Siyaset
Giriş Tarihi : 14-12-2011 06:50   Güncelleme : 14-12-2011 06:50

Siyasi parti başkanlarından ortak tepki‘Yıkacaksan hepsini yık’

Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora’nın Belediye’ye ait iş hanını yıkma kararı alması esnafların ve Siyasi parti başkanlarının ortak tepkisine neden oldu.

Siyasi parti başkanlarından ortak tepki‘Yıkacaksan hepsini yık’

Ak Parti Çelikhan ilçe Başkanı Mustafa Bulut, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanı Mahmut Büyükşahin, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Halil Yurdakul, Halkın Sesi Partisi İlçe Başkanı Mehmet Acar, İl Genel Meclisi Üyesi M.Hanifi Kan ve İl genel meclisi Üyesi Abuzer Açıkgöz’ün ortak tepkisine neden oldu.

 

İlçe Başkanları yaptıkları açıklamada şunları kaydettiler:

 

Depreme dayanıklı olmayan bütün binaların yıkılması gerektiğini kaydeden Başkanlar, Belediyenin aldığı kararın siyasi olduğunu söylediler.

Çelikhan Belediyesine ait 13 lojman ve belediye binasının bu binadan daha eski ve dökülmüş olduğunu kaydeden Başkanlar açıklamasında şunları kaydettiler:

’Çelikhan Belediyesi çarşı merkezinde olan ve belediyeye ait en yeni iş hanının deprem dayanaklık testini yaptırmıştır. Belediye tarafından yapılan Bu test neden daha önce yapılan belediye lojmanları ve belediye hizmet binasına yapılmamıştır. Herkesin bildiği gibi Belediye lojmanları 1970’li yıllarda yapılmış ve hepsi dökülmektedir. Eğer insanların sağlığını düşünüyorsanız öncelikle içerisinde ailelerin kaldığı binaların deprem dayanıklık testinin yapılması gerekiyordu.

Madem insanları düşünüyorsunuz bu işe öncelikle Bu binalardan başlanılması gerekirdi.

Bina yıkılmasın demiyoruz. Test edilmiş ve olumsuz rapor çıkmışsa mutlaka gereği yapılmalıdır. Ama yarın öbür gün olacak bir depremde bu binadan daha kötü durumda olan belediye lojmanlarının hesabı da sorulacaktır.

O yüzden belediye Başkanının ve meclis üyelerinin bu durumu görmemezlikten gelmemesi gerekmektedir.

Belediyeye ait diğer binalarında deprem dayanıklık testinin yapılarak, gerekenin yapılması lazımdır.

Bina’nın yıkılması durumunda esnafların mağdur edilmemesi birinci hedef olmalıdır.Bu hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz.’diyerek Belediye başkanı Mehmet Bora ve Belediye Meclis üyelerini uyardılar.

Haber: Mustafa Aloğlu

 

AdminAdmin