Çelikhan
Giriş Tarihi : 21-06-2013 21:53   Güncelleme : 21-06-2013 21:53

Çelikhan Malatya Yolunda Aksama Yok

Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi’yi ziyaret eden sitemiz Editörü Mustafa Aloğlu, Çelikhan’ın yol durumunu sordu.

Çelikhan Malatya Yolunda Aksama Yok

Çelikhan- Yeşilyurt- Malatya yolu, Sürgü-  Çelikhan yolu ve Adıyaman Çelikhan yolu ile ilgili olarak, Karayolları 8. Bölge(Elazığ) Müdürü Hüsamettin Özendi ile görüşen Editörümüz Mustafa Aloğlu, yolların son durumu hakkında bilgi aldı.

Editörümüzü büyük bir nezaketle karşılayan Karayolları 8. Bölge(Elazığ) Müdürü Hüsamettin Özendi, Yolların genel durumu ve planlamalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Çelikhan-Yeşilyurt-Malatya yolu konusunda çalışmaların 2 koldan devam ettiğini belirten Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, hedeflerinin yılsonuna kadar yolu açmak olduğunu söyledi.

Önümüzdeki yıl yolun alt yapı malzemesinin dökülüp yetiştirilmesi durumunda tamamen trafiğe açacaklarını belirten Özendi, yetişmemesi durumunda bir sonraki yıl yolun asfaltlanarak tamamen trafiğe açılacağını söyledi.

Bu yolun programda olan bir yol olduğu için ödenek sıkıntısının olmadığını da belirten Özendi, 26 Haziran’da çalışmaları yerinde incelemek için sahaya geleceğini belirtti.

Çelikhan – Sürgü yolunda istimlak problemi olduğunu ve bu problemin çözülmesinin ardından çalışmalara başlayacaklarını, Çelikhan-Adıyaman yolunda ise projelendirme çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Karayollarında 2 tür çalışma yöntemi olduğunu belirten Özendi, birincisi programlanmış çalışma ikincisi ise programlandırılmamış küçük ölçekli işler olduğunu ifade ederek, Çelikhan-Yeşilyurt-Malatya yolunun programlandığı için çalışmaların sürdüğünü, Sürgü-Çelikhan yolunun 19 kilometre olduğu için mutlaka programa alınması gerektiğini kaydetti.

 

Ödenek sıkıntısı olduğu için ihaleyi alan firmanın çalışmayı ağırdan aldığını ve bunun halk arasında yaygın olarak konuşulmaya başlandığını aktaran Editörümüzün bu sorusu üzerine böyle bir durumun mümkün olmadığını, Yolun çok zor şartlar altında yapıldığını, yolda her gün dinamit patlatıldığını, bu nedenle çalışmanın zor ilerlediğini söyledi.

AdminAdmin