Adıyaman
Giriş Tarihi : 24-12-2014 17:31   Güncelleme : 24-12-2014 17:31

“Yeni Türkiye'nin yeni Adıyaman’ı için tüm hemşerilerimiz AK Parti’ye bekliyorum”

AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen Mercan Televizyonuna konuk oldu.Mercan Televizyonu ekranlarında Mustafa Aloğlu’nun hazırlayıp sunduğu ‘Aloğlu ile Bakış Açısı’ canlı yayınına konuk olan AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen ileriye yönelik parti çalışmal

“Yeni Türkiye'nin yeni Adıyaman’ı için tüm hemşerilerimiz AK Parti’ye bekliyorum”

Bilen “Yani dinamik bir yapımız var. Görevi devraldığım İbrahim Halil Fırat başkanımız, tüm teşkilat arkadaşlarım, ilçe, il ve ilçe bazında 3 adet birbirinden önemli seçimi Adıyaman adına kazanmış, oylarını artırmıştır. Bütün arkadaşlarıma, herkese teşekkür ederim.

Girdiği bütün seçimler de, başarıyla çıkan başkanımıza ve geçmişte görev yapan arkadaşlarımıza hepsine teşekkür ederim. Hakikaten organizeli bir şekilde birbiriyle uyumlu olan girdiği her seçimde başarıyla çıkan bir teşkilat yapımız var. Ben bu şekilde devraldım tabi bu benim işimi zorluyor. Bizde devraldığımız noktadan daha ileri taşıyacağız. Hem misyon olarak, hem vizyon olarak, hem de seçim sonundaki başarı olarak, daha iyisini yapmak gayesi olarak çalışacağız. Bu şekilde yerel bir teşkilat kuracağız. Evvela genel merkezimizin belirlemiş olduğu vizyon çerçevesinde siyaset yapacağız. Bizim evvela önümüzde 6 ay sonra bir seçim olacak. Şu anda seçim çalışmaları içerisindeyiz sayılırız.

Bu seçim sürecin de ciddi bir şekilde gecemizi gündüzümüze katarak tüm teşkilat mensuplarımız ile birlikte birbirimize kenetlenerek büyük bir ekip olarak, seçim başarımızı daha üst bir seviyeye çıkarma hedefimiz var. Ondan sonra da inşallah yerelde AK Parti Adıyaman teşkilatı bütün STK’ları kucaklayan, topluma dair söz söyleme iddiası olan, hedefi ve heyecanlı olan, herkesle temasa girerek, şehrimizin geleceğini inşa etmesi noktasında, yeni Adıyaman bir için, bütün kanaat önderlerinin fikirlerini alarak, ortak aklı hakim kılmak ve birbiriyle uyumlu bütünleşmiş bir şekilde hareket edeceğiz.

İnşallah 3 yıl sonra kongre aşamasında bir bütün halinde, insanıyla siyasetçileriyle, bütünleşmiş bir teşkilat olarak devrederiz.

Siyaset biraz da kısmet işidir. Genel merkez çok kapsamlı bir araştırma yaptı. Temayül de bulundu ve kanaat önderlerine sordular, yereldeki il bazında ki siyasetin teşkilatına milletvekilleri kanatlarını alıyorlar. Bütün bunları harmanladıktan sonra bu veriler dışında sonra mülakat yapılıyor. Görüşmeler aşamasına teşkilattan sorumlu başkanımız sayın Süleyman Soylu tarafından bir mülakat yapıldı. Akabinde sayın başbakanımız, genel başkanımız mülakata aldı bizi. Bu şekilde ciddi bir şekilde araştırdıktan sonra görev tebliğ edildi. Sayın başbakanımız da mülakata girdikten sonra Adıyaman’la ilgili fikirlerimizi, düşüncelerimizi, öğrenmek istedi.

Beni farklı kılan şey nedir, bende bilmiyorum. Ben sadece gittiğimizde sayın başbakanımızın Adıyaman’la ilgili ne yaparsın, Adıyaman’la ilgili ne düşünürsün ilk bu sorusu üzerine, ben de fikirlerimi beyan ettim. Sayın başbakanımız sana bu görev verilmese ne yaparsın diye bir soru sordu, bende o konuyla ilgili fikirlerimi beyan ettim. Kaldı ki ben teşkilatın dışında değilim. 2009’dan beri belediye meclis üyesiyim, aşağı yukarı partinin il yönetiminin çoğu toplantılarına katıldım, bütün etkinliklere organizasyonlara dahi iştirak ettim. Siyasetin her zaman içindeyim. AK Parti il başkanlığı ağır bir siyaset kimliği taşıyor. Toplumsal sorunlar taşıyor. Bu sorumlulukların hepsini omuzuma almak hakikaten ciddi bir şekilde fedakârlık gerektiriyor. İl başkanlığı bütün sorunlarla karşılaştığı için çözüm noktası gayret içerisinde olunan birinci icra durumudur. Ben il başkanlığında ciddi şekilde gayret gösterilmesi gerektirdiğinin, hem zaman olarak hem zihin olarak hem de fiili gayret olarak ciddi bir emek gerektirdiğini uzun süreli bir süreç olduğunu söylüyorum.

İl başkanlığında teşkilatı bilmek, siyasi organizasyonu bilmek, siyasi çalışmalar içerisinde bulunmak, toplumla iç içe olmak, toplumun kabulünü almak gerekir.

Şehre bir kültür merkezi yapmak, yaşanılabilirliği arttırmak, şehirde birliktelik duygusunu geliştirmek istiyoruz. Tüm ilçelerimiz bir olmamakla birlikte bazı ilçelerimiz için mahrumiyetler söz konusu olabilir ancak bu mahrumiyetlerin varlığı bir şeylerin yapılmadığı anlamına da gelmez. 12 yıl önceki bu ilçelerimizin hali ile bugünkü hali ile kıyasladığımız zaman epeyce mesafe katediliği bariz bir şekilde görülecektir. Bir manada gelişmişlik var. AK parti ülkenin tamamına çok hizmet etti. 3 yıl öncesini, bugüne kıyasladığımızda bile önemli bir mesafe katledildiğini göreceksiniz. Her ilçemize yapıldı fakat yeterli değil, zaten hizmetler yeterli olacak diye bir şey yok. İhtiyaçları kaynaklar ölçüsünde maksimum derecede kullanmak lazım. Kaynakları bu şekilde ihtiyaçları gidermek lazım.

İlk olarak Kahta'ya gideceğim, sonrasında Besni'ye gideceğim akabinde Çelikhan, Sincik ve Gerger de devam edeceğim ve tüm ilçelerimizi gezeceğim. Bu önemli olarak bir mesaj görülmeli, biz yine hizmet etmeye gidiyoruz ve yapacağız da. Siyaset politik kaygıları taşımayacak. Olabildiğince adalet temelli, şehrimizin geleceğini inşa etme adına gayret göstereceğim. Benim temel felsefem şudur; “bugünün hakkını ver, yarın Allah kerimdir”.

 

Kongremiz şölen havasında geçti, kongremize ciddi bir emek verildi, ciddi bir organizasyon çalışması yapıldı. İl ve ilçe teşkilatları büyük bir şekilde katkı sağladılar. Yoğun ilgi gösteren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sayın başbakanımız gittikten sonra orada sohbet ederken bu performans üzerinde konuştuk. Sizi bekliyoruz dediler, bende orada söz verdim gideceğim. Geçmiş ilçe başkanımızın performansı ile ilgili değerlendirme yapmayı çok doğru bulmuyorum. Arkadaşlarımız gayret göstermiştir, emek vermiştir, çaba göstermiştir. Emeklerini zayi etmemek ve emeklerini yabana atmamak gerekiyor. Heyecanımız var, derdimiz var, çabamız var, bu noktada yetkisi olan, derdi olan, davası olan bütün hemşerilerimizi Adıyaman siyasetine, sürece katkı vermeye ve gerçekten geleceğini inşa etme davet ediyorum. Yeni Türkiye'nin yeni Adıyaman’ı için atacağımız harca katkı vermelerini sürece dahil olmalarını, siyasetimizi zenginleştirmelerine, sahip çıkmalarına ve 2015 yılında daha büyük bir heyecanla seçime giderek daha başarılı bir şekilde seçimden çıkmak için tüm hemşerilerimizi AK Parti’ye davet ediyorum.” dedi. 

AdminAdmin