Güncel
Giriş Tarihi : 12-11-2013 02:35   Güncelleme : 12-11-2013 02:35

Telefonun çekmediği yer kalmayacak

en geç 1,5 yıl içinde Çelikhan bölgesinde ve tüm Türkiye'de telefonun çekmediği yer kalmayacak.

Telefonun çekmediği yer kalmayacak

Mobil kapsama alanında dünya lideri olan Türkiye'de GSM hizmeti götürülmeyen kısıtlı sayıdaki yerler için de yoğun çalışmalar devam ediyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı önderliğinde hazırlanan nüfusu 500'ün altında olan bin 799 yerleşim yerinde kapsama sağlanması ve işletilmesi" projesinde ihaleyi kazanan Turkcell 150 yerleşim yerini daha kapsamaya aldı.

 

2G altyapıları hazır

 

PROJE kapsamında bulunan Adıyaman, Ankara, Artvin, Batman, Bayburt, Bolu, Çankırı, Çorum, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Sakarya, Siirt, Sivas, Trabzon illerine bağlı yaklaşık 150'ye yakın yerleşim yerine 2G altyapısı kuruldu. 1.5 yıl içinde mobil iletişim altyapısı olmayan tüm yerleşim yerlerinde altyapı kurulmuş olacak. Birkaç ay içesinde telefonun çekmediği yer kalmayacak olan Türkiye böylelikle yerleşim yerlerinin tamamını mobil kapsama alanı içine alan ilk ve tek ülke olacak.

 

Yüzde 100'e yaklaştı

 

Şu an Türkiye nüfusu kapsama oranı yüzde 99,17. Nüfusu bin ve üzerindeki 4 bin 718 yerleşimin tamamına ulaşıldı. Nüfusu 500-1000 arası olan yerleşim alanlarında kapsama oranı ise yüzde 96,5. Bugüne kadar Türkiye'deki toplam 34 bin 242 köyün yüzde 88.3'Ü mobil iletişimin kapsama alanı-na dahil edildi.

 

300 bin kişiye ulaşılacak

 

Turkcell'in kurduğu altyapıyı diğer işletmecilerin müşterileri de kullanabilecek. Proje tamamlandığında 300 bin kişi daha mobil iletişim altyapısıyla ulaşılabilir olacak.

 

Gezerken kazandıran uygulama

 

Alışveriş merkezlerinde gezerken kazanma mantığıyla geliştirilen yeni nesil lokasyon bazlı mobil uygulama Yuppi, sinema biletinden ayakkabıya, iPad Mini'den motosiklete kadar pek çok hediye kazanma şansı sunuyor. Kullanıcının bulunduğu lokasyondan beslenen Yuppi, yakınlardaki anlaşmalı mağazalardaki fırsatları göstererek kapısının önünden geçerken kazandırmayı sağlıyor.

 

AdminAdmin