https://www.celikhanhaber.com/files/uploads/user/599b1a16-8d13-45b0-9e1b-7fb86a5a1caa.jpg
Sabri Altun

“Vurun kahpeye”

06-09-2017 10:57

Gelin bu gün farklı bir empati kuralım.
Kendimizi 15 Temmuz darbe girişimini yapanların yerine koyalım.
Daha doğrusu direk yapanları değil de arkadaki aklın yerine koyalım.
Tabi önce bunları tanımamız lazım; kim bunlar?
Bunları tanımak için de bu ülkede daha önce yapılan ihtilalları kimin yaptığını bilmek gerekiyor;
Zira artık bu bilgiler sır değildir.
27 Mayıs ihtilalı: İngilizler
31 Mart muhtırasını: Amerikalılar ve azda olsa İngilizler…
12 Eylül ihtilalını: Amerikalılar.
28 Şubat post modern darbesini: NATO(Amerikalıların kontrolünde)
2002 den sonra ise iki tane muhtıra (8 Ocak 2003 Hilmi Özkök tarafından,27 Nisan 2007 Yaşar Büyük kanıt tarafından yapılan “E muhtıra”)
Ayrıca bu ülkede kurulan düzen gereği darbeye vesile olacak olaylar; Dörtyol katliamı, skoski, zirve kitapevi saldırısı, Hırant Dink cinayeti, Danıştay saldırısı…
Ergenekon davası, ıslak imza skandalı, habur sınır kapısı skandalı, balyoz davası ve MİT krizi…
2010lara kadar iltilale sebep olacak saldırılara hükümet direnince bu sefer halkı da içine alan olaylar zinciri: gezi hareketleri,17-25 aralık yargı ve basın darbe girişimleri…
Ve en nihayet:
15 Temmuz…
 
İki binlere kadar kuzu kuzu ihtilallara rıza gösteren bir millet ve hükümetler iki bin’den sonra beklenmedik direnç…
Dikkat ederseniz 15 senelik süre içerisinde her tülü yol denenmiş, basit bir vuruşla yıkılan bu ülke adeta; önce fiske sonra tokat, ardından yumruk, olmadı balyoz, oda olmadı tüfek, olmadı top, olmadı uçaklarla saldırmak…
Evet, kendimizi ihtilalcıların yerine koymuşuz ya:
-“yahu ne oluyor bu ülkeye, bir tokat vururduk yüzünün diğer tarafını gösteriyordu. Şimdi direnmekle kalmıyor karşı çıkıyor.”
“Ne oldu da böyle oldu?”
Düşünüyoruz:
“Bu millet Osmanlı torunu. Osmanlılığını unutturmak için her şeyi yaptık. Hatta öyle bir ekip oluşturduk ki yeryüzünde; “ekonomik, kültürel, politik, askeri teslimiyet olarak hiçbir milletin yapamayacağı bir şekilde aşkla ve şevkle bağlanmış oldular.” görünürde sömürgemiz değildi ama bütün benlikleriyle günülü peşimizden geliyorlardı.60 sene kapımızda dilendiler basit bir gülücükle günülerlini alıp içeri almıyorduk. İstihbarat elemanlarımız için burası bir cenneti. Bunları görüntü şekilleriyle Hıristiyanlaştırmıştık. Bütün İslam âlemi de böyle görüyordu. Yüz senedir dinsiz bir nesil yetiştirmek için her şeyi yaptık. Hala da inançlarını bozmak için içerde bir sürü zerzevat besliyoruz. Ellerine her türlü imkânları vermişiz. FETÖ yü kırk senedir içten içe büyüttük. FETÖ bize ezanlarından “Muhamedi” kaldıracak seviyeye geldiğini de söylemişti.Hani Papanın emrine amade bile olmuştu.
Peki, bu 15 Temmuz ruhu nerden çıktı”
Evet, kara kara düşünüyoruz(!): Osmanlı’yı hatırlıyoruz. Osmanlı halkını besleyen damarları hatırlıyoruz.
Başta tarikatlar vardı. Onların hepsini kendilerinin yardımlarıyla itibarsızlaştırmış, romanlarla gazetelerle, filmlerle ve devlet eliyle bir paralık edip dalga geçmiştik. Bir daha bunlar kendilerine gelmeyecekti. Oysa 15 Temmuzda bunlar yine hortlamışlar.
Medreselere gelince: Bunlarda yüzyıllar boyu Osmanlı milletini aydınlatmıştı ülkenin her köşesine talebe gönderip dini ihtiyaçlarını gideriyorlardı. Hâlbuki onları da kapatmıştık. Kıyıda köşede kalan varsa da itibarsızlaştırmıştık. Bu çağda hiç kimse çocuğunu oraya göndermiyordu. Ama şimdi bakıyoruz hala söz sahibiler.
Birde Osmanlıda dervişler vardı, abtalanlar vardı, evliyalar vardı. Bunlar adım adım Anadolu’yu ve tüm İslam diyarlarını geziyorlardı. Halka en büyük heyecanı bunlar veriyordu. Biz bunların hepsini cumhuriyetle birlikte tarihe gömdük.
Bu millete dini imanı anlatacak hiçbir merci bırakmadık.
Ama şimdi görüyoruz ki; bu evliyalar ve bu dervişler farklı bir şekilde türemişler.
Bunlar cemaat adı altında yine bu milleti beslemişler.
Hele bir nur cemaati var ki bütün bunlara öncülük etti.
Oysa Nurcular için yapmadığımız şey kalmadı.
Said-i Nursi öldükten sonra bu cemaatin her tarafına adamlarımızı yerleştirdik. Onları bölmeye çalıştık. Hatta böldük. Onunla da kalmadık, FETÖ’yü içerde büyüttük. O kadar büyüttük ki Tüm cemaati gölgesine aldı. Onların söz hakkını FETÖ’de topladık.
Ama 15 Temmuz’a bakınca bütün emeklerimiz boşa gitmiş.”
-“Peki, şimdi ne yapabiliriz?”
-“Şimdi… Evet, şimdi yapacağımız tek bir şey var. İçerde ne kadar adamlarımız varsa hepsini harekete geçirmeliyiz. Bütün sosyal medya ayaklarını hareket geçirmeliyiz. Uyuyan tüm hücreleri uyandırmalıyız. Yüzde 49 luk bir taraftar kitlesini de hesaba katıp öyle bir algı oluşturmalıyız ki,15 senedir yıkamadığımız o yüzde ellilik kesimi dağıtalım. Bunları besleyen şu 15 Temmuzda gördüğümüz tüm kaynakları kurutmaya çalışalım. Tamamen itibarsızlaştırmaya çalışalım. Hangi cemaatte ne kadar itibarlı şahsiyet varsa onlara saldıralım, bütün cemaat liderlerini FETÖ potansiyeli var diye halka yargılatalım. Yani topyekûn bir itibar suikastına girişelim. Her taraftaki adamlarımızda çaktırmadan bize malzeme verecek. Zaten bir adım attık mı peşimize takılacak halktan, hatta onlardan çok kişi hazır bekliyor.”
-“Şundan emin olun ki; biz namuslu bir kadını halkın önüne atıp “Vurun kahpeye” diye bağırdık mı halktan o kadına fırlatılacak binlerce taş bulursun.”
Evet, şu anki halipürmelalimiz bu yazdıklarımdan farklı mı sizce?
Aynı şeyleri yaşamıyor muyuz?
15 Temmuzdan bu yana hangi ekol insanımız ve cemaatlerimiz taşlanmıyor?
Uzmanlar demiyor muydu ki:”NATO bu darbeyi ilk adım olarak yaptı, halkı gözlemledi asıl darbeyi ondan sonra yapacak” diye…
Peki, asıl darbeyi nasıl gerçekleştirebilecek?
Bu direnci nasıl kıracak?

DİĞER YAZILARI Bebeklerin Gücü.... Devletin inisiyatif gücü Ormanda 15 Temmuz Orantısız Kavgalar Orman'da Yeni Düzen! Pralamenter sistem aslında ne demek Bir eseri hiddet… Küffara giden dualarımız. 15 Temmuz Ve Bir Öneri! Bediüzzaman ve parlamenterler sistem Panama Leaks ve Bediüzzaman Görüyorum ama diyemiyorum. Bir Devrin Anatomisi İnsanları idare edenlerin gözünü kan bürümüş. Ayrık otları ve yaşlı kadınlar Müslümanlar savaşıyor. Sınırı olmayacak… Alın o sapıkları başınıza çalın SÖZ Allah rızasını düşünen üçüncü şahıslara duyurulur Dilimizi yüreğimizle güçlendirmek… Milenyum nesli ve tenha siyaset Neden Mustafa Bulut… Batının gücü nerden geliyor Sineklerin kartallalra savaşı… Ucb’un böylesi… Kavgayla gelen bir mecburiyet İsrail'in muvaffakiyeti, Müslümanların muvaffakiyetsizliği Kutsal mekânlar hapishane gibi Her karışı Peygamber kokuyor Kudüs Gezisi Hiç büyümeseydim Olimpiyatları alsak ne yazar? Dağ tepeye, tepe kuma dönmesin… Mağlubiyetin sırrı SBS'deki başarının çarpıcı öyküsü. Ey menhus ruh artık titre İftar çadırı ve nesli ati Bediüzzaman ve gezi hareketi Belki Garip, Ama Bir Öz Eleştiri Son Osmanlıya son saldırı… Kadınlık onuru Dehlizlerdeki sahte kahramanlar Çelikhan Türkiye’ye sığmıyor. Hangisi daha tehlikeli? Biz Ne Olacağız? Takdir ve İhanet Ne idik, ne olacağız? Mustafa Şahin Bir Liderin Doğuşu Yaşayan Efsane,Reis Yaylagül Mahmut Şahin Toplumsal refleksler Sükût Ediyorum Gelemeyen Bahar Herkes işine Baksın... Suçlu Benim Ormanın Tarihi Yeniden Yazılıyor Baykuş’un Gözleri Bir Masalım Var Deccal operasyonu mu Kürt sorunu mu? Eğitim, Toplum Ve İntihar Çelikhan Ve Kızların Hakkı Bir Çağın İz Düşümleri 2 Bir Çağın İz Düşümleri 1 Kelimeler canlanır mı? Kavimler neden helak oldular? Ene ve nefsin serüveni Amerika’yı sömürmek… "mahşeri gördüm" Küre-i Arz Konuşunca... Kim ayvayı yiyecek? Baba mı dediniz? Hangi rejim? Bir Çıkmazın Anatomisi Hayal hakikat arası bir şey Zindandaki delik Yumurta idaresi Hain Köpek Bireyin gücü mü cemiyetin gücü mü? Acıdan söz et bana Bu film burda bitmez Demokratik yağmurlar Çelikhan Net ve TOKİ sürecinde almamız gereken ders Ahde Vefa Veya Mü’min’in Yitik Malları Kaymakamların rolü ve Anadolu Mayası Kaymakamlar Geçidi Düşman içimizde… Kördüğüm Bir Dünya… Yansın Tahrir Meydanı Görüyorum ama diyemiyorum Mahkum adam nasıl hür adam olur? “Hür Adam”la açılan ufuklar… "Yarab hayretimi arttır" Her şey 'kün' de saklı Eyvah Amerika'yı kızdırdık Asrın en büyük eğitim yanlışı Tehlike kapımızda 2 Tehlike kapımızda Haritaya dikkat! Devlet ve Ramazan Bayramı Onlar rahmete uçtu ya bize ne olacak? Perde gerisine bakalım bence… En büyük buluşma Yıkılmayan duvarlar (Mutluluğa yolculuk-2) Heni en lekum (Mutluluğa yolculuk) Asya'nın bahtına saplandım 2 Şahin Bakışlı adam Hesaplanmayan Hesap Dağdan iniş… Cennette futbol var mı Gerçeğin çizgileri ve bir Ceylan Bayramlar Ve Bazı Adetlerimiz Irmak Ummanda Boğulur Tahrik,yara ve kontr hareketler. Cüruf’a Dikkat Ham Çarık Ve Kıl Çorap Uygun Adım Şimdi Jari Zamanı Ve yeni valimiz...