https://www.celikhanhaber.com/files/uploads/user/599b1a16-8d13-45b0-9e1b-7fb86a5a1caa.jpg
Sabri Altun

Batının gücü nerden geliyor

10-03-2014 10:44

Veya Müslümanlar neden yenildi

 

 

Kâinatta mutlak bir irade söz konusudur.

Bu irade her an her saniye her şeyi desti tasarrufunda tutmaktadır.

Bu manayı teyit eden birçok ayeti kerime mevcuttur.

 

Her şeyin hüküm ve tasarrufu Onun elindedir. (Yâsin Sûresi: 36:83.)

Göklerin ve yerin tedbir ve tasarrufu Ona âittir. (Zümer Sûresi: 39:63.)

Hiçbir şey yoktur ki, hazîneleri Bizim yanımızda olmasın. (Hicr Sûresi: 15:21.)

Hiçbir canlı yoktur ki, Allah onu alnından tutup kudretine boyun eğdirmiş olmasın. (Hüd Sûresi: 11:56)

Yani hiçbir şey başıboş değildir.

Kâinatta cereyan eden hiçbir şey tesadüfî değildir.

Bediüzzaman’ın tabiriyle “Tesadüfe asla tesadüf edilmez.”

Hal böyle ise yeryüzünde bütün kâinatı ihata eden bu iradeye alternatif bir irade söz konusu olabilir mi?

 

Normalde olmaması gerekirken, zaman zaman beşeri sistemler ve iradeler bu külli iradenin rağmına farklı karakterler arz ettiğini görüyoruz.

Yani yeryüzü geçirdiği her bir çağda belirli kavimlerin hükümranlığıyla beşerin renk aldığını görmekteyiz.

Bir yunan dehası, bir roma dehası tarihi seyir içinde insanlığı renklendirirken ta gele gele İslam dehasıyla insanlık buluşmuş her birisi kendi çağına damgasını vurmuştur.

Başka bir tabirle adeta mutlak külli iradeden yetkiyi almış külli iradeyi kendi iradesine taalluk ettirmiş farklı dünya düzenleri kurulmuştur.

Bu düzenler bazen semavi değerlere tam ders işlediği halde sürüp gitmiştir.

Burada ilginç olan durum bazen bu düzenler ve sistemler mutlak külli iradenin zıddına bir karakter arz ettiği halde beşeri bütün bütün yoldan çıkartmadıkları sürece,(lut,ad ve semut kavimler gibi) iktidarları devam etmiştir.

Tıpkı bu gün batının yaptığı gibi…

Batı ki yunan ve roma dehalarının karışımı niteliğinde olup son üç yüz yıldır bütün dünyayı boyasıyla boyarken son yüzyılda ise adeta tanrıyı oynamaya başlamıştır.

Evet, buna rağmen hala yeryüzünün iradesini elinde tutması gazabı ilahiyi tamamen özerine çekmemesinin hikmeti her zaman kafamı kurcalamıştır.

Gerçekten bunların sırrı nedir?

Bu sırrı yüzyıl önce anlamak zordu, hatta 50 yıl öncesinde de zordu.

Özelikle milenyumdan bu yana biraz kalp, biraz feraset biraz araştırma ile bu sırı keşfetmek artık zor değildir.

evet islamın yükselişiyle birlikte asırlar süren batının çaresiz zilleti ve yenilgisi,bu zilletten kurtulmak için,batı bir bütün olarak aralarındaki nizayı bırakıp birbirlerinden kuvvet almaya mecbur kaldılar.

Birbirlerinin kanını emen topluluk, birlikte hareket etmenin mecburiyetini yaşadılar.

Bu mecburiyet birbirlerinin yardımlarına, birleşmelerine samimi bir zemin hazırladı.

Bu durumun özeti risale-i nurda şöyle tarif edilir:

 

“Hattâ, meslekleri dalâlet ise de, yine ittifakı muhafaza ederler. Adeta o haksızlıkta bir hakperestlik, o dalâlette bir ihlâs, o dinsizlikte dinsizdârâne bir taassup ve o nifakta bir vifak yaparlar, muvaffak olurlar. Çünkü samimî bir ihlâs, şerde dahi olsa neticesiz kalmaz. Evet, ihlâs ile kim ne isterse Allah verir.”(lemalar:154)

 

Yani en çarpıcı tanım şudur:

“ihlâs ile kim ne isterse Allah verir.”

Bunun bir örneğini İsrail’de net görebiliyoruz.

Bir avuç Yahudi İslam’ın bağrına bir hançer gibi girmiş, bütün Müslümanları birbirine düşürmüş yeri gelmiş katliamlar yapmış, nifak çıkartmış ve hala istediği şekilde at oynatmaktadır.

Yani şerde de olsa samimi ittifakın sihirli gücünü kullanıyor.

Ve işte batı bu ihlası yakaladı.

 

Sonra ne yaptı?

Kendi içinde samimi, dışarıda ise sinsileşti.

Öylesine ciddi ve samimi çalıştı ki; küçücük bir hakikati elde etmek için yıllarını ve milyarlarını verdi.

Verdikçe aldı aldıkça daha çok vermeye başladı.

Bu gün oturup gerisin geriye baktığımızda batının bu günkü ihtişamının altında en büyük etkenin, hakkını vererek bütün detayları hesaplayarak yapılan çalışmalar dikkat çekmektedir.

Bunu öğrenmek için zaman zaman günah çıkartma niteliğinde çeşitli ajan ve siyasetçilerin hatırat olarak yayınladıkları kitaplara bakmak yereli olacaktır.

 

Bir sonraki yazımızda devam edelim.

 

DİĞER YAZILARI Bebeklerin Gücü.... Devletin inisiyatif gücü “Vurun kahpeye” Ormanda 15 Temmuz Orantısız Kavgalar Orman'da Yeni Düzen! Pralamenter sistem aslında ne demek Bir eseri hiddet… Küffara giden dualarımız. 15 Temmuz Ve Bir Öneri! Bediüzzaman ve parlamenterler sistem Panama Leaks ve Bediüzzaman Görüyorum ama diyemiyorum. Bir Devrin Anatomisi İnsanları idare edenlerin gözünü kan bürümüş. Ayrık otları ve yaşlı kadınlar Müslümanlar savaşıyor. Sınırı olmayacak… Alın o sapıkları başınıza çalın SÖZ Allah rızasını düşünen üçüncü şahıslara duyurulur Dilimizi yüreğimizle güçlendirmek… Milenyum nesli ve tenha siyaset Neden Mustafa Bulut… Sineklerin kartallalra savaşı… Ucb’un böylesi… Kavgayla gelen bir mecburiyet İsrail'in muvaffakiyeti, Müslümanların muvaffakiyetsizliği Kutsal mekânlar hapishane gibi Her karışı Peygamber kokuyor Kudüs Gezisi Hiç büyümeseydim Olimpiyatları alsak ne yazar? Dağ tepeye, tepe kuma dönmesin… Mağlubiyetin sırrı SBS'deki başarının çarpıcı öyküsü. Ey menhus ruh artık titre İftar çadırı ve nesli ati Bediüzzaman ve gezi hareketi Belki Garip, Ama Bir Öz Eleştiri Son Osmanlıya son saldırı… Kadınlık onuru Dehlizlerdeki sahte kahramanlar Çelikhan Türkiye’ye sığmıyor. Hangisi daha tehlikeli? Biz Ne Olacağız? Takdir ve İhanet Ne idik, ne olacağız? Mustafa Şahin Bir Liderin Doğuşu Yaşayan Efsane,Reis Yaylagül Mahmut Şahin Toplumsal refleksler Sükût Ediyorum Gelemeyen Bahar Herkes işine Baksın... Suçlu Benim Ormanın Tarihi Yeniden Yazılıyor Baykuş’un Gözleri Bir Masalım Var Deccal operasyonu mu Kürt sorunu mu? Eğitim, Toplum Ve İntihar Çelikhan Ve Kızların Hakkı Bir Çağın İz Düşümleri 2 Bir Çağın İz Düşümleri 1 Kelimeler canlanır mı? Kavimler neden helak oldular? Ene ve nefsin serüveni Amerika’yı sömürmek… "mahşeri gördüm" Küre-i Arz Konuşunca... Kim ayvayı yiyecek? Baba mı dediniz? Hangi rejim? Bir Çıkmazın Anatomisi Hayal hakikat arası bir şey Zindandaki delik Yumurta idaresi Hain Köpek Bireyin gücü mü cemiyetin gücü mü? Acıdan söz et bana Bu film burda bitmez Demokratik yağmurlar Çelikhan Net ve TOKİ sürecinde almamız gereken ders Ahde Vefa Veya Mü’min’in Yitik Malları Kaymakamların rolü ve Anadolu Mayası Kaymakamlar Geçidi Düşman içimizde… Kördüğüm Bir Dünya… Yansın Tahrir Meydanı Görüyorum ama diyemiyorum Mahkum adam nasıl hür adam olur? “Hür Adam”la açılan ufuklar… "Yarab hayretimi arttır" Her şey 'kün' de saklı Eyvah Amerika'yı kızdırdık Asrın en büyük eğitim yanlışı Tehlike kapımızda 2 Tehlike kapımızda Haritaya dikkat! Devlet ve Ramazan Bayramı Onlar rahmete uçtu ya bize ne olacak? Perde gerisine bakalım bence… En büyük buluşma Yıkılmayan duvarlar (Mutluluğa yolculuk-2) Heni en lekum (Mutluluğa yolculuk) Asya'nın bahtına saplandım 2 Şahin Bakışlı adam Hesaplanmayan Hesap Dağdan iniş… Cennette futbol var mı Gerçeğin çizgileri ve bir Ceylan Bayramlar Ve Bazı Adetlerimiz Irmak Ummanda Boğulur Tahrik,yara ve kontr hareketler. Cüruf’a Dikkat Ham Çarık Ve Kıl Çorap Uygun Adım Şimdi Jari Zamanı Ve yeni valimiz...