DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Misafir Yazar
Misafir Yazar
Giriş Tarihi : 07-03-2013 20:48

Milletvekilleri ve yanındakiler

Adıyaman Milletvekilleri seçim bölgelerine geldikleri zaman birçok ziyaret programını çok kısa bir zaman içerisine sığdırmaya çalışıyorlar. Bundan dolayı yapılan ziyaretlerin kesinlikle amacına ulaşmadığını düşünüyorum.

Milletvekillerinin dernek, sendika, kurum ve kuruluşlara yaptıkları ziyaretlerde onlara eşlik eden kişi sayısına da değinecek olursak, bu konunun sürekli eleştiri konusu olduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz.

Milletvekilleri ile yapılan bu ziyaretlere katılan onlarca insan neden bu etkinliklere katılma gereği duyar, ya da milletin vekilleri neden buna izin verir anlamış değilim.

Milletvekillerinden birisi Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) ziyaretinde yine çok abartılı bir kalabalıkla bu ziyareti gerçekleştirdi. Belediye Başkanının bile yer bulmakta sıkıntı çektiği bu ziyarette en azından 50’ye yakın kişi katılmıştı.

Koca salon, iki oda ve koridor dolu, içeri giremeyen onlarca kişi binanın dışında aşağıda bekliyordu.

Buna alışık olan bizleri bir yana bırakında peki ya oradan geçen halk ne düşünüyordu acaba!

Milletvekillerinin gezi ve ziyaretlerinin amacı neydi? Ve bu tür kalabalık gruplarla yapılan gezi ve ziyaretler bu anlama gölge düşürmüyor muydu? Başta milletvekilleri daha sonrada milletvekillerinin ‘hayır gelme’ diyemediği o vatandaşlar bunu oturup bir düşünsünler bence.

Yapılan bu ziyaretlerde amaç vekillerle, STK ya da oda başkanlarının Adıyaman için görüş alış-verişinde bulunup, sorun ya da problemleri ortadan kaldıracak çözümler aranmasıdır.

Ama maalesef Adıyaman’da bu da böyle olmuyor!

Adıyaman’dan her dönem Meclise giren milletvekilleri tarafından artık adet haline getirilen bu durum uzun yıllar boyunca da böyle süreceğe benziyor. Yıllardır kalabalık heyetler halinde STK’lara ziyaretlerde bulunurların bu çirkin durumu düzeltmeye de pek niyeti yok gibi.

Milletvekilleri ile yapılan gezi ve ziyaretlere katılanlar arasında kimler yok ki!

Şimdi sınıflandırmak istemiyorum ama şunu bu toplantılara katılamayan halkımız çok iyi bilsin ki; toplumun her iş alanında insanlar, milletvekilleri ile yapılan bu gezi ve ziyaretlere katılıyorlar ve katılmakla kalmayıp, en ön saflarda yer alarak, ilin belediye başkanının, patinin diğer yöneticilerini ayakta kalmasına bile sebep oluyorlar. Yine bu insanlar bu vekillerin bir tanesinin arabasına binerken yada o arabadan inerken görünmek için çok büyük efor sarf ediyorlar.

Yapılan bu ziyaret ve gezilerde milletvekillerinin yanında yer alarak Vali, Belediye Başkanı, daire müdürlerine kendilerini göstermek ve basına yansıyacak görüntünün içine girmek için tabir-i caizse birbirini eziyorlar.

Kısacası milletvekilleri ile yapılan gezi ve ziyaretlerde herkes bir hesap kitap peşinde koşup, bir yerlere mesaj vermeye çalışıyorlar.

Milletvekilleri ile gezi ve ziyaretlerde bulunanların daha sonra vakit kaybetmeden kurum ve kuruluşlarda iş takibi yaptıkları da kulaktan kulağa yayılmaya başlıyor.

Bu gezi ve ziyaretlerde devlet memurları ve müteahhit işçilerinin fazlalığı da göze çarpıyor.

Bunlara son günlerde birde 2014 yılında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı aday adaylığını düşünenler eklendi.

Eğer Adıyamanlılar, ‘kim bu seçimde aday adayı olacak’ diye düşünüyorlarsa bu tür toplantı ve ziyaretleri takip etmeleri yeterli.
Çünkü bu ziyaretlerde birden fazla Belediye Başkan aday adayını görmeniz mümkün olacaktır.

Gel gelelim sonuca!

Artık bu ilin milletvekilleri de halkı da TBMM’de temsiliyetin öneminin farkına varmalılar. Bir milletvekilini, halkı ya da partilisi bu kadar zor durumda bırakmamalı. Bir milletvekili de bu tür organizasyonlara izin vermemeli ve ziyaretlerde yanına sadece İl Başkanı ya da Merkez İlçe Başkanını bulundurmalı. Aksi halde böyle anlamsız ziyaretler tartışılmaktan başka bir sonuca varmaz.

NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA