DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Misafir Yazar
Misafir Yazar
Giriş Tarihi : 14-11-2010 12:30

Kınalı Koç

O gün güneş bir başka gülümsüyordu. Sanki o da fark etmişti bugünün önemini. Kim bilir belki de anlamıştı kurban bayramı olduğunu… Sarı turuncu ve mor ışınlarıyla bir güzellik de o katıyordu bayram sabahına. Her şey o gün bir başka güzeldi.

Etrafta bir sevinç ve hareketlilik vardı. Herkes coşkulu ve mutluydu. En güzel giysilerini giymişlerdi. Özellikle çocuklar rengârenk kıyafetleriyle çevreye neşe saçıyordu… Salıncaklar kurulmuş, keyiflerince sallanıyor, oynuyor ve eğleniyorlardı. Büyüklerinin ellerini öpüyor, onlardan harçlık alıyorlardı. Bir taraftan da tek tek kapıları çalarak bayram şekeri topluyorlardı.

Tıklım tıklım dolan camiler dağılıyordu. Bayram namazından sonra muhteşem bir bayramlaşma ve sevgi dolu bir kucaklaşma vardı. Küsler barışmış, insanlar kardeşlik duygularıyla kaynaşmıştı. Sevgiler paylaşıldıkça artıyordu. Güne böylesi yakışırdı. Çünkü o gün bayram günüydü…                                                                                                                                                                                                                                                                               Bayramlaşma bittikten sonra kalabalıktan ayrılan birkaç kişi bize doğru geldiler. Diğerlerinden daha bakımlı, sağlıklı ve yakışıklıydım. Farklı görünümüm tüm dikkatleri üstüme çekmişti. Başımızdaki adamla pazarlık yaptılar. İşte aradığımız kurbanlık koç diyerek tokalaşıp hayırladılar. Önce arkadaşlarımdan ayırdılar. Sonra bilmediğim bir yere doğru yürümeye başladık…

           Nereye götürüldüğümü anlamaya çalışıyordum. Boynuzumdan tutmuş, bir bahçeye götürüyorlardı. Kıyasıya pazarlık ederek almışlardı beni. Bir an için geriye dönüp gururla arkadaşlarıma baktım. Beni uğurlarcasına üzülerek peşime takılmaya çalıştılar. Hep birlikte hüzünlenip meleştiler. Ayrı düşmüştüm artık arkadaşlarımdan. Eve götürüp bahçelerindeki zeytin ağacına bağladılar beni. Çeşit çeşit yiyecekler verdiler bana. Beyaz tüylerime kına yaktılar. Misafirimiz diyerek güzelce ağırladılar. Çocuklar, önce boynuma sarılarak benimle arkadaş oldular, sonra boynuzlarıma kurdeleler bağlayıp süslediler. Sağıma ve soluma dizilerek resim bile çektirdiler.  Başım dik ve gururluydum. Seçildiğim için çok da mutluydum. Çünkü herkeste bana karşı farklı bakışlar ve bir sevgi seli vardı.

            Daha sonra zeytin ağacı dalından çözdüler ipimi. Tekbirlerle uğurladılar beni... Bayrama adını veren kurbanlık, yolun açık olsun! Güle güle kınalı koç dediler...

 

                                                                                             Rümeysa DOLAŞ

 

NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA