DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Misafir Yorum
Misafir Yorum
Giriş Tarihi : 09-06-2014 11:46

Pensilvanya’yı bırakın çelikhan yoluna bakın!

       Sıra en son bize geldi! Aradan 12 yıl geçti, Adıyaman-Gölbaşı, Adıyaman-Kâhta yoları iyi-kötü idare edecek şekilde bölünmüş yol olarak yapıldı! Adıyaman-Şanlıurfa, Adıyaman-Gaziantep bölünmüş yolunu da dört gözle bekliyoruz! Komşu illerimiz kendi il sınırları içerisinde ki bu yolları bitirdi. Bizler beklemeye alışkın olduğumuz için, acelesi yok! Böyle şeyler için hiçte canınızı sıkmayın!

       Bu hükümetin, en çok puan alan icraatlarından biri olan, bölünmüş yollardan, tam 12 yıl sonra nasibini alan bir il olmanın övüncünü taşıyoruz!

       Sincik, Gerger, Tut yolu demiyoruz! Aman ha… Aman dokunmayın o yollara! İdare edip gidiyoruz işte! Pek sesini-sedasını çıkaran falanda yok zaten! Ha… Buralarda ölümcül virajlar-falan varmış! Yollar standartlara uygun değilmiş! Ne olacak yani! Yarın bu yollarda ölümlü kazalar-falan olursa da fazla dert edinmeyin! Bir-iki nutuk atılır, kalan sağlar bizimdir deriz iş biter! Hep böyle olmuyor mu? Olmadı mı? Rahmetli Özal demede mi, kafanızı yormayın bu millet çabuk unutur! Bu milletin bir parçası olan Adıyaman’da daha, çabuk unutur! Sizlerde bunu çok iyi bilenlerdensiniz!

       Bakın daha dün gibi yaşanan Çelikhan yolunda ki kaza unutulmadı mı?

       Şimdi yine bu ölüm yolunda, 5 ölü, 4 yaralı! Ocaklar sönüyor kimin umurun da?

       Yine bir-kaç nutuk! Büyüklerin başsağlığı mesajları! 

       Bu ilin kaderi diyip sıyrılamazsınız, bu gibi işlerden! Böyle gelmiş, böyle gider diyemezsiniz!  Adı çıkmış ırgat kente diyip susamazsınız! Ne yapalım ırgatlık bizim kaderimiz! Bu işin fıtratın da yılda 30–40 insanımızı, trafik canavarına vermek var diyemezsiniz!

       İlin en yüksek makamlarında oturanlar, yerel siyasetçiler, Adıyaman’a çağ atlattık diyen milletvekilleri ve onların şak-şakçıları, buyurun konuşun!

       Diyebiliyor musunuz, kardeşim;

       Kolunda 700 bin liralık hediyelik saat taşıyan sizlersiniz! Kasalar, para sayma makineleri, ayakkabı kutularında ki milyon dolarlardan bahsedebiliyor musunuz?

       Bırakın, Pensilvanya’da ki, şehleri, Mesih, mehdileri, 35–40 senedir sizler onlarla kol-kola geziyordunuz! Ne istediniz de vermedik diyenler yine sizlersiniz! Bırakın tek parti döneminde ki Dersim olaylarını! Bu gün bunları kabul etmek mümkün değil! Yüreğimizde bir yara! Bir utanç tablosu!

       Ya… Bu gün gençlerimizin üzerine yağdırdığınız bombalar! Polis kurşunlarıyla ölen gençlerimiz! Roboski sizin eseriniz değil mi?

       Diyebiliyor musunuz?

       Bırakın siz bunları, Bu nutukları her gün, Sayın Başbakanımızdan dinliyoruz zaten! Taklitçilik yapıp, her yerde bunları tekrar-tekrar edip, Temcit pilavı gibi ısıtıp-ısıtıp önümüze koymanız bu memlekete bir fayda sağlamıyor!

       Sizler şu Çelikhan, Gerger, Sincik, Tut yolundan konuşun!

       Belediyeden işten çıkartılarak, ekmeğinden edilen işçilerden bahsedin! Sulmadan, belediyecilikten, turizimden, eğitimden, yatırımlardan, ticari hayattan, teşvikte kaçıncı bölgede olduğumuzu konuşun!

       Komşu illerin çiftçileri, elektriğe kaç lira ücret ödüyor?  Adıyaman çiftçisinin durumu ne? Komşu illerin, Sanayicisinin sigorta pirimine, elektriğe vergiye ödediği ücret ile Adıyaman’da ki sanayicinin arasımda ki dağlarca olan farkı konuşun!

       Bakın her gün insanlar bu yollarda ölümle burun buruna geliyor! Ne çabuk unuttunuz daha dün gencecik öğretmenlerimizi bu Çelikhan yolunda kayıp ettik! Acılarını halen içimizde his ederken, bir daha belirtelim buyurun bir ocak daha söndü bu yollarda! 5 ölü,4 yaralı!

       İşte… Sizlerin Adıyaman’a vermiş olduğunuz hizmet tablosun unun görüntüleri!

       Bırakın, Pensilvanya’yı paralel devletin inlerine inmeyi-çıkmayı! Onlarla Sayın Başbakanımız yeteri kadar ilgileniyor!  

       Siz Adıyaman’a bakın Adıyaman’a

 

 

Mahmut Tekin 

NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA