Güncel
Giriş Tarihi : 30-06-2012 22:57   Güncelleme : 30-06-2012 22:57

Kapanan Adliyeler Akp’nin Başını Yakacak

Çelikhan gibi 102 ilçenin adliyesinin kapatılması Ak Parti’de büyük tepkilere yol açtı

Kapanan Adliyeler Akp’nin Başını Yakacak

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK), yeterli iş potansiyeli olmadığı gerekçesiyle 148 ilçe adliyesinin kapatılmasına karar vermesi, ardından bu adliyelerden 44’ünü kapatmaktan vazgeçmesi, Ak Parti’de krize neden oldu. Seçim bölgelerindeki adliyelerin kapatılmasına tepki gösteren milletvekilleri, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin nezdinde yaptıkları girişimden sonuç alamadılar. Milletvekilleri, kapatılmasından vazgeçilen adliyelerin HSYK üyelerinin ve bazı bakanların memleketlerinde olmasına da tepki gösterdiler.
HSYK, 148 adliyenin kapatılmasına karar vermiş ancak Bakan Ergin’in başvurusu üzerine 15 Haziran tarihli kararını gözden geçirmiş ve adliyelerden 44’ünün kapatılma kararını iptal etmişti. Muhalefetin de tepkisini çeken bu uygulama, en çok
Ak Parti milletvekilleri arasında sıkıntı yarattı. İlçelerde protesto eylemleri düzenlenirken, adliyeleri kapatılan illerin milletvekilleri, telefon ve mail yağmuruna tutuldu. Bölgelerindeki adliyelerin kapatılması karşısında zor durumda kalan AK Partili milletvekilleri, 44 yerdeki kapatma kararından vazgeçilmesinde de devre dışı kalınca tepkilerini yüksek sesle dile getirmeye başladı. Milletvekilleri, Erdoğan’la görüşmek istediler ancak sonuç alamadılar. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da kararın geri alınması için HSYK’ya itiraz dilekçesi verdi. Tanal, “Yargı, kamu hizmetidir. Bu tür kamu hizmetleri, bedelsiz ve herkesin ulaşabileceği şekilde olmalı” dedi.

 

Nuray Babacan/Ankara

Editörün notu:

Aldığımız duyumlara göre 44 Adliyenin geri açılması Ak Parti içinde derin krizler yarattığı ve başbakanın Adalet bakanına bu iş böyle olmamalıydı dediği yönünde iddialar var.

Geri açılan adliyeler HSYK üyeleri ve Bazı bakanların ilçeleridir.

Ak Parti MYK’sın da yapılan görüşmelerde bu konu konuşulmuş ve ciddi bir tepki oluşmuştur.

Her an bu adliyeler geri kapatılabilir ya da Çelikhan gibi coğrafi şartları zor olan yerlerin Adliyeleri geri açılabilir.

Ak Parti tepkileri dindirebilirse de bu şekil sürüp gider.

İnşallah memleketimiz için hayırlısı ne ise o olur.

 

 

AdminAdmin