Belediye
Giriş Tarihi : 28-10-2014 08:32   Güncelleme : 28-10-2014 08:32

Çat Barajı Tüneli yapım İhalesine Çıkacak

Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Çelikhan ovasını cazibe yolu ile sulayacak olan Çat barajı tünelinin ihale edileceğini söyledi.

Çat Barajı Tüneli yapım İhalesine Çıkacak

Geçen hafta 4 günlük Ankara ziyareti sırasında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde yıllardır üzerinde titizlikle çalıştıkları Çat barajı tüneli için 2015 yılı içinde yapım ihalesine çıkılacağını söyledi.

2008 yılında başlattıkları çalışma için idareden kaynaklı sıkıntıların bir türlü giderilemediğini kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Çat Barajı tünelini proje ihalesini alan firmadan kaynaklanan gecikmelerden dolayı bir türlü yapım ihalesi aşamasına gelinemediğini ve bu yüzden projenin geciktiğini söyledi.

Çat barajı tüneli projesinin 2 aşamadan oluştuğunu belirten Başkan Bulut, yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

“ Çat Barajı tünelinden cazibe yolu ile sulama suyunun getirilmesi projesi Şerefhan regülatörü ve 1200 metre uzunluğunda tünel, Çelikhan(nakav) da 700 metrelik tünel ve tünel çıkışından itibaren 12900 dönüm arazi için kapalı sistem den oluşuyor.

DSİ genel müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde projesi tamamlanan Şerefhan regülatörü ile 1200 metrelik tünelin yapım ihalesi 2015 yılı içerisinde yapılacak. Diğer tünel ve kapalı devre sistem ise projesinin yetiştirilmesi durumunda onunda ihalesi yapılacaktır.

 

Çelikhan halkının özlemle beklediği ve çiftçiyi büyük bir yükten kurtaracak olan bu projenin hayata geçmesinde Ak Parti Grup Başkan vekili Ahmet Aydın, Milletvekillerimiz Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan, Mehmet Metiner ve Salih Fırat , Ak Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, Devlet Su İşleri yetkilileri ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi.

AdminAdmin