Adıyaman
Giriş Tarihi : 19-06-2020 13:46   Güncelleme : 19-06-2020 13:46

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar Göreve Başladı

Cumhurbaşkanlığının 9 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Valiler Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişliği görevinden Adıyaman Valiliği görevine atanan Vali Mahmut Çuhadar, bugün kente gelerek görevine başladı.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar Göreve Başladı

Ankara’dan Adıyaman’a gelen Vali Mahmut Çuhadar’ı Adıyaman Havalimanında Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Can Erdoğan karşıladı.

Adıyaman Havalimanındaki karşılamanın ardından Vali Mahmut Çuhadar’ı Adıyaman Hükümet Konağı bahçesinde Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut,  Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, kurum amirleri ve polis tören birliği karşıladı. 

Karşılamanın ardından makama geçen Vali Mahmut Çuhadar, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye’mizin güzide şehirlerinden birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim medeniyetler şehri Adıyaman’a Vali olarak atanmaktan büyük bir gurur ve onur duyduğunu belirten Vali Mahmut Çuhadar, “Bunun sevincini, kıvancını ve gururunu yaşıyorum. Öncelikle bu görevi bize tevcih eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya şükranlarımı sunuyorum. Bu teveccühe karşılık bizimde yapacağımız halka hizmette sınırsız davranmak ve çok çalışmak birinci düsturumuz olacaktır. Adıyaman’a atandıktan sonra birçok Adıyamanlı kardeşimiz tarafından arandık. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Adıyaman’daki görevim süresince ulaşılamayan bir Vali olmayacağız inşallah bunun sözünü veriyorum öncelikle.. Karar alma süreçlerinde halkımızla istişare ve bilgilendirmeler yaparak kesintisiz bir şekilde icraatlarımıza devam edeceğiz”dedi.

Adıyaman’daki görevi süresince önceliklerini de sıralayan Vali Mahmut Çuhadar, “Önceliklerimiz den birincisi, Adıyaman ismini her yerde duyurmak, öne çıkarmak ve hak ettiği değere ulaştırmak için etkin çaba göstermektir. Tabi bu tek başımıza yapacağımız bir iş değildir. Ekip çalışması olarak gerçekleştireceğimiz bir konudur. Yine Adıyamanlı hemşerilerimizin can, mal güvenliği ile kamu sağlığı elbetteki öncelik vereceğimiz hususlar olacaktır. Bu bağlamda Covid salgını ile ilgili tedbirler aksatılmadan uygulanmaya devam edilecek ve yayılmayı engelleyici ek tedbirler gerekirse değerlendirilecektir. Yine önceliklerimiz arasında gençlerimiz ve sevgili yavrularımızın iyi yetiştirilmesi bulunmaktadır. Ülkemizin geleceği gençlere yatırım alanlarında çalışmalar yapılacak, milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek için projeler geliştirilecektir. Yoksullukla mücadele ve istihdam imkânlarının artırılmasında Adıyaman dinamikleri gözden geçirilecek ve bu konu her daim gündemimizde olacaktır. Turizm projeleri bir diğer önceliğimiz olacaktır. Bunu diğer bölge illeri ile birlikte değerlendirilecek bir bütün olarak ele alma çalışmaları yapılacaktır. Yine ailenin korunması, yaşlıların, engellilerin, şehit yakınları ve gazilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması boynumuzun borcu olacaktır. Bu kapı onlara sonuna kadar açık olacaktır. Son söz olarak biz Adıyaman’a Adıyamanlı hemşerilerimize bıkmadan usanmadan hizmet etmeye talibiz. Bu yolda onların destekleri ile ilerleyeceğiz. Bilinmelidir ki biz Adıyaman’a Adıyamanlı kardeşlerimizi yormaya değil, onların dertlerine derman olmaya geldik. Sorunlardan yakınma değil, yüreklere dokunma bütün hedeflerimizin üzerindeki hedefimiz olacaktır. Hizmet yarışındaki bayrağı devr aldığım benden önceki Adıyaman Valisi Aykut Pekmez beyefendiye teşekkür ediyor, ondan önce hizmeti geçen bütün Valilerimizi de hayırla yad ediyorum”dedi.

AdminAdmin