DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Misafir Köşe
Misafir Köşe
Giriş Tarihi : 01-02-2009 01:00

Değişim Sürecinden İlerkerken


          Durumlar  değişmez ancak biz değişiriz, bakış açımızla kültürel birikimimizle, duygularımızla, bu süreç doğumdan ölüme kadar sürer ve bu süreçte öğrenmeyi  öğrenme sürecinden geçer.Bu süreçteki değişikleri kabullenmeli ve alabilmeliyiz..
         Hayata daima olumlu bakıp ilerlemeye çalışıyoruz,çünkü:Güzel gören güzel düşünür,güzel düşünen hayatında hakiki lezzet ve zevk alır.. Yollarımız açılmazsa da sularımız akmasa da hatta evlerimizi su alsa da, elektriklerimiz kesilse de , barajımızdaki sular hayat verse de Malatya ovasına.   Evet tütünlerimizi canlandırmak için üç gece tarlada nöbet tutsak ta … peki bunları Görmüyor muyuz? Çok net görüyoruz ama sıkıntılarla yaşamayı öğrenmiş bir   millettin  evlatları olduğumuz için kabulleniyoruz (daha beterini düşünerek ) oysa var olmak düşünmek ve uygulamakla olur. ,demokrasi ile olur.Boş bir kafa şeytanın çalışma odasıdır. Bir akşam yemeğinde kurtlar ve kuzuların ne yiyeceğini masaya yatırmaları demokrasinin  varoluşunu gösterir. Yaşamak şölendir bu şölene herkes çağrılır fakat masaya oturanlar pek azdır .Masaya oturma peşinde değiliz insanların psikososyal ortamda sağlıklı ve refahla  yaşaması peşindeyiz . Caddelerde dolaştığımda ruhları kelepçeli değil özgür gezen bedenler olmalıyız ..Fizyolojik beraberliğin, ruhsal beraberlik ile ilgisi yoktur . Yağmur ve kardan ayaklarımız ıslanıyorsa bizi düşündürmeli evet farkındayız haklı olduğumuzu düşünüyoruz ve sakin olmayı başarabiliyoruz . Bu bir erdemdir.
            Sevgi yumağı ile örülmüş beyinlerin önünü açmak ne güzel. Okuma salonları dolup taşmalı acaba kaç  kişi kütüphanemizdeki kaynakları görmüş? Oysa buzları kesip ışığa yaklaşmaya çalışan kardelen çiçeğinin durumu… evet kardelen ışığın kölesi olmaz bizde asla kelimelerin kölesi olmadan anlamak gibi( altyapı oluşturmak için çok okumak gerekmez suyun önünü bari kesmeyelim tüm caddeler hizmet ışığında betonarme ile donatılıyor fakat bu caddelere hiç mi kış gelmeyecek,bu caddelere hiç mi sular akmayacak düşünelim mi?) Güneş ne kadar parlarsa parlasın,, ışığından kaçanlar kıyâmete dek mevcut bulunacaktır!.
 .     Teknoloji çağındayız ve insanların ikamet ettiği evlerin önünden açık kanalizasyonlar geçiyorsa ve çocuklarımız oralarda oyun oynuyorsa kendimizi irdelemeliyiz!!! ancak: İnanıyorum ki beklemeyi  bilen için her şey iyi sonuç verir.  ilkesini doğrulayan sağduyulu  insanlarsınız.
        Umuda doğru güneşe doğru gizemli hayatın içinden ilerlerken  her şeyin farkında olmak veya olmaya çalışmak ne güzel!! Tıpkı balçığa oltasını atmış çoçuğun umudunu kırmamak için tebessüm etmek gibi . Sağduyu ile uzanan eller kırılmaz! Belki bu eller ÇELİKHAN’ın gelişim grafiğini yükseltir. Düşünmek ve konuşmak varoluştur !.
            Durumlar değişmezse de biz değişim kapılarını açan sitemizden yürümeye devam edeceğiz…
                                                                                                                         Hamza YEŞİLYURT
                                                                                                                        Selam ve saygılarımla
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA