Adıyaman
Giriş Tarihi : 01-02-2014 03:42   Güncelleme : 01-02-2014 03:42

Koordinasyon Toplantısında Karayolları Tartışması

Hatırlanacağı gibi yaklaşık bir buçuk ay önce Palanlı Köyü Mevkii Adıyaman–Çelikhan Karayolu'nun 7’nci kilometresinde meydana gelen kazada öğretmenleri taşıyan minibüs, kardan kayganlaşan yolda kayarak uçuruma devrilmişti.

Koordinasyon Toplantısında Karayolları Tartışması

Kazada minibüste bulunan Azize Çelik adlı öğretmen ölürken, 7’si öğretmen 8 kişi yaralanmış ve elin kaza ulusal ve yerel basında geniş yankı uyandırmıştı. Hizmete açıldığı günde beri kazaların eksik olmadığı Çelikhan yolunda yetkililerin artık gerekli çalışmaları yapmaları gerektiğini ifade eden vatandaşlar Karayolları yetkililerini göreve davet ediyor.

Önceki gün Valilik Koordinasyon Salonunda gerçekleştirilen İl Koordinasyon toplantısında Çelikhan yolunda bir bayan öğretmenin vefat etmesiyle sonuçlanan kazanın gündeme gelmesi üzerine İl  Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan’ın karayolları Bölge Müdürü  Hüsamettin Özendi’ye “Bölgede gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Artık bu bölgede kazaların olmasını istemiyoruz kimse ölmemeli. Kutsal bir görev yapan öğretmenlerimizin burada kaza yapıp bir öğretmenimizin de burada vefat etmesi bizleri derinden etkilemiştir. Diyerek tepkisini ifade ettiği söyleniyor.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan’ın bu talebine karşılık ödenekleri gerekçe gösterdiği söylenen karayolları Bölge Müdürü  Hüsamettin Özendi’nin ödenekelerin bariyerleri yapmaya yetmediğini, dahası Palanlı mevkiindeki kazanın olduğu yolun zaten dar olduğunu, bariyer yapıldığı taktirde yolun 1 metre daha küçüleceğini söyleyerek kazaların yaşandığı riskli yola bariyer konması konusunda ümitli konuşmadığı iddia edildi. Bir öğretmenin ölümü ile ilgili olan kazada da suçun yolda değil şoförde olduğunu söylediği iddia edilen karayolları Bölge Müdürü  Hüsamettin Özendi’nin bu tutumu gerçek olup olmadığı, gerçekse ilin yetkililerince nasıl bir tavır takınılacağı kamuoyunca merak ediliyor.

AdminAdmin