Adıyaman
Giriş Tarihi : 27-10-2016 16:45   Güncelleme : 27-10-2016 16:45

" KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ’’

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulunun, 1. Meclis Binası Kurtuluş Savaşı Müzesi'nde açtığı "15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi" konulu fotoğraf sergisinde yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine halkın alanlarda cuntacılara karşı tarihi bir direniş örneği sergilediğini vurguladı.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da dünyada eşine az rastlanır bir durumla karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Aydın, ilk kez bir parlamentonun kendi askerlerinin kullandığı savaş uçakları tarafından bombalandığını hatırlattı. Aydın, "15 Temmuz darbe girişimi eşine rastlanmayacak bir durumdu. Asker üniforması giymiş teröristler, milleti savunmak için alınan uçak ve tanklar Meclis ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi başta olmak üzere anayasal kurumları bombaladılar, millete saldırdılar." diye konuştu.
Seçilmiş hükümeti demokratik yollarla deviremeyenlerin FETÖ'cü teröristleri devreye koyduğunu, asıl hedefin milli irade ve bayrak olduğuna değinen Aydın, ikinci aşamada ise Türkiye'nin Suriye'deki gibi bir iç savaşa sürüklenmek istendiğini ifade etti.
Aydın, sözlerine şöyle devam etti:
"Onların hedefinde Cumhurbaşkanımız, milletimiz, hükümetimiz, demokrasimiz, bayrağımız, milli birlik ve beraberliğimiz vardı. Aslında darbeden öte Türkiye'nin işgal girişimiydi. Bu girişim öyle büyüktü ki Türkiye'yi farklı yollarla deviremeyenler, bu milletle baş edemeyenler, demokratik kanallarla elde edemediklerini topla tüfekle elde etmeye çalıştı. Türkiye'yi, Suriye'ye dönüştürmeye çalıştılar. 15 Temmuz o kadar acı, o kadar karanlık bir gündü ki bu karanlık günün ihanetçileri tarihin karanlık sayfalarında ebedi olarak kalacaklardır."
Halkın FETÖ'ye karşı elde ettiği tarihi zaferin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini vurgulayan Aydın, bu kapsamda TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu olarak 15 Temmuz'un simge fotoğraflarından oluşan bir sergi açmaya karar verdiklerini bildirdi.
Aydın, şunları kaydetti:
"Cumhurbaşkanımızın 'Hadi alanlara' demesiyle akın akın insanlar sel olup alanlar çıktı. Millet demokrasisine, bayrağına, ülkesine, cumhurbaşkanına, hükümetine sahip çıktı. Dahası geleceğine sahip çıktı. İşte bu tarihi mücadelenin mutlak bir şekilde kayıtlara geçmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması lazım. Dünyada hiçbir millete nasip olamayan bu direnişin tarihe altın harflerle yazılması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu kapsamda biz de bu sergiye açmaya karar verdik."
Konuşmanın ardından Aydın ve beraberindekiler "15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi" sergisinin açılışını yaptı. Sergide, 15 Temmuz darbe gecesinin sembol fotoğrafları yer aldı.
 
AdminAdmin