Siyaset
Giriş Tarihi : 23-08-2011 17:42   Güncelleme : 23-08-2011 17:42

MHP ilçe başkanı Yurdakul:‘bu festival yapılmalı’

15.Bal Kültür ve turizm festivalinin yapılmamasının bir talihsizlik olduğunu belirten MHP Çelikhan ilçe Başkanı Halil Yurdakul, Tertip komitesinin gerekçesinin kamuoyunda yanlış anlaşıldığını söyledi.

MHP ilçe başkanı Yurdakul:‘bu festival yapılmalı’

Çelikhan ilçesinin devletine milletine bağlılıkta son derece önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Yurdakul, bu tür söylemlerin Çelikhan’a zarar verdiğini söyledi.

MHP ilçe Başkanı Halil Yurdakul yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

‘Çelikhan’da 3 yıl aradan sonra yapılacak olan Bal Festivalimizin iptal edilme gerekçesini mantıklı karşılasak ta kamuoyuna yansıyan haline baktığımız zaman Çelikhan için kötü bir izlenim doğurmuştur. Çelikhan halkı devletine ve milletine sadık ve terör olaylarının yaşanmadığı ender yerleşim birimlerinden biridir.

İlgililerin iptal kararlarının altında farklı şeylerin olmamasını temenni ediyoruz. Tertip komitesi vereceği kararları iyi düşünmelidir.

Bal festivali yapılacağı söylentileri halkın içinde dolaştığında Çukurca’da o vahim olay gerçekleşmişti. Yani terör olayı yaşanmıştı. Madem terör yüzünden iptal edeceksiniz. Festival yapma kararı almasaydınız. Çelikhan halkının duyguları ile oynandığını his ediyor ve kamuoyunun bu gerçekleri bilmelerinde fayda görüyoruz.

Halkın arasında ‘masraftan kaçındılar’ gibi ifadeler çok sık kullanılıyor. Eğer gerçekten masraftan kaçınıldığı için terör olayları bahane edilmişse çok üzülürüz.

 

Kamuoyuna ve siz değerli basın mensuplarına saygı ile duyurulur.

 

AdminAdmin