Adıyaman
Giriş Tarihi : 29-02-2024 21:46

BAKANLARDAN AK PARTİ ADAYI POLAT’A DESTEK SÖZÜ

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi çalışmalarını yoğun tempoda sürdüren AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat, gerçekleştireceği proje tanıtım toplantısı öncesi Ankara’da Bakanlık düzeyinde ziyaretler gerçekleştirdi.

BAKANLARDAN AK PARTİ ADAYI POLAT’A DESTEK SÖZÜ

Ulaştırma ve Altyapı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Kültür ve Turizm Bakanlıklarında önemli görüşmeler yapan Polat, “Hayata geçireceğimiz projelerle Adıyaman’ımızın sorunlarına kısa süreli değil kalıcı çözümler üretme gayesindeyiz. Görüştüğümüz Bakanlarımız ve bürokratlarımız hayata geçireceğimiz projelere olumlu bakara destek sözü verdi. Ben hem desteklerinden hem de nazik ev sahiplikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.  
Bir yandan saha çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini anımsatan Polat, Ankara ayağını da ihmal etmiyor. Göreve seçilmesi halinde Ankara ile bağını sıkı tutarak hizmetlerin daha çabuk gelmesi için mücadele edeceklerini kaydederek; “Amacımız şehrimizi mümkün olan en kısa sürede yeniden ihya ve inşa etmek.” şeklinde konuştu.
POLAT KÜLTÜR VE TURİZM BAKANIYLA GÖRÜŞTÜ
Ankara temasları kapsamında AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Av. Mustafa Alkayış ve Hüseyin Özhan ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret eden Polat, hayata geçirmeyi planladıkları Turizm Master Planı ile ilgili Bakan Ersoy’a bilgi verdi. 
Bakan Ersoy’a kabullerinden ötürü teşekkür eden Polat; “Ankara’da önemli temaslarda bulunduk, görüşmeler gerçekleştirdik. Ziyaretlerimiz kapsamında Milletvekillerimiz ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret ettik. Kıymetli Bakanımıza şehrimizin kültür ve turizm potansiyeli hakkında bilgi verdik, yapılması gerekenleri anlattık. Özellikle 5 yıl süre içerisinde hayata geçirmeyi planladığımız Turizm Master Planımız ile ilgili Sayın Bakanımıza bilgi verdik. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde çok güzel gelişmeler yaşanacağını buradan hemşerilerimle paylaşmak istiyorum.” 
“ADIYAMAN’I TURİZM BAŞKENTİ YAPACAĞIZ”
Hayata geçirmeyi planladıkları projelerle Adıyaman’ı turizmin başkenti yapacaklarını kaydeden Polat sözlerini şöyle sürdürdü; “Tabi Adıyaman’ımız tarihi, kültürel değerleri ve turizm potansiyeliyle hem bölgesinde hem ülke genelinde hem de dünyada adından söz ettiren bir şehir. Biz bu potansiyeli gün yüzüne çıkarmak ve şehrimizi turizmin başkenti yapmak için çok önemli projeler hazırladık. İnşallah hayata geçireceğimiz projelerle bu hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız. Ben kıymetli Bakanımıza misafirperverlikleri için teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.”
POLAT ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NDA 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu’nu da ziyaret eden Polat, Kentsel Dönüşüm, Yerinde Dönüşüm ve Rezerv Alan konularıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Adıyaman’ın kalıcı konut sorununa çözüm üretmek için önemli hazırlıklar yaptıklarını anımsatan Polat; “6 Şubat depremlerinde yapılarımızda ciddi hasar oluştu. Adıyaman’ımızda kalıcı konut sorununun çözüme kavuşması için Bakanlıklarımızla sürekli iletişim halindeyiz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu sorunun çözümü için somut adımlar atılacak. Kıymetli Bakan Yardımcımıza misafirperverliğinden ötürü teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” dedi.

M. KaradağM. Karadağ