DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Misafir Yorum
Misafir Yorum
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

Koçali barajı, yaşam alanları ve çevremiz için bir yıkımdır!

İlimizin merkez Doğanlı, Çatalağaç, Gökçay, Bağlıca, Ağaçkonak, Varlık köylerini ve mezralarını kapsayacak şekilde yapılacak olan KOÇALİ BARAJI beraberinde bir çok olumsuzluğu getirecektir.

Barajın yol açacağı tahribatlar ile ilgili yapılan tüm uyarılar dikkate alınmamıştır. Yörede yaşayanlar kaygılarını defalarca dile getirmiş ve toplanan imzalar ilgili kurumlara gönderilmiş ve soruna bir çözüm bulunamamıştır. Bu sorun hepimizin sorunudur. Ülkemizin genel bir sorunu olan HES  ve Barajlara karşı çevreyi korumak hepimizin görevidir. 

Bu baraj, stratejik çevresel değerlendirme yönünden, sosyal, ekonomik, kültürel değerler açısından çevreye ciddi olumsuz etkiler bırakacaktır. Çevre hukuku yönünden ulusal ve uluslararası hukukta kabul edilen birçok ilkeye, Anayasaya, yasalara aykırı olduğu görülmektedir. Çevre hukukunun ilkelerine açıkça aykırıdır. Yani bu proje açısından değerlendirme yapacak olursak, doğal çevremiz tahrip olacaktır, canlı türleri yok olacaktır. Barajın yapılacak olan alanı ve çevresine çok sayıda yaban hayvanı ve çeşidi getirilip bırakılmış ve bu hayvanlar koruma altındadır.

Bu baraj, başta çevre sorunu olmak üzere, yörede yaşayan halkımızın ekonomik, sosyal, kültürel ve ulaşım imkanları yönünden de ciddi sorunlar ortaya çıkaracaktır. Maalesef insanlarımızın öteden beri her türlü sıkıntı ve acıyı yaşadığı bir coğrafyada, birbirini A’dan Z’ye tanıyan kavgası ile şakası ile birbirlerine alışmış olan, birbirilerinin sıkıntılarını göğüsleyen yöre halkımız bu coğrafyadan atılmak isteniyor. Bu projenin başka alternatifleri vardır. Sulamanın ve enerjinin sağlanması için daha ucuz bir maliyet ile çevreye zararı olmayan projeler üretilebilir. Olaya daha gerçekçi ve daha somut yaklaşılmalı. Bu projenin ayakları oluşturulurken oluşacak olan zararlarından kesinlikle bahsedilmemiştir. Sadece şu yararı elde edeceğim diye projeler yapılmaz, bu projenin götürüsü nedir, zararı tüm detayları ile hesaplanmalıdır.

Yapılacak olan bu baraj ile ülkemizin güzelim doğasını tahrip etmek akıl karı değildir. Barajın yapılması sonucunda uzun süreli olarak bakıldığında ülkemiz açısından doğacak olan işsizlik sorunu ve şehirlerin bütünlüğünün bozulmasını da eklediğimizde ve bunun sonucunda oluşacak olan uyum sorunu ve sosyal yapının ciddi bir şekilde etkilenecek olması düşünüldüğünde baraj ile ilgili işlemlerin derhal iptal edilmesi gerekir.

Anayasamızın 56. maddesinde belirtildiği gibi:

Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.

NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA