DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Misafir Köşe
Misafir Köşe
Giriş Tarihi : 10-12-2008 01:00

Dinde zorlama yoktur mantığı ''' şeytani bir tuzaktır'''

Müslümanların bazen farkında olmadan kendi aralarında konuştukları bazı kavramlar vardırki, sahibini helaka götürecek kadar tehlikeli ve aynı zamanda ısrarında, insanın imanını götürecek kadar dehşet vericidir. Mesela ''' Dinde zorlama yoktur'''Bakara suresi 256 . ayeti kerimesinde geçen bu kavram müslümanlarla alakalı olmamakla birlikte, müslümanların kendi aralarında kendi mazeretlerine delil olarak bu ayeti kerimeyi konuşuyor olmaları tam bir felaket olması gerek ve sonuç itibariyle hüsrana mübtela olmaya sebebiyettir. Zira şeytan ve şeytanlaşmış insanlar bazen müslümanları Allah'ın (cc) ayetleriyle aldatmaya çalışırlar. Şeytanın ve yandaşlarının en büyük gayelerinden bir taneside budur. Bu kavram iki cihette söylenir . Birncisi islami hükümlerden bahsedilen karşılıklı konuşmalarda zora düştüğü anda muhatabına tepki göstermek amacıyla söylenmesi yani işin bilincinde olduğu halde hür iradesini şeytani yönde kullanarak işin içinden sıyrılıp çıkmak için söylenmesi ( bu tam bir şeytan mantığı )
İkincisi ise ; Müslüman olmakla birlikte konuşulan bu kavramın sonuç itibariyle kendisine getirisinin ne olacağının farkında olmadan söylenmesi. Öyle yada böyle bir müslümanın bu kavramı bu şekilde algılaması yanlıştır ve bu algılama şeklinin doğru olduğuna inanması ise hem dünyevi hemde uhrevi hayatının ziyan olmasının bir göstergesidir yani felaketten başka bir şey olamaz. Zira müslüman başı boş değildir.Yaptıkları herbir işten ve her konuşmasından sorumludur. İslam dinini kabul eden herbir fert Rabbimizin (cc) tekliflerinden kendisini azade sayamaz, ibadetlerin gerekliliğini ufak bir mazeret için tehir edemez,terk edemez.Çünkü müslümanım diyen her kesin, bu gereklilikleri yerine getirme zorunluluğu vardır. Bu gereklilikleri yerine getirmediği müddetçe, İslami kurallara göre ona had cezası uygulanır.Nasıl oluyor da müslümanım dedikten sonra (yani ben Rabbime) (cc) teslim oldum dedikten sonra böyle bir cürreti gösterebiliyorlar '''Dinde zorlama yok diyorlar.''' Elbette ki dinde zorlama yoktur fakat kim için dinde zorlama yoktur ? Bunuda ''Rabbimiz (cc) bakara suresi ıÜü256. ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor!

''''
Artık dine girmekte baskı ve zorlama yoktur. İslâm yeryüzünde duyulup bilinmek suretiyle doğruluk, sapıklıktan ayrılıp belli olmuştur. O halde şeytânî güçlere ve düzenlere uymayı reddedenler ve Allah’a inananlar, hiçbir zaman kopmayacak en sağlam kulp olan İslâm’a tutunmuşlardır. Zira Allah herşeyi işitendir, herşeyi bilendir.

Bu ayeti kerimede kastedilen mana, kafirlerin islam dinine girmekte zorlanmamasıdır yoksa müslüman için böyle bir şey olamaz. Belki böyle bir şeye neden ihtiyaç duyuldu diye bilirsiniz. Canlı olarak şahit olduğumuz bir meseleden dolayı ihtiyaç duyduk. İşte mesele bu ! Bir iş yerinde güya islamın hükümlerinden bahsediyorlar. Aralarında namaz kılmayan iki veya üç kişi vardır. Bu kişileri namaz kılmak için ikna etmeye çalışıyorlar diğer arkadaşları. Fakat bu müslüman insanlar namazda ikna olmadıkları gibi, kendi inatlarına delil olsun diye bu ayeti kerimeyle tepkilerini göstermeye çalışıyorlar.Yani şöyle diyorlar ; Allah (cc) ayette ''Dinde zorlama yoktur demiyormu? Resulullah hadislerinde kolaylaştırın zorlaştırmayın demiyormu? Fakat fukaralar ne bilsinki kendi kulaklarına fısıldayan mahlukun, şeytanın ta kendisi olduğunu oysaki Allah (cc) Kur'anı kerimin elli küsür ayetinde namaz kılmayı emretmiştir. Müslümanlar birazdaha ferasetli olması gerekmezmi? Allah (cc) hem emredecek hemde seni zorlamayacak öylemi ? Emir''' Buyruk, komut, talimat, ferman.'''' Anlamında olduğuna göre, yapılması gereken şey o emre ram olmaktır gerekliliğini yerine getirmektir.Çünkü bu emir gelişi güzel bir emir değildir.İnsanların insanlara emri gibi değildir.Bunun tersi ise, itaatsizliktir,şeytanın ve şeytanlaşmış insanların istek ve arzularıdır. Müslüman bu arzu ve isteklerin kölesi olamazki.Hasılı kelam olması gereken şudur; Müslümanım diyen her fert için dinde zorlama vardır, gerektiği yerde zorlanır.Kafirler için de böyle bir şey söz konusu değildir . vesselam


NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA