https://www.celikhanhaber.com/files/uploads/user/599b1a16-8d13-45b0-9e1b-7fb86a5a1caa.jpg
Sabri Altun

Çelikhan Net ve TOKİ sürecinde almamız gereken ders

08-04-2011 13:22

Ölmüşle olmuşa çare bulunmaz.

Çare’de, çaresizlikte aranmaz.

Artık günah keçisini aramaya hiç gerek yok.

Sadece şunu diye bilirim ki; ortadaki tek güzel şey, her kesin iyi niyet taşıması.

Öyle ise şu noktayı ayırt etmekte yarar vardır:

Amacımız bağcıyı mı dövmek üzümümü yemek?

Maksat üzüm yemekse bu konuda alacağımız dersi çok iyi almalıyız.

*                     *                      *

Bir kere celikhannet takipçileri bizim bu konudaki hassasiyetimizi çok iyi anladıklarını sanıyorum.

Eğer anlamayan varsa anlatmaya çalışayım:

Yazışmaların tıkandığını gördüğümüz andan itibaren, yerel basın görevini deruhte etmenin verdiği sorumlulukla kamuoyunu aydınlatmaya yönelik gerekli tüm kişi ve kurumları aradık.

İl müdürlüğünden tutun bölge ve genel müdürlüklere kadar, ilçe iktidar partisi mensuplarından tutun milletvekillerine kadar aradık.

Editörümüz Mustafa Aloğlu ile İHH muhabiri Kemal Altın ile birlikte bölgeye kadar gidip sayın müdürle görüşme gerçekleştirdik.

Tabi bununla da kalmadık editörümüz Ankara’ya kadar gidip gerekli kişilerle gerekli görüşmeleri de yaptı.

Ve en nihayet Adıyaman’a gelen sayın bakanımızla da gerekli görüşmelere vesile olduk.

Tabi bu süreçte kullandığımız dil çok önemliydi.

Aslında elimize fırsat geçmişti, isteseydik anında günah keçisini bulup lanse edebilirdik.

İsteseydik sansasyonel haberler peş peşe yapıp her tarafı sıkıntıya sokabilirdik.

Fakat dikkat ederseniz özellikle çok hassas bir bürokratik dil kullandık.

Bu konuyla ilgili yaptığımız haberlerin hepsinde birçok okuyucu bizi arayıp ne demek istediğimizi bile sordu.

Bizde, “sadece gerekli kişilerin bilmesi gerekir” diye cevap verdik.

Çünkü gerçekten amacımız her zaman olduğu gibi Çelikhan menfaatlerini tüm dengeleri hesaplayarak korumaktı.

Zaten çelikhannet’i her zaman farklı kılan bu anlayıştır.

Hiçbir zaman basın gücünü şahsi çıkarlarımız ve ihtiraslarımız için kullanmadık.

Ve kullanmak da istemiyoruz.

*                     *                      *

Evet, madem olaylar bu noktaya geldi.

Yani TOKİ işinin en azında şimdilik olmayacağı kesin ise.

Her musibette alınması gereken dersler olduğu gibi bu konuda da almamız gereken ders önemlidir:

Günümüzde hangi iş olursa olsun hele hele toplumsal olaylarda mutlaka koordineli ve sistematik bir şekilde meselelere yaklaşılmasının şart olduğunu gördük.

Bu konuda eğer bütün yerel birimlerimiz(kaymakamlık, belediye başkanlığı ve iktidar partisi teşkilatı) birlikte hareket etseydi asla bu noktaya gelinmeyecekti.

Çünkü çağımızda istişare çok önemlidir.

Kur’an’i kerimde bile bu konu kesin bir emirle bildirilmiştir.

“Ve işlerde onlarla istişare et.” (Al-i İmran Sûresi: 159)

“Onların aralarındaki işleri istişare iledir.” (Şura Sûresi: 38)

Dolayısıyla ta en başta hesaplanamayan bir yanlıştan dolayı bu kadar çıkmaza giren bu süreç ta en başta bu konuyu Çelikhan’da en çok bilen (ki beş sene bu tepelerle uğraştı) Sayın Mustafa Bulut ile istişare edilseydi bu hale gelmeyeceği muhakkaktı.

Zira istesen de istemesen de sevsen de sevmesen de aklın gereği “bilen kişilerle” hareket etmektir…

Binaenaleyh son sözü yine ilahi kelama bırakıp bitirelim:

"Kendilerine güvenlik (barış) veya korku (savaş) ile ilgili bir haber geldiğinde onu yayarlar. Halbuki onu peygambere ve içlerinden yetki sahibi kimselere götürselerdi, elbette bunlardan, onu değerlendirip sonuç (hüküm) çıkarabilecek nitelikte olanları onu anlayıp bilirlerdi. Allah'ın size lütfu ve merhameti olmasaydı, pek azınız hariç, muhakkak şeytana uyardınız.

'(Nisâ Sûresi: 83.)

 

DİĞER YAZILARI Bebeklerin Gücü.... Devletin inisiyatif gücü “Vurun kahpeye” Ormanda 15 Temmuz Orantısız Kavgalar Orman'da Yeni Düzen! Pralamenter sistem aslında ne demek Bir eseri hiddet… Küffara giden dualarımız. 15 Temmuz Ve Bir Öneri! Bediüzzaman ve parlamenterler sistem Panama Leaks ve Bediüzzaman Görüyorum ama diyemiyorum. Bir Devrin Anatomisi İnsanları idare edenlerin gözünü kan bürümüş. Ayrık otları ve yaşlı kadınlar Müslümanlar savaşıyor. Sınırı olmayacak… Alın o sapıkları başınıza çalın SÖZ Allah rızasını düşünen üçüncü şahıslara duyurulur Dilimizi yüreğimizle güçlendirmek… Milenyum nesli ve tenha siyaset Neden Mustafa Bulut… Batının gücü nerden geliyor Sineklerin kartallalra savaşı… Ucb’un böylesi… Kavgayla gelen bir mecburiyet İsrail'in muvaffakiyeti, Müslümanların muvaffakiyetsizliği Kutsal mekânlar hapishane gibi Her karışı Peygamber kokuyor Kudüs Gezisi Hiç büyümeseydim Olimpiyatları alsak ne yazar? Dağ tepeye, tepe kuma dönmesin… Mağlubiyetin sırrı SBS'deki başarının çarpıcı öyküsü. Ey menhus ruh artık titre İftar çadırı ve nesli ati Bediüzzaman ve gezi hareketi Belki Garip, Ama Bir Öz Eleştiri Son Osmanlıya son saldırı… Kadınlık onuru Dehlizlerdeki sahte kahramanlar Çelikhan Türkiye’ye sığmıyor. Hangisi daha tehlikeli? Biz Ne Olacağız? Takdir ve İhanet Ne idik, ne olacağız? Mustafa Şahin Bir Liderin Doğuşu Yaşayan Efsane,Reis Yaylagül Mahmut Şahin Toplumsal refleksler Sükût Ediyorum Gelemeyen Bahar Herkes işine Baksın... Suçlu Benim Ormanın Tarihi Yeniden Yazılıyor Baykuş’un Gözleri Bir Masalım Var Deccal operasyonu mu Kürt sorunu mu? Eğitim, Toplum Ve İntihar Çelikhan Ve Kızların Hakkı Bir Çağın İz Düşümleri 2 Bir Çağın İz Düşümleri 1 Kelimeler canlanır mı? Kavimler neden helak oldular? Ene ve nefsin serüveni Amerika’yı sömürmek… "mahşeri gördüm" Küre-i Arz Konuşunca... Kim ayvayı yiyecek? Baba mı dediniz? Hangi rejim? Bir Çıkmazın Anatomisi Hayal hakikat arası bir şey Zindandaki delik Yumurta idaresi Hain Köpek Bireyin gücü mü cemiyetin gücü mü? Acıdan söz et bana Bu film burda bitmez Demokratik yağmurlar Ahde Vefa Veya Mü’min’in Yitik Malları Kaymakamların rolü ve Anadolu Mayası Kaymakamlar Geçidi Düşman içimizde… Kördüğüm Bir Dünya… Yansın Tahrir Meydanı Görüyorum ama diyemiyorum Mahkum adam nasıl hür adam olur? “Hür Adam”la açılan ufuklar… "Yarab hayretimi arttır" Her şey 'kün' de saklı Eyvah Amerika'yı kızdırdık Asrın en büyük eğitim yanlışı Tehlike kapımızda 2 Tehlike kapımızda Haritaya dikkat! Devlet ve Ramazan Bayramı Onlar rahmete uçtu ya bize ne olacak? Perde gerisine bakalım bence… En büyük buluşma Yıkılmayan duvarlar (Mutluluğa yolculuk-2) Heni en lekum (Mutluluğa yolculuk) Asya'nın bahtına saplandım 2 Şahin Bakışlı adam Hesaplanmayan Hesap Dağdan iniş… Cennette futbol var mı Gerçeğin çizgileri ve bir Ceylan Bayramlar Ve Bazı Adetlerimiz Irmak Ummanda Boğulur Tahrik,yara ve kontr hareketler. Cüruf’a Dikkat Ham Çarık Ve Kıl Çorap Uygun Adım Şimdi Jari Zamanı Ve yeni valimiz...