DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Misafir Yazar
Misafir Yazar
Giriş Tarihi : 03-01-2009 01:00

2009'da Yeni Şehitler Olmasın

Yeni yıla girerken hep en iyi dilekler sıralanır… Her şeyin en iyisi istenir… Çünkü, insanoğlu geçmişte yaşadığı kötü günleri, kötü anıları bir daha yeniden yaşamak istemez. Belki de o yüzden geçmişten ders alarak yeni dilekler geliştiriyoruz. Yeni yıldan beklentilerimizi iyi dileklerimizle açığa vuruyoruz.
Türkiye’de terörden canı yanan, en sevdiği insanı ya da insanları teröre şehit veren şehit yakınları acaba yeni yıla girerken hangi dilekte bulunurlar? Şehit acısını bilen insanlar o acıyı bir daha hiç kimsenin yaşamaması için yeni şehitler olmasın ister. Gerçekten her yeni şehit, yeni acı, yeni dram demektir. O yüzden aynı şeylerin yeniden yaşanmaması için her şehit yakını yeni yıla girerken yeni şehitler olmasın dileğinde bulunur. Çünkü, o acının ne büyük ve kabına sığmaz bir acı olduğunu tam anlamıyla bilir ve yaşar. Zannedilmesin ki o acı zamanla azalır ya da yok olur gider. Aksine büyüdükçe büyür. İşte o endişeyle yeni yıla girerken bir daha yeni şehit cenazeleri olmasın dileğine öncelik verir. Terör belası can almayı, kan dökmeyi sever. İnsanları en mutlu anlarında kalleşçe öldürmeyi düşünen yine teröre bulaşmış zavallı insanlardır. Siz, onlara insan dediğime bakmayın, onlar şeklen insan olabilirler ama onların gerçek anlamda insan olduklarını söylemek yanlıştır.
Onların yaptığını insan olan yapar mı? Onlar değil mi evladı anadan, babayı çocuktan, eşi kocadan ayıran?.. Onlar değil mi bebekleri bile acımasızca kurşuna dizen?.. İşte o nedenle o yaşanan kötü günleri geride bırakmak isteyen insanlar  yeni şehitler olmasın dilekleriyle yeni yıla giriyorlar… Ben de bir şehit yakını olarak yeni yıldan beklentilerimi sıralarken elbette yeni yılda yeni şehitler olmasın dileğinde bulunarak hareket ediyorum. Çünkü, o acının ne kadar tarifsiz bir acı olduğunu yaşayarak görenlerdenim. Siz hiç tek kardeşinizi haksız yere teröre kurban verdiniz mi? Eğer böyle bir olayı gerçekten yaşamadıysanız size ne anlatsam, benim hissettiklerimi hissetmeniz imkansızdır. Nedeni çok açık, bu konuda bir şeyleri anlamak için önce yaşamak gerekir. Yaşamadan konuşmak, başkasının gözyaşı ile bir şeyleri dramatikleştirmek kolaydır. Ama asıl olan yaşamak ve yaşadığını hissetmektir. Şehit acısı da öyle bir acıdır ki ne kadar anlatılabilir ki, anlatayım…
Şunu söylemek istiyorum 2009’da şehitliklerimize yeni şehit cenazeleri gelmesin… Artık aramıza yeni şehit aileleri ve şehit anneleri katılmasın. Bizim sayımız zaten çok. Bu ülkenin pırlanta gibi çocuklarına terör kurşunu bir daha dokunamasın. Adı PKK ya da başka bir şey ne olursa olsun bu ülkede kimden ve nereden gelirse gelsin terör belası bir daha yaşama ve yeşerme şansı bulamasın… Bunlar aslında sadece benim yeni yıl dileklerim değil. İnsanları seven insan ölümlerini doğru bulmayan vatan ve bayrak sevgisi ile yaşayan herkesin ortak dilekleri değil mi? Elbette 2009 için aynı dileklerde bulunuyoruz, yeni şehitler istemiyoruz. Ama bu nasıl olacak? Kolay olacak demiyorum ama artık bu olmalı. Bu ülkede artık insanlar teröre kurban gitmesin.
Kardeşin kardeşe kurşun sıkması kadar aptalca bir şey var mı? Bu ülke hepimizin, bu ülkede hepimize yetecek iyilikler var. Ne diye kötü şeylerle uğraşıyor, kötü şeyler yaşayarak ülkemizi çekilmez hale getiriyoruz? 2009’da daha güzel yıllara bir adım daha yaklaşmak istiyoruz. Bunun için de üzerimize ne düşüyorsa kırmadan, dökmeden, yakmadan, yok etmeden, hoşgörüyle, sevgiyle ortak değerlerimizi tahrip etmeden, yaşadığımız yerleri çekilmez hale getirmeden dik duruşumuzu gösterelim. Askerimize, polisimize kurşun sıkarak değil, elbirliği, güç birliği yaparak kötülüklere geçit vermeyelim. İşte o zaman bir daha yeni şehitler olmaz. İyilik olursa onun meyvesi bu ülkede yaşayan herkese ayrımsız yeter, yeter ki bunu gerçekten isteyelim.
2009’da hep iyilik ve güzellik olsun… 2009 yılı gelecek yeni yıllara güzel bir örnek olsun… 2009'da yeni şehitler bir daha canımızı yakmasın… Bu dileklerimizi sıralarken umutsuz olmayalım. Ben umutsuz değilim. Bu dileklerimiz gerçekleşirse ülkemiz ve insanlarımız çok şey kazanır. Ülkemiz kazanırsa, insanımız da mutlu olur… 2009’da yeni şehitler olmasın demek gerçekten çok iyi bir dilek!

Yazar:Mehmet Ceyhan
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA