Çelikhan
Giriş Tarihi : 10-10-2012 05:13   Güncelleme : 10-10-2012 05:13

Tütün kaçak olmasın!

Tütün Üreticileri Kurultaya Hazırlanıyor

Tütün kaçak olmasın!

 

 

Tüm Köy Sen Adıyaman İl Temsilciliği bir süredir hazırlıklarını yaptığı “Tütün Kurultayı” çalışmalarına hız verdi.

 

Bu kapsamda Adıyaman tütüncüler pazarında üreticilerle buluşan Tüm Köy Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ramazan Gökay, 12 Ekim Cuma günü Saat:13.30’da Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda yapılacak olan Kurultaya katılım çağrısı yaptı.

 

“Tütünümüz Kaçak Olmasın, Tütün Yasası Değiştirilsin” sloganıyla toplanacak olan kurultay çalışmaları kapsamında, tütün üreticilerinin yoğun olarak yaşadığı Çelikhan ilçesi, Pınarbaşı(Bulam) Beldesi, Kömür ve Yaylakonak(Balyan) beldelerinde toplantılar düzenleyecek olan Tüm Köy Sen İl Temsilciliği hazırlık startını Adıyaman tütüncüler pazarında verdi.

 

Tütün üreticilerinin yoğun olarak bulunduğu iki kahvehanede toplantı düzenleyen Tüm Köy Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ramazan Gökay, 4733 sayılı tütün yasasının 8. maddesinin 10 binlerce Adıyamanlı tütün üreticisinin tek geçim kaynağı olan Tütünü kaçak durumuna düşürdüğünü, Tütün ekimi ve pazarlanmasının önündeki yasal engellerin kaldırılması talebi ile Kurultay düzenlediklerini söyledi. Tütün yasası ile birlikte Adıyamanlı onbinlerce tütün üreticisinin kendi topraklarında mevsimlik işçi durumuna düştüklerini, sürgün olduklarını belirten Gökay, tüm tütün üreticilerini sendikalarına güç vermeye, kurultaya katılmaya çağırdı.

 

Kurultay hakkındaki düşünce ve değerlendirmelerini sorduğumuz, tütün üreticisi Mehmet Ayaz, “bizim tütünden başka ekeceğimiz bir şey yok. Tek geçim kaynağımız tütündür. Devlet bu tütünümüzü de kaçak yaptı. Biz tütünümüzün kaçak olmasını istemiyoruz. Yasanın değiştirilmesini istiyoruz” dedi.

 

Kurultaya tütün üreticilerinin yanı sıra Adıyaman’da faaliyet gösteren çok sayıda dernek, oda, sendika, siyasi parti ve kurum temsilcisinin katılması bekleniyor.

 

 

 

AdminAdmin