DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Misafir Yazar
Misafir Yazar
Giriş Tarihi : 12-01-2009 01:00

Katliamın izahı olmaz!

Değerli arkadaşlarım; bu hafta  Ortadoğu"yu kan gölüne çeviren İsrail"in Gazze"ye yapmış olduğu saldırıyı ele almaya çalışacağım, ama daha öncesinde İsrail"in kuruluşu hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum.
1948 yılının 14 mayısında İngiliz mandasının sona ermesi üzerine; Birleşmiş Milletler bağımsız İsrail devletinin kurulmasına izin verdi. Kan ve terör ile varlığını koruyan İsrail; kurulur kurulmaz Mısır, Ürdün, Suriye, Lübnan ve Irak müdahale etti ise de; bu 5 devleti 6000 askeri ile püskürttü. Birleşmiş Milletler"in çabaları ile yapılan anlaşma sonunda İsrail topraklarını genişletti.
27 Aralık günü Gazze"ye kara saldırısı düzenleyen İsrail; insanlık tarihinin en vahşi savaşını yapmakta her türlü yeni silahını mazlum Gazze halkı üzerinde denemektedir.Dünyadan tecrit edilmiş,ekmeği,suyu,elektriği,ilacı,ameliyat malzemesi olmayan bu 1.5 milyon insan, yani bir millet yok edilme tehlikesi ile karşı karşıyadır….!
Gazze denilen yer; 250-300 km2 bir alana sahip olup, m2 ye nerede ise yüzlerce insan düşmektedir ve bu insanlar; 2007 yılından beri İsrail"in ablukası altında yaşamaktadır. Müthiş bir ambargo uygulanıyor, ekmeği karneye bağlanmış, elektriği olmayan, aile içinde suyu bile nöbetleşerek içen insanlar; İsrail" in zulmü altında inim inim inliyor. Ancak dünya kamuoyu yapılan bu zulme karşı sessizliğini korumaya devam ediyor. 1,5 milyon Gazzel"i ; 1,5 milyarlık İslam alemi içinde 6 milyonluk İsrail"e teslim edilmiş.
250-300 km2 alanı olan Gazze"nin dünyaya çıkış kapısı yok. Mısır ve İsrail ile sınırı var, diğer tarafı deniz. Mısır sınırını çelik duvar ile kapatmış, İsrail zaten malum. Yani açıkçası açık hava hapishanesi! Hayır öyle de değil…! Açık hava hapishanesinde bile yemek, yatmak, içmek var. Bu olsa olsa; İsrail" in avlak alanı olur. Bu vahşete batı hiç ses çıkarmıyor, ABD ses çıkarmıyor. Arap ülkeleri sinir bozan sessizliklerini koruyor. Hatta sessizliklerini bozdukları zamanda; sanki İsrail"i haklı, Hamas"ı suçlu gibi gösteriyor.
Beni de kahreden zaten bu…!
Ses çıkarılmadıkça; şımarık İsrail bütün dünyaya meydan okumaya devam ediyor. İsrail"in aldatmacı politikası; ABD ve ABD işbirlikçileri tarafından neredeyse kabul görüyor. Birleşmiş Milletler güvenlik konseyinden değil kınama, ateşkes çağrısı bile çıkmıyor.
Sevgili okuyucular; bizde Türkçe lisan ile yayın yapan malum medya ve işbirlikçileri katliamı İsrail yaptığı halde Hamas"ın da füze ile komşusunu rahatsız ettiğini utanmadan, sıkılmadan üstü kapalıda olsa anlatmaya başladılar.
Ben derim ki önce Hamas"ı tanıyalım. Hamas bir terör örgütü mü, yoksa kendi halkına yapılan zulme, İsrail işgaline karşı koyan toplu bir hareket mi?
Şu anda Hamas"ı oluşturan grup; gençlikleri, çocuklukları İsrail"in zulmü altında geçen insanlardır. Kendi ülkelerinin işgaline karşı direnen, zulme başkaldıran insanlara terör örgütü denmesi ne kadar doğru?
İsrail; sözüm ona Hamas"ı vuruyor.
Vurduğu yer cami. Ancak caminin içinden çoluk, çocuk, genç insanlar; yani cemaat çıkıyor.
İsrail Hamas"ı vuruyor. Ancak vurduğu yer hastane...
İsrail Hamas"ı vuruyor. Ancak vurduğu yer çocuk yuvası…
İsrail Hamas"ı vuruyor. Ancak vurduğu yer pazar yeri...
İsrail Hamas"ı vuruyor. Ancak vurduğu yer; yaralıları almaya giden ambulans ve içindeki 5 doktor ölüyor…
Ey insanlık, ey İslam alemi!!! Bu ayıbı daha ne kadar taşıyacaksınız!!! Hamas"ın Gazze halkını temsil eden topyekün bir direniş hareketi olduğunu ne zaman kabul edeceksiniz!!!
Bu ortamda Filistin"li kardeşlerimizin yanında olmak her müslümanın görevidir. Çünkü; siyonist İsrail dünyanın sessiz kalmasından cesaret alarak katliamlarına devam etmektedir. İsrail"in bütün bunları; ""kendisini savunmak “ için yaptığı söyleniyor…
Bunu Nagazaki ve Hiroşima"dan sabıkalı, bu sabıkayı Irak"ta onaylatmış, insan hakları savunucusu ve ihracatçısı ABD söylüyor.
İçimizdeki; Ermeni"den özür dileyen, sözde aydınlar, bana göre de; Soros "tan beslenen, vatan hainleri, İsrail" in Filistin halkı üstünde yaptığı soykırımı görseler ve bir kere de bunu konuşsalar. Ermeni için tv kanallarını bir bir dolaşıp gözyaşı döken bu grup, Gazze"de ölen çoluk çocuk için eğer yüzleri varsa bir satır yazı yazsınlar...
Bu arada zenginlik, bolluk, refah içinde yaşayan boyunlarına tasma geçirilmiş zengin Arap köleleri ( ülkeleri ) nerede !!!!?
Yazımın başlığında da dediğim gibi katliamın izahı olmaz…
Allah"a emanet olun. Saygılar.
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA