Güncel
Giriş Tarihi : 04-04-2008 07:00   Güncelleme : 04-04-2008 07:00

Çelikhan tütününü kaçak adı verilen sitemle tütününü üretebilecek.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın*nın özel girişimleri sonucu Çelikhanlı tütününü üretebilecek.Tekel*in 2007 yılı için sözleşme imzaladığı tütün üreticileri ile 2008 yılı için de sözleşme imkânı sağlayacak olan kanun teklifi, Türkiye Büyük

Çelikhan tütününü kaçak adı verilen sitemle tütününü üretebilecek.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın*nın özel girişimleri sonucu Çelikhanlı tütününü üretebilecek.Tekel*in 2007 yılı için sözleşme imzaladığı tütün üreticileri ile 2008 yılı için de sözleşme imkânı sağlayacak olan kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu*nda görüşülerek kabul edildiğini açıkladı.
Ak Parti Adıyaman Milletvekili Av. Ahmet Aydın konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında, TBMM gündemine gelerek kanunlaşan teklifin Türkiye*de 200.000*in üzerinde aileyi, Adıyaman*da da toplam 342 köyde 28.977 tütün ekicisini ilgilendirdiğini belirterek “Böylece, yıllardan beri geçim kaynağını tütün üretimine göre düzenleyen, arazi ekipmanını tütün üretimi için dizayn eden üreticilerin bir anda tütün ekiminden mahrum kalmaması sağlanmış olacaktır. Dolayısıyla, tütüne alternatifin geliştirilmesi için yeni bir süre kazanılmış olacak ve bu süreçte çiftçilerimiz mağdur edilmemiş olacaktır. Ayrıca özellikle Çelikhan ve Adıyaman dağlık kesiminde sarmalık kıyılmış tütün üreticisi hemşerilerim için de diğer bir güzel haberi vermekten de mutluluk duymaktayım. El ele vererek kanunlaşan teklifimiz için verilen önergeyle kanun maddesine ‘*Ticari amaç olmaksızın, kendi ürettiği ürünleri kullanarak elli kilogramı aşmayan sarmalık kıyılmış tütün elde edenler haricinde** diye eklenen cümleyle; herhangi bir tesis veya imalathane kurmadan ve üretim teçhizatı kullanmadan, kendisinin ürettiği ürünleri kullanmak suretiyle kendisinin ve ailesinin kullanacağı kadar az miktarda tütün işleyerek imal eden üreticimiz korunmuş olmaktadır” dedi.
AdminAdmin