DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Necati ATAR
Necati ATAR
Giriş Tarihi : 31-10-2023 10:04

Devlet Miting Yapmaz. Gereğini yapar!

Filistin ve Gazze ister kabul edin ister etmeyin yapılan son büyük mitingle 2. kez Türkiye'nin gündeminden kalkmıştır.

Miting yapmakla bir şey yaptığını sanmanın en kötü yanı yapılan mitingle protesto edilen olayın sona erdiğine kişinin kendini inandırmasıdır.

Çünkü her eylem her miting her yürüyüş her slogan hatta konuşma dahi rahatlatır insanı. İnsan derdini anlatmakla derman bulmasa bile bir süreliğine rafa kaldırır derdini.

Filistin Türkiye'nin gündeminden mayıs 2010 tarihinde Mavi Marmara katliamından sonra kalkmıştı mesela. Tam 13 yıldır Filistin ve Gazze üzerindeki abluka ve işgal aralıksız devam etmesine rağmen 3 hafta öncesine kadar Türkiye'nin gündemine hiçbir şekilde gelmemişti.

3 hafta boyunca Türkiye'nin her ilinde ilçesinde hatta kasabasında devam eden eylemler hükümet eliyle devlet tarafından düzenlenen büyük bir mitingle son buldu.

Filistin ve Gazze ister kabul edin ister etmeyin yapılan son büyük mitingle 2. kez Türkiye'nin gündeminden kalkmıştır.

Devlet miting yapmaz gereğini yapar dediğimizde ne demek istediğimizi anlamayanlar bağırıp çağırmakla ona buna meydan okuyup bir şeyler yaptığını sanmakla sadece kendilerini rahatlatmış olabilirler.

Büyük miting sonrasında Gazze'nin üzerindeki abluka kalkmadı, herhangi bir çocuğun ölümüne engel olunmadı, insani yardımların yerine ulaştırılmasına izin verilmedi, zulüm miting öncesinde olduğu gibi katlanarak devam etti ve miting öncesinde olduğu gibi sonrasında da Gazze'de İsrail'e karşı savaşanlar kaderiyle baş başa bırakıldı.

Ne Birleşmiş Milletler devreye girebildi ne de İsrail'e destek veren Batı ülkeleri desteğini geri çekti. Ama miting düzenleyenler ve mitinge katılanlar görevlerini yapmanın huzuruyla gündelik hayatlarına devam etti.

Ve Gazze işgali unutuldu gitti. Miting yapmakla bir şey yaptığını sananlar gerçekten miting yapmaktan başka bir şey yapamayacağını bilenlerdi çünkü.

Gazze'de ölen çocukların acısını yüreğinde taşıyan hiç kimse çocuklarının saçlarını gönül rahatlığıyla okşayamaz mesela. Bir düğünde halay başı olamaz. Siyasi rakipleri ile dalaşamaz, seçim çalışmaları bahanesi ile ortalıkta fink atamaz, yolumuz neden yapılmıyor, suyumuz neden akmıyor diyerek şikayette bulunamaz. Yani bütün bunları yapabilmesi için belli bir zamana ihtiyaç duyar en azından.

Ama biz miting düzenleyenlerin daha mitingin üzerinden 3 saat geçmeden ne tür programlar düzenlediğini, ne tür konuşmalar yaptığını kime nasıl saldırdıklarını gördük ve yaşadık.

Çünkü onların ne Filistin ne Gazze diye bir dertleri yoktu. Onların derdi hazır fırsat ele geçmişken bunu ganimete çevirmek ve siyasi hasımlarına karşı bunu zamanı geldikçe kullanmaktı. En mahir oldukları konu buydu çünkü, en iyi bildikleri eylem biçimi miting yapmaktı...

Evet, miting yaptınız ve rahatladınız. Şimdi kaldığınız yerden günlük yaşamlarınıza devam edebilir, konusu açıldıkça Gazze'de katledilen çocukların kanı üzerinden ne tür kahramanlıklar yaptığınızı anlatabilirseniz.

Gazze'ye gelince, onlar 20 yılı aşkın bir zamandır, sizin miting yapmakla yaptığınızı sandığınız şeyi fiiliyatta yapmaya devam ediyor; ölüyor ve direniyor direniyor ve ölüyor. Ve bu son Gazzeli çocuk kalıncaya kadar devam edeceğe benziyor.

NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA