güç örgütlü kadın yapılanmasıdır.  Üzüntüler bizi bazen geçici olarak bir arada tutabiliyor.  Zaman geçince  el alemin dilinde ‘’ Ateş düştüğü yeri  yakar’la yetiniyoruz ya,  işte  bu ezberi  bozmamız gerekiyor.   Ateş  başka  kadınların  yüreğini yakmadan  adım atalım,sistemi de adım atması için zorlayalım.

            Aradan zaman geçmesin, siyasi güç yasa anlamında ne yapacaksa hemen  yapsın. Bir kadını daha kurban vermeye tahammülümüz yok.  Ve bunu biz  kadınların dayatması gerekiyor. Siyasi düşüncelerimiz, eylemlerimiz,  dünyaya bakış açımız birbirinden  farklı  olabilir. Ama bizi biz yapan  ‘’değerlerimiz’’ üzerinde eylemlerimizi, söylemlerimizi ortaklaştırmalıyız.  

Aynur Sel

Aynur Sel

DİĞER YAZILARI Namuslu Bir Ömür Üstüne Mart’ın Kadınları Göç yollarında kadınlar…. Tencere Dibin Kara… Acıları Ortaklaştıramamak Adalet Hiç Uğramadı Buraya Babalar Ve Oğullar Camdandı Zeytin Dalı, Kırıldı… Çarpışan Kelimeleden Çıkan Çocukluk Kuyruklu Yalan ( Lar) Altında Bir Dağ Çiçeğidir Ömrün Akbabalar Gülümserken… Tarım İşçilerinden Geriye Kalan … Güle güle içki, sıradaki gelsin ! Boşanmaların nedeni kadın mı? Ceylan’ın Makarnası Ses’leri Yitirmek Gençliği Yutma Vaktidir Şimdi 14 Şubat Ve Kadın Cinayetleri Sen de mi brütüs? Yaşam mı? Üstü kalsın! Zaman neyi unutturur? ‘’ Acıtan gerçek’’ Kurgu Ve Gerçek Baykuş Despot Bir Adamla Kimliksizleştirilen Bir Kadının Demokrasisi Seslerle Vicdanlara Dokunmak Yaşasın ! Herkes kadın doğum uzmanı ( !) Uslu Olmak Ya Da Olmamak Her Şehrin Hikayesi Bir Diğerine Benzer ‘’ Şimdi yeni şeyler söylemek lazım ’’ Görünen Köyün Meçhul Olmayan Hali Hangi sokağın, nerenin çocukları? ‘’ Ne Vakit Bir Yaşamak Düşünsem ’’* Rüyası Unutturulan Adam Tarih Ve Fil Akbabalar Ve Kelebekler Çıplak Kral ESKİ YILın YENİsi Aperatif Yazı Efsane Hüso Soraya’yı Taşlamak 20 Kasım’ın Düşündürdükleri N. Ç. Vicdanın milliyeti olur mu? Nazım Hikmet Ve Hasret Sanatçının Sosyal Sorumluluğu Yazmak insanı mutsuz eder mi? Mevsimlik Çocuk İşçilerin Dramı Matrak bir film! Ayardan Düşen Polemikler Liste(Siz)Ler İnsan Yaşadığı Yere Benzermiş Basında Deprem Normal doğum mu, o da ne? Enstantaneler Garip Bir Kayıp İlanı Gülelim mi, ağlayalım mı? Kayıt Altına Alınamayan Kayıplar Gidenlerin Ardından Arife tarif gerekmez ya arif yoksa? Mecnunun Leylası Kadınlar Yürüyor ‘’ Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur.’’ Duyarsızların Duyarlılığı İnce Dokunuşlar Ultra Özgürlük Kirli Yüzlere Maske Kaymaklı Şiddet Satılıyor Çelişkiler Yumağı Maden İşçileri Demokrasi kaç lira? Kadın Ve Nehir Arayış Düello
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA