Sivil Toplum
Giriş Tarihi : 13-12-2013 01:46   Güncelleme : 13-12-2013 01:46

Memur- Sen'den Karayollarına tepki!

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Gaffari İzci;“Karayolları Bize Cevap Vereceğine Yollarımızı Yapsın”

Memur- Sen'den Karayollarına tepki!

Eğitim-Bir-Sen’den Öğretmen Servisi Kazası İle İlgili Açıklama;

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Gaffari İzci;

“Karayolları Bize Cevap Vereceğine Yollarımızı Yapsın”

Memur Sen İl temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen şube başkanı Gaffari İzci önceki gün meydana gelen ve bir öğretmenin yaşamını yitirmesi, 6 öğretmenin yaralanması ile sonuçlanan kaza ile ilgili mercan Tv’ye açıklamalarda bulundu.

Mercan Ana Haber de Yılmaz Çoban’ın sorularını yanıtlayan İzci böyle kazaların kaderimiz olmaması gerektiğini söyledi.

Önemli olan kazalar meydana gelmeden önlemlerin alınması olduğunu söyleyen İzci tüm yetkilileri görev davet etti.

İzci Mercan Ana Haberde yaptığı açıklamada; “Kaza sonrası bir bayan arkadaşımız ne yazık ki vefat etti, bir arkadaşımız halen yoğun bakımda hayati tehlikesi var. 5 arkadaşımız hafif yaralı olarak tedavileri devam etmektedir. Tüm eğitim camiasının başı sağolsun.

Kazada elbette ki başka hatalar vardır. Teknik hatalar yapılmış olabilir. Elazığ’a bir vesile ile 25 Ağustos’ta gitmiştik. Orada Malatya-Elazığ yolunda sıcak asfaltın üzerine sıcak asfaltın döküldüğünü, bizzat arkadaşlar ile gördük. Yolda indik, fotoğraflarını çektik ve yerel basınımız durumu özetleyerek haberleştirmişti o zamanlar. Bu haber üzerine Karayolları bölge müdürlüğü bizleri aradı ve kendisinin 30 yıllık inşaat mühendisi olduğunu, bizlerin bir eğitimci olarak bu tür açıklamalar yapamayacağımızı söyledi. Bende kendisine “sayın müdürüm bana sendikacılığı öğretmeyin, nerede ne diyeceğimi ben bilirim. Siz görevinizi yapın, nasıl sendikacılık yapılacağını lütfen bana bırakın” dedim. Bu konuda biz sendikacılığı müdürlerden öğrenmeyeceğiz.

 

Sonrasında ben müdürü, “Bizim sorunumuz bu yollarda yılda onlarca kişi ölüyor. 30 yıldır Malatya-Çelikhan arası açılamadı. İmkan ve fırsat yok diyorsunuz. Buna isyan ediyorum.”  Dedim. Evet bu yörenin bir çocuğu olarak buna isyan ediyorum. Bunun kabullenilmesi mümkün değil. Eğer önceki gün öğretmenleri taşıyan servisin uçurumdan uçması sonucu gencecik bir öğretmeninizi kaybettiğimiz kazada o yola sadece bir bariyer yapılmış olsaydı bu insanlar ölmemiş olacaktı. Sadece bir bariyer. Bu yaz mevsiminde Rize’ye gittim. Bir geçidin altına 50 km tünel yapıyor. Onu yapan da bu devlet bu hükümet, Adıyaman’da yapılan veya yapılamayanlar aynı devlet aynı hükümet. O zaman burada bir sorun var. Karayolları bölge müdüründen bunlara cevap vermesini istedim. Bu ülkede biz vergi ödemiyor muyuz? Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Biz buradan her yıl Türkiye’nin dört bir yanına cenazeleri uğurlamak zorunda mıyız? Bunların önlemini zamanında alacağız. Bu vahim olayın geçtiği bir yolda olamaz. Eğer böyleyse o zaman trafiğe kapatın bu yolu. O yolu adım adım bilen birisiyim. O yolun biraz ilerisinde en az 10 arkadaşımız vefat ettikten sonra o yola bariyer konuldu. Bu yolda böyle. Neden Türkiye’de bütün yollar duble yol olurken, bu yol olmuyor? Bu sorularımıza Karayolları bölge müdürlüğümüzün, milletvekillerimizin, siyasilerimizin cevap vermesi gerekiyor. Birileri bireysel olarak eleştirmek, başka amaçlar için bunu söylemiyorum. Tablo ortada, manzara ortada. Eğer bu minibüs bir takla daha atsaydı bu minibüste sağ kurtulan olmazdı. Bugün 22 yaşında, gencecik, daha eylül ayında göreve başlamış bir arkadaşımızın cenazesini uğurladık. Ölüm bizim kaderimiz olmamalı. Siz bütün önlemleri altıktan sonra kader araya girer. Biz Eğitim Bir Sen olarak gidip olay mahalinde eylem yapacaktık ve yolu trafiğe kapatacaktık ama biz dedik ki acı üzerinden bunları gündeme getirmeyelim. Birileri bunu bir istismar olarak algılamasın diye vazgeçtik. Bir kez daha karayolları bölge müdürümüze sesleniyorum; “Bana cevap vereceğinize yollarımızı yapın. Bize vereceğiniz en iyi cevap bizim yollarımızı da diğer illerimizin yolları gibi sıcak asfaltlarla döşemek, duble yollar açmak ve bu ölümlerin önüne geçmektir.” Vekillerimize, siyasilerimize de bir kez daha seslenmek istiyorum; “Lütfen, bu ölümlerin önüne geçin, tedbirleri alın” Bu tür ölümler her yıl oluyor. Bir kez daha vefat eden hoca hanıma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağılığı diliyorum. Tüm eğitim camiasının başı sağolsun.” Dedi.

AdminAdmin