Çelikhan
Giriş Tarihi : 06-12-2013 23:31   Güncelleme : 06-12-2013 23:31

Aloğlu sorularıyla terletti!

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Batman’da gerçekleşen 25. Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmaları’nda söz alan Adıyamanlı gazeteci-yazar Mustafa Aloğlu, yaygın medya mensuplarının yapmış olduğu sunumun sonrasında olay yaratac

Aloğlu sorularıyla terletti!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Batman Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Ekmen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden çok sayıda yerel, ulusal basın temsilcisinin ve üst düzey bürokratların katıldığı etkinlikte yaygın medyada görev alan panelistlerin açıklamalarından sonra söz alan Adıyamanlı gazeteci-yazar Mustafa Aloğlu, panelistlere yöneltmiş olduğu çarpıcı sorularla gazetecileri terletti.

Çözüm süreci ve medyanın sorunlarının ele alınması gereken hususların masaya yatırılması gereken programda yaygın medyada grev alan gazeteciler “Çözüm Süreci ve Yerel Medya” konulu buluşmada medya mensupları görüşlerini dile getirmek yerine farklı konulara girince 300 yakın gazeteci arasında söz alan gazeteci-yazar Mustafa Aloğlu, meslektaşları tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Batman Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmaları” toplantısına Batman'ın yanı sıra Adıyaman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van illerinden yerel ve yaygın medya temsilcilerinin katıldığını hatırlatan Mustafa Aloğlu eleştirileri şöyle sıraladı; “Arap baharı ve Gezi olayları sosyal medya ve internet medyası üzerinden kamuoyuna duyuruldu. 300’e aşkın gazetecinin iştirak ettiği bir etkinlikle böyle bir eksikliğin olması tüm meslektaşlarımı derinden üzmüştür. Bugün sosyal medyanın ne kadar önemli bir unsur olduğunu herkes çok iyi biliyor. Ancak bu etkinliği tertip eden yetkililer böylesine bir konuda sınıfta kaldılar. Burada ciddi bir organizasyon eksikliği var. Etkinliğe yoğun bir şekilde katılan meslektaşlarım karşılaştıkları tablo şık değildi. Bunun yansıra yaygın medyada görev alan panelistler, yerel medya ve çözüm süreci konusunda tam olarak derslerine çalışmadıkları için olaylara farklı bir pencereden bakıyorlar. İlk etapta böyle bir etkinliğin bölgemizde gerçekleşeceğini duyunca çok heyecanlanmıştım. Fakat böylesine önemli bir konuda daha detaylı bir analiz yapılabilirdi. Öte yandan konuşmacıların açıklamalarından sonra soru-cevap kısmın 3 veya 4 soruyla bitirilmesi ciddi bir eksiklik. Eğer böylesine önemli bir konu masaya yatırılıyorsa profesyonelce düşünülmeli ve tüm detaylar eksiksiz bir şekilde basın mensuplarına sunulmalı.”dedi.

Haber: Ömer Karakuş

 

Fotoğraf: BYEMG

dgn_4445-(500-x-333).jpg

AdminAdmin