DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Misafir Yazar
Misafir Yazar
Giriş Tarihi : 17-04-2009 00:00

Çelik Kaymakam

Merhaba değerli dostlar,
Yaklaşık 2 yıla aşkındır güzel Çelikhan ilçemizde biri vardı ki tüm ilçenin gönlünde taht kuran,herkesin dilinde olan ,sözü açıldı mı kendisinden  sürekli güzel sözcüklerle bahsedilen biriydi…Kim diyeceksiniz ben kendisini uzun uzun anlatayım siz ilk harflerden kim olduğunu göreceksiniz.






E
rdemli,
Revizyonu seven
Cengaver
Anlayışlı
Nedenleri olan
                  
Temkinli
Uğurlu
Reel düşünen
Akıllı
Niğdeli(J)

Evet aslında birkaç süslü sözcükle konuyu toparlamak gerekir ancak yaptığı hizmetler güler yüzü ve mert yüreği buna müsaade etmez.
Genel olarak merkezi idare adına kamu hizmetiyle sorumlu yöneticilerimizi hep protokol olarak görmeye alışık bir toplumuz. Fakat zaman zaman herkesi şaşırtan, aslında olması gerektiği gibi olan, bir başka deyişle arzulanan şekilde görevini ifa eden bürokratlarda görmekteyiz çok şükür.
İşte bunlardan biri olan; Halk adına, halk için; halktan yana icraatları ile halkın arasından bir an olsun hiç çıkmayan Kaymakamımız Ercan TURAN bey; hizmetleriyle   göz dolduruyor…
Sayın Kaymakamımız Ercan TURAN ile muhabbetimiz hiç olmadı sadece bir futbol maçında kendisiyle konuştuk… Tüm köylere üst üste yaptığı ziyaretleri ve yöre insanımızla yakından ilgilenmesi ve dertleri ile hemhal olması ile o çoktan yüreklerimizde ve hemde tüm hemşehrilerimizin yüreğinde kendine çok tan yer edinmiş bile…
Kendisinin Çelikhan halkına karşı beslemiş olduğu sevgi kuşkusuz karşılıksız olmamalıydı kı 90 yaşındaki dedelerimiz 9 yaşındaki kardeşlerimiz  kendisinden sıkça söz ederler .Aslında şöyle bir tespit var ;Halka karşı son derece iyi olan yöneticiler genellikle çalıştığı kurumdaki alt tabakadakilere son derece sert ve çelimsiz olurmuş ama gerek mülki amirlerden gerek diğer memur arkadaşlardan edindiğim bilgiye göre personele karşı oldukça kibar ve anlayışlıymış zaten tahmin etmiştim .İçindeki sevgi insan sevgisiydi
Duyumlarımız ve gözlemlerimiz; çok yoğun bir performans sergilediği yönünde. Kendisi; Gelişi itibarı ile 2 yıla yakın bir zaman diliminde  tespit ettiğimiz kadarı ile ilçemizin köylerinin hepsine onlarca kez gitmiş. Sadece gitmekle kalmamış. Yakın ilgi ve sıcak ilişkilerde yakalamış. Geçenlerde gittiği bir köyde yaşlı bir amcaya göstermiş olduğu ilgi 1980 askeri ihtilalin de yediği dipçiğin etkisinde olan ve devletten o günden beridir korkan dedemize o günlerin geride kaldığı devletin milletine sahip çıktığını her zaman yanında olduğunu ispat etmiştir ,dedemizin yıllarca asık duran yüzünü güldürmeyi başaran değerli Kaymakamımız  bu yönüyle bence ayakta alkışlanmalı ,
Kaymakam bey , ilçede spor adına yaptıkları özverili ve başarılı çalışmalar ile göz dolduruyor. ilçede her spor branşının gelişmesi – sevilmesi ve yaygınlaşması için büyük bir çaba harcarken, sporun ve sporcunun dostu olan Ercan bey yapılan her çalışmaya maddi ve manevi her desteği veriyor.
 Spora olan bu yakın ilgisi, desteği ve sevgisi, ilçede sporun gelişmesine katkı sağlarken vatandaşlar ve Çelikhan Akdağ SK  tarafından da büyük takdir görüyor.
Özellikle sosyal devlet yaklaşımı çerçevesinde maddi durumu zayıf hemşehrilerimizin sorunlarını giderme ve eksiklerini tamamlama yolunda bir hayli icraatlarda bulunmuş sayın kaymakamımız…Kömür yardımı gıda yardımı ,durumu iyi olmayan öğrenci arkadaşlarımıza yaptıklarını söylemeye gerek yok.
Okullara ve öğrencilere yakın ilgi ve yardımlarını zaten sürekli gözlemlemekteyiz ve bu konuda kendisini tebrik ediyorum.
Rutin yapmış olduğu okul ziyaretlerinde öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza sürekli yanında olduğunu belirtmesi, dertlerini dinlemesi maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin listelerini istemesi tebrik edilmesi gereken diğer yönlerinden bazıları.
Çelikhanlılar  Kaymakam Beyin; Bu halkla bütünleşme ve onlarla hemhal olma yaklaşımını olumlu ve doğru bir karar olarak görüyor ve destekliyor… Daha öncede dile getirdiğimiz gibi; tekrar ‘’ Allah başımızdan eksik etmesin Kaymakam Beyimizi’’ diyoruz…
Kendisinin bu yaz gideceğini duymanın derin üzüntüsü içerisindeyim,umarım varsa bir yolu kalır ve Çelikhan ı çağ atlatacak projelerini hayata geçirir…
Yakın geçmişte bir süper vali tanımıştı Türkiye. Recep Yazıcıoğlu idi o vali. Ömrü çok kısa idi, talihsiz bir kazada erken yaşta veda etmişti yaşama. Süper vali tanımlaması ne öncesinde, ne sonrasında ondan başkası için kullanılmadı.
 
Süper bir kaymakam tanıdığımı ise süper vali girişimin ardından söylemek istiyorum. Bu tabir kendisi için hiç kullanılmış mı bilmem ama ben öyle tanıtmak istedim kendisini. Başka süper kaymakamlar da vardır mutlaka başka ilçelerimizde. Ben sadece gördüğümü ve tanıdığımı yazmak istedim.
 
Çelikhan Kaymakamı  Sayın ERCAN TURAN.
Saygılarımla ….
Mustafa KORKMAZ
 Saygılarımla ….Mustafa KORKMAZ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA