DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Necati ATAR
Necati ATAR
Giriş Tarihi : 05-12-2023 21:01

BİR ÖĞRENCİ NASIL OLUR DA EV YA DA İŞ YERİ SAHİBİ OLAMAZ

Cumhurbaşkanımız Erdoğan 22 Mayıs 2023 tarihinde: “Depremde yakınlarını kaybeden veya evi, iş yeri orta veya üstü hasarlı olan depremzede öğrencilerin tamamına burs verilecek. Kredi almakta olanların kredileri bursa dönüştürülecek.” Vaadinde bulunmuştu.

İlerleyen zamanlarda evleri veya iş yerleri orta hasarlı ya da ağır hasarlı olan öğrenci verileri çocuklarının almış oldukları kredilerin bursa dönüştürülmesi hususunda AFAD'a başvurdular.

AFAD'dan evlerinin ya da iş yerlerinin orta hasarlı ya da ağır hasarlı olduğuna dair almış oldukları belgeyi Gençlik Spor Bakanlığına gönderdiler.

AFAD Müdürlüğü depremzede yazısının verilmesinin yeterli olacağını, adres yazılmasına dahi gerek olmadığını söylüyor ama ilgili bakanlık bakın ne diyor;

Gençlik Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü ile yapılan telefon (444 0 472) görüşmelerinde, orta ya da ağır hasarlı ev ya da iş yerlerinin öğrencilerin anne babası adına değil, öğrencilerin kendisi adına olması gerektiği cevabını aldılar.

Gençlik Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar genel Müdürlüğü'ndeki yetkililer büyük ihtimalle deprem bölgesindeki çocukları kendi çocukları gibi düşünmüş olmalılar ki onların ev ya da iş yeri sahibi olmamalarının şaşkınlığını yaşıyorlar.

Hadi ev sahibi olmak neyse de bir öğrencinin İş yeri sahibi olması nasıl mümkün olacak?

Her mizah biraz trajedidir; yalnız burada trajikomik bir durum söz konusudur. Kredi Yurtlar genel Müdürlüğü'ndeki iletişim dairesinde çalışanlar öğrenci velilerinden tam olarak ne istediklerini dahi bilmiyorlar.

Öğrencilerin almış oldukları kredilerin Bursa dönüştürülmesi konusunda Cumhurbaşkanımızın açıklaması var.

Türkiye Cumhuriyeti şartlarında bir öğrencinin ev ya da iş yeri sahibi olmasını düşünmek bile büyük bir garabettir.

Şimdi buradan Sayın vekillerimize sesleniyoruz; Cumhurbaşkanımızın açık talimatına rağmen deprem bölgesindeki öğrencilerin almış oldukları kredilerin bursa dönüştürülmesi konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar genel Müdürlüğündeki yetkili arkadaşların, öğrenci velilerine sunmuş oldukları gerekçenin ne yasal ne de mantıksal hiçbir gerekçesi olamaz.

Lütfen bu durumu ilgili kurumlara anlaşılır bir dille izah edip, Cumhurbaşkanımızın talimatının uygulanması yönünde bir girişimde bulunsunlar ve AFAD’la ilgili Bakanlık arasındaki uyuşmazlığı gidersinler.

Değilse boş yere öğrenci velilerini, Afad ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında mekik dokumaya mecbur etmesinler.

Yapılması gereken bellidir; öğrenci velileri AFAD'dan almış oldukları orta ya da ağır hasarlı ev ya da iş yerlerine ait belgeleri Gençlik Spor Bakanlığına sunduktan sonra başka da bir belgeye gerek kalmaksızın öğrencilerin kredileri bursa dönüştürülmelidir.

Öğrencilerin ev ya da iş yeri sahibi olması ise hayalden öte bir fantezi olduğundan ilgili birimlere lisanı hal ile anlatılmalıdır

NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sitemizi nasıl buldunuz?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA