Siyaset
Giriş Tarihi : 26-02-2015 10:07   Güncelleme : 26-02-2015 10:07

“Adıyaman, bölgesel lojistik bir üsse dönüşecek”

Haziran ayında yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’den Aday Adayı olan İnşaat Yüksek Mühendisi H.Yusuf Durmuş, Adıyaman’ın cazibe merkezine dönüştürecek, bölgesel lojistik bir üs haline getirecek çalışmalara ağırlık vereceğini söyledi.

“Adıyaman, bölgesel lojistik bir üsse dönüşecek”

Aday Adayı olduktan sonra seçim çalışmalarını hızlandıran İnşaat Yüksek Mühendisi H.Yusuf Durmuş, “Sevgili hemşerilerim,  Haziran ayında yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri için, bugüne kadar siyaset yaptığım AK Parti’den, sizlerin desteği ve güveniyle aday adayı oldum.  Bana olan güveninizi sarsmamak, dua ve desteğinizi hep yanımda hissetmek benim için en büyük kazanç olacaktır. Adaylık verildiği ve sizlerin desteğiyle seçildiğim takdirde, yasama görevinin dışında, farklı bir bakış açısıyla Adıyaman’ımıza hizmet etme düşüncesindeyim.” dedi.

Önceliklerini de sıralayan Durmuş, “Önceliklerim, temsilde adalet; milletin vekili olarak, verilen yetkiyi, herkes için eşit ve adil bir şekilde kullanmak.” dedi.

Ankara’daki Adıyamanlı bürokrat sayısının az olmasına değinen Durmuş,  “Adıyaman’ın nitelikli bürokratlarını, Ankara bürokrasisine kazandırarak, Adıyaman’a gelecek olan yatırım ve hizmetlerin niteliğini arttırmak.” dedi.

Durmuş, “Tarımda sulamaya ağırlık verecek projelerin hayata geçirilmesi ve endüstriyel bir tarım ürününün Adıyaman’da yetiştirilerek, şehre katma değer kazandırmak. Çevre illerle ulaşımın kalitesini arttırarak, Adıyaman’ın bölgesel lojistik bir üs haline dönüşmesine katkıda bulunmak. İşte o zaman bütün yollar Adıyaman’a çıkacak ve Adıyaman, bölgenin incisi olacaktır. Doğrudan personel alımlarında liyakat ve sosyo-ekonomik kriterler göz önünde tutularak, adil bir yaklaşımın yerleşmesine katkıda bulunmak. Bugüne kadar Adıyaman’ımıza gelen yatırımlar, sadece siyasi ve bürokrasi gözüyle değerlendirildi. Bundan sonraki yatırımların teknik bir bakış açısıyla takip ve değerlendirilmesine çalışacağım” dedi.

Adıyamanlılarla birlikte hayalleri gerçekleştirmeye çalışacağını söyleyen Durmuş, “Hepimizin layık olduğu ve hep hayallerde kalan güzellikleri, Adıyaman’ımızda, hep birlikte yaşamak umuduyla,   bu kardeşinize destek olacağınıza inanıyor, hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi. 

 

Yusuf Durmuş Kimdir?

Esnaf bir babanın ve Tekel işçisi bir annenin beşinci çocuğu olarak 29 Şubat 1976 tarihinde Adıyaman’ da doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini, Adıyaman Atatürk İlkokulu, Adıyaman İmam Hatip Ortaokulu ve Adıyaman Lisesinde tamamladı.  Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 2001 yılında mezun oldu.

Sakarya Üniversitesi Yapı Ana Bilim Dalında, Depremde Hasar Gören Yapıların Güçlendirilmesi konusunda Yüksek Lisans Eğitimini 2004 yılında tamamladı. Aynı yıl Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Yapı Malzemesi Ana Bilim Dalında Doktora programına başladı. 2005 yılında doktora eğitiminden ayrılarak Adıyaman’a döndü. Bu tarihten itibaren kendi firmasında İnşaat ve Mühendislik alanında mesleki faaliyetlerime devam ediyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Siyasi ve Sosyal Faaliyetler,

Üniversite yıllarından itibaren, çeşitli STK’larda aktif görevler aldı ve yöneticilik yaptı. AK Parti kuruluşundan itibaren neferi ve gönüllüsü oldu 4. Olağan Kongrede parti kurullarında görev aldı. Tanıtım ve Medya Sorumlusu İl Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İl Eğitimcisi olarak görev yaptı AK Parti’de, parti ve il başkanlığı adına basın ve medya faaliyetlerini sürdürdü. 2014 yılında Yerel Seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı Seçiminde yapılan çalışmalarda aktif şekilde görev aldı. Ayrıca bazı dönemlerde Adıyaman yerel basınında siyasi ve ülke gündemiyle ilgili makale ve yazıları yayınlandı

AdminAdmin