Eğitim
Giriş Tarihi : 01-10-2015 01:25   Güncelleme : 01-10-2015 01:25

Çelikhan’da İlköğretim Haftası kutlandı

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde Atatürk ilk okulu tarafından ilk öğretim haftası kutlandı.

Çelikhan’da İlköğretim Haftası kutlandı

Okulun bahçesinde düzenlenen kutlama programına Kaymakam Adem Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Alper Şentürk, kurum müdürleri öğrenci velileri,öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü adına  Sınıf öğretmeni  Yunus Erdoğan Okul’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İlköğretim haftası nedeni ile bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar, Çelikhan’ın eğitimde markalaşmaya doğru ilerlediğini kaydetti.

İlçenin son yıllarda TEOG’da il birincisi olduğunu belirten Acar, Okulların fiziki anlamda elden geçirildiğini ve bu eiğitim öğretim yılına yeni yapılan Anadolu imam Hatip Lisesinin faalite geçtiğini söyledi.

Eğitimde ki başarıda herkesin katkısı olduğunu dile getiren Acar, Fiziki manada yapılan çalışmalardan dolayı Kaymakam Adem Kaya’ya teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar’ın knuşmasının tam metni “2015-2016 öğretim yılının başlaması ve ilköğretim haftası kutlamaları vesilesiyle toplanmış bulunuyoruz öncelikle hepinize hoş geldiniz der saygılar sunarım. İlkokullarımızda 574 kız 570 Erkek Toplam 1144 Ortaokullarımızda 560 kız 575 Erkek toplam1135 Liselerimizde 394 kız 476 erkek olmak üzere genel toplamda 3149  öğrenci ve Okul öncesi 6, İlkokul 87, Ortaokul 97 ve Liselerimizde 85 ayrıca görevlendirdiğimiz 14 ücretli öğretmen  olmak üzere toplam 289 öğretmenile eğitim öğretime başlıyoruz hepimize hayırlı olsun.

Geçen öğretim yılının değerlendirmesinin kısaca yapılacak olursak İlçemiz öğretmen sirkülâsyonu, iklim ve coğrafya şartlarıvesosyo-ekonomik açıdan en dezavantajlı ilçelerden biri olmasına rağmen öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sonucu 447 puan ile TEOG sınavlarında il birincisidir. 2013-2014 YGS de İlde 9. Sırada iken 2015’ te 5. Sıraya yükselmiştir.  LYS’ de yerleştirme durumu 2014’ te 209 öğrenciden 31 i yüzdelik oranı  %14.83 dan 2015’ te 220 öğrenciden 52 si yüzdelik oranı  % 23.63 e yükselmiştir.

Bu yıl yaz tatilinde Sayın Kaymakamımızın  üstün gayretleri, Belediye başkanımızın yardımlarıyla ve idareci arkadaşların özverili çalışmaları  sonucu

1-Pınarbaşı Çok Programlı Anadolu Lisesi’ nin yalıtım ve iç boyası

2-Barbaros İlkokulunda yalıtım ve bahçe düzenlenmesi

3-Yunus Emre Ortaokulu istinat duvarı ve bahçe düzenlenmesi

4-Atatürk İlkokulu bahçe düzenlenmesi

5-Pınarbaşı Ortaokulu ihata duvarı ve iç boyası

6-Cumhuriyet Ortaokulu sınıfları boyanması ve girişinin düzenlenmesi yapılmıştır.

Ayrıca İmam Hatip Lisemiz faaliyete girmiş, 200 kişilik öğrenci yurdu 15 güne kadar faaliyete girecektir.

Ayrıca İlçemizde önemli sorunlardan biride TEOG sonrası  öğrencilerimizin çoğunun il ve ilçe dışındaki okullara kayıt yaptırması ve bunun sonucunda Liselerimizdeki YGS ve LYS başarısının istediğimiz sevide olmamasıydı. 2014 yılında mezun  400 ve üstü puan alan 47 öğrenciden 3’ü İlçedeki 44 öğrenci İlçe dışındaki 21 Öğrenci İl dışındaki Liselere kayıt olmuştur. Yapılan çalışmalar neticesinde 2015 TEOG sonucunda mezun ettiğimiz  400 ve üstü puan alan 77 öğrencimizden 24’ü İlçemizdeki okullara kayıt yaptırmış; bunlardan İlçe dışına çıkan öğrenci sayısı 53’e İl dışına çıkan 12’ ye düşmüştür. Bu durum önümüzdeki yıl Liselerimizdeki Eğitim Öğretimi olumlu yönde etkileyecektir.

Fiziki manada çok büyük bir sıkıntımız yoktur ve eğitim öğretime hazırız.

Sayın  Kaymakamım

Önümüzdeki öğretim yılında amacımız TEOG daki il birinciliğini puan farkını daha da  arttırarak korumamız,

YGS de İlde ilk üçe girmek, LYS de %23 olan yerleştirme oranımızı en az %30’a çıkarmak,

Lise mezunu olan öğrencilerimize Halk Eğitim Merkezimiz vasıtasıyla dershaneleri aratmayacak yetiştirme ve takviye kursu yapmaktır.Akademik hedeflerin yanında bence daha da önemli olan, vatan, millet ve devlet sevgisi olan, büyüğünü küçüğünün bilen, kendisiyle ve çevresiyle barışık, milli ve manevi değerlerine bağlı ,ahlaklı ve faziletli bireyler yetiştirmektir.

 

Bu duygularla tekrar 2015-2016 öğretim yılının hayırlı olmasını diler saygılar sunarım

 

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu. Her yıl yapılan etkinlikler bu yıl terör oalyları nedeni ile yapılmadı.

ilk-ogretim-haftasi-(1).jpg

ilk-ogretim-haftasi-(5).jpg

ilk-ogretim-haftasi-(6).jpg

AdminAdmin