DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Misafir Yorum
Misafir Yorum
Giriş Tarihi : 27-08-2010 22:24

Çelikhan diye bir yer 6

   Birçok dükkân, lokanta, kahve büro da yapılan bu levha operasyonu neticesinde korkudan paniğe kapılan Çelikhanlılar, evlerinde dini kitap levha, dergi namına ne varsa araziye attılar ve gömdüler… Evin kitap rafları bomboş kaldı. Kur’an elifbaları, ilmihal kitapları dua cüzleri toprağa gömüldü…

 

   Zahirde toprağa gömüldü gibiyse de aslında kalplere gömülmüştü. Dünya’da büyük bir insan değimliydi İslam büyüklerince?.. İnsanın kalbine nakış nakış yerleşen İslam hikmeti orada yeşerdiği gibi toprağa gömülen kitaplarda sabırla sulanıp yeşerecek miydi? Akıl bunu tartmasa da kalp yorumlamasını biliyordu.

 

   ARAMA DEVAM EDİYOR

 

   Yani herkes biliyordu Çelikhan da toparağa gömülen kitapların kısa zaman sonra topraktan çıkacağını imana ve kitabe baskısını paydar olmadığını çağımız hükme bağlamıştı.

 

   Özel bölük bu sefer çevrede geniş bir kitap aram operasyonuna girişti. Arazide terk edilmiş dini kitaplar toplandı. Bunlar arasında hadis, tefsir kitapları, Kur’an-ı Kerimler vardı.  Kitapların sahipleri araştırıldı. Çeşitli kişiler gözaltına alındı.

 

   Gözaltına alınanlar İmam M.Celal KORKMAZ, İmam Abuzer ULUTAŞ İmam Mahmut DAĞASAN, öğrt. Ramazan OĞUZHAN, bakkal Hasan KAYGUSUZ, kalaycı Mehmet KAYGUSUZ Belediye Baş Kâtibi Şeyho BAŞTUĞ, hizarcı Abuzer YILDIRIM.

 

    Kaynakçı Hanifi AVCI toprağa cevşen büyük İslam ilmihali ve kur’an alfabesi gömmüştü. Kitapların içinde ağabeyinin bir resmi bulunduğu için resim yoluyla Hanifi AVCI tespit edildi, iki gece nezarette tutuldu, ifadesi alındı ve serbest bırakıldı.

 

   NEDEN “YENİ NESİL?”

 

  Çelikhan gazete bayii anlatıyor: 

 

—Yüzbaşı ile birlikte geldiler yüzbaşı:

 

—Gazete bayi sen misin?

 

—Bayii benim dedim. Listeyi çıkardım, hepsini okudum. İçlerinden biri Yeni Nesil iki gazete aldı, bunların değerlendirilmesini yapacağız dedi. Aradan birkaç gün geçti, ikinci bir arama oldu evdeyim. Askerlerin çağırdığı, arama olduğu söylendi.

 

  Bir çocuk gelip:

 

—Seni istiyorlar dedi.

 

  Geldim, dükkânı açtım. Gazetelerin içinde Yeni Nesil’i gördü. Bana:

 

 —Yeni Nesil’in yasak olduğunu bilmiyor musun? Dedi.

 

 —Yeni Nesil yasak değil. Ben bayiiyim. Yasak olsaydı sıkıyönetim el kordu. Bize de gelmezdi. Demek ki serbesttir! Dedim.

 

    Sonra aramayı yapan er telsizle yüzbaşıya:

 

  —Burada çok miktarda Yeni Nesil var! Diye bildirdi.

 

   Yüzbaşıda:

 

  —Hiçbir işlem yapmayın, Yeni Nesil yasak değil diye gene telsizle cevap verdi. Bunun üzerine askerler gazeteleri bırakıp gittiler.

 

 

NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA