DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Misafir Köşe
Misafir Köşe
Giriş Tarihi : 07-02-2014 22:25

İzlerinin Silinmesi Üzerine

            Biz insanlar!

 

            Diğerlerimizi anlamadan, dinlemeden hatta tanımadan kutsama yada yerin dibine batırma alışkanlığımızı ne zaman değiştireceğiz bilmiyorum. Aklımız ne zaman başımıza gelir, geldiği zaman gereğini yaparmayız onuda bilmiyorum.

 

            Ancak burda, uzun uzun cuntanın nasıl tezahür ettiğini, herkesin layık olduğu şekilde yönetileceği vesaire vesaire bahsetmeyeceğim.

 

            Kalbimizdeki ve aklımızdaki cunta ile bunların yansıması hakkında birde hatamızın farkını vardığımızda nasıl kaldırılması gerektiği ile ilgili yada aslında kaldırılması lazım mı? Biraz bu mimval üzerine konuşmak istiyorum.

 

             Bu konu ile ilgili o kadar çok konuşulacak mevzu var ki! Müslümanların El-kaidesi, Lübnan hizbullahı ve başka ülkelere tezahür etmiş türevleri, İran devrimi ve rejimi, Kürtlerin PKK sı, solcuların DHKP/C si, TİKKO su ve diğer bilimum örgütleri, Türklerin marjinal yapı ları, çek-senetçileri gibi, belkide Türkiyede yüzlerce ile ifade edilecek gücünü insanın kalbinden, aklından ve merhametinden almayan diğer bütün yapılar hakkında kütüphaneler dolusu eser yazılabilecekken ben bunların yerine daha yerel ve Çelikhan ile ilgili her internete baktığımda karşıma çıkan “Süleyman Demirel” caddesi üzerinden gitmek istiyorum.

           

            Her seferinde darbecilere ve cuntacılara çanak tutan, dünyada şapkasından başka alıp gideceği bir şeyi olmadığını düşündürten, ancak aile fotoğrafım diye gazetelere çıkan resimde etrafında bulunan herkesin 28 Şubat öncesinde ve sırasında bankaları boşaltığı, hatta darbenin ekonomik gücünü oluşturduğu, kendisini siyaset üstü gören, bu ülkede kendisinden daha zeki birisi olmadığı gerekçesiyle köşesine çekilmeyen, hala siyaset mühendisliğine devam eden, sağdan soldan her siyasetçiyi ayağına götüren, bu yolla ülkemizde 2+5+2 neslin geleceğine mani olan ve artçısı daha uzun yıllar sürecek ve sonu öngörülemeyen “Süleyman Demirel” ismi neden Anadolunun bu ücra köşesindeki güzel ilçemizde bir caddeye verilir anlamadım. Hadi bunu tolere ettik kendisini bize jan janlı olarak tanıttığı dönemde, o gazla bu ismi veren babalarımızın şimdi bize karşı; bu ismi yeniden kaldırma sorumlulukları var. Herhalde bunca şeyden sonra Süleyman beyi evlatlarının önüne koyup değiştirmemezlik etmezler. Belki belediye başkanlarından biri bunu seçim vaadlerinin arasına koyar. Belkide bir gazeteci bunu gündeme taşır ve bu işin öncüsü olur.

 

            Bunun yanına birde benim ilköğretim yıllarında gittiğim okul olan eskinin Başpınar şimdilerin Fatih İlköğretim okulunun bahçesinde ilçe Milli Eğitim Müdürülüğü çok güzel düşünmüş ve bir tane anaokulu binası yaptırarak hizmete açmış, ancak bütün düşündüğü ve gerçekleştirdiği güzel fiili gölgeler mi bilmem ama okulun adını Vali Halil Işık anaokulu olarak yazmış, bu adamın Adıyamandan kaç kere gönderildiğini ve mahkeme kararı ile geri döndüğünün sayısını bile bilmiyorum. Adıyaman için ne yaptığını bilmiyorum ama Adıyaman için Hiçbir şey yapmadığını da biliyorum. Bu kişinin isminin buraya verilmesinide hiç anlamıyorum.

 

            Yetkili ve ilgililer bu işe eğilir mi?

 

            Belki önemsiz veya küçük gibi görünen bu iki şeyin çok anlamlı bir jest olacağını düşünüyorum. Çelikhanda başka yerlere verilen böyle isimler var mı? herhangi bir fikrim yok. Ancak bu isimleri kaldırarak bir insanların aklında silerek bir insana verilecek en büyük cezayı verebilirsiniz.

 

            Kim bilir belkide olur...

 

 

 

 

sosyolog_44_02

NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA