Sivil Toplum
Giriş Tarihi : 05-02-2016 02:50   Güncelleme : 05-02-2016 02:50

Memur Sen İl Temsilcisi Ali Deniz:“2016 şahlanma yılı olacak”

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi, Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz başkanlığında 2016 yılının ilk divan kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Eğitim Bir Sen Besni ilçe Temsilciliğinde gerçekleştirilen toplantı

Memur Sen İl Temsilcisi  Ali Deniz:“2016 şahlanma yılı olacak”

2015 yılının genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda 2016 yılının faaliyetleri planlandı. Gündemdeki konuların da ele alındığı divan kurulunda konuşan Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz “2015 kazanımlar yılı oldu, 2016 teşkilatımız için şahlanma yılı olacak” dedi. “Memur-Sen sadece yeni kazanımların değil, daha önceki kazanımlarımızı, kazanılmış hakları kaybetmemenin de garantisidir. Çalışma hayatı tarihine geçen kazanımlarımızı artırırken, kazanılmış haklarımızı da muhafaza edeceğiz, aşındırılmasına izin vermeyeceğiz” diyen Ali Deniz “bu kapsamda, Ak Parti'nin seçim beyannamesinde, hükümet programında, 2016 Eylem Planı'nda yer almayan, kamu görevlilerinin çalışma-iş güvencesinin kaldırılmasının kamuoyunda tartışılmasına, bazı iktidar milletvekillerinin bu konuyu gündemde tutma gayretlerine anlam vermekte zorlanıyoruz” şeklinde konuştu.  2016 yılının ‘yeni anayasa yılı' olarak ilan edilmesi gerektiğini vurgulayana Deniz;  “bu yıl, kamu görevlilerinin siyaset ve grev hakkını da barındıran, eşit vatandaşlık temelli demokratik, özgürlükçü, sivil ve toplumu kucaklayan yeni bir anayasa mutlaka yapılmalıdır “ dedi.

Ortadoğu’da yaşanan savaşa ve Güneydoğu Anadolu’daki terörle mücadele çalışmalarına değinen Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, “vicdanını kaybetmiş bu anlayışlara karşı merhamet dilini kullanarak yurdundan ve yuvasından olan 200 bin kardeşimizi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız” ifadelerini kullandı. Bu kapsamda “Adıyaman’dan Güneydoğu’ya Kardeşlik Kervanı” teması altında Güneydoğu’da terör dolayısıyla mağdur olan ailelere yardım eli uzatmaya çalıştıklarını söyleyen Deniz, bu kampanyayı Adıyaman’daki 100’e yakın sivil toplum kuruluşu ile beraber yürüttüklerini, kampanyanın nakit ve gıda yardımı ile sınırlı olduğunu dile getirerek yardımların yerine ulaşacağını ve Güneydoğu’daki mazlum vatandaşların yaralarına merhem olacağını söyledi.

Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü: “Hendek siyasetiyle çözüm sürecini bitirmek, kardeşlik iklimini zehirlemek, birliğimizi ve dirliğimizi bozmak isteyenlere inat, Çözüm Süreci, milletimizin tamamı, tüm sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, kanaat önderleri muhatap alınarak devam ettirilmelidir. Süreç, silahı ve şiddeti yöntem olarak kabul eden zihniyete karşı maksimum güvenlik önlemleri uygulanmak, insanı yaşatmayı, barışı, kardeşliği, birliği, dirliği çözümün adresi görenlere ise daha fazla özgürlük, daha fazla eğitim, daha fazla insan hakları, daha fazla hukuk, daha fazla adalet, daha fazla sosyal kalkınma, daha fazla sağlık hizmeti, daha fazla ekonomik refah sağlanmak suretiyle devam ettirilmelidir. Çocukların ve gençlerin örgüte sermaye yapılmasına çabalayan, geleceklerini teröre kurban etmek isteyenlere izin verilmemelidir. Hendek terörünün taşeronu olan örgütlerin ve siyasal yapıların kendisine terör amelesi yapmak istediği çocuklara ve gençlere, yeni umutlar, yeni ufuklar sunulmalıdır.”

Yönetici Görevlendirme yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri de dile getiren Ali Deniz, “Söz konusu yönetmelik sık sık değiştirilmekle kafalar karıştırılıyor. Bir türlü istenilen memnuniyette bir düzenleme maalesef yapılamıyor. Böyle olunca birçok sıkıntı ve mağduriyetler yaşanıyor. Bu mağduriyetlerin önüne geçilmeli ve mutlaka adil bir yönetmelik yürürlüğe konmalıdır “ dedi.

 

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi olarak üyelerinin sosyal ve kültürel kazanımlarını da hedeflediklerini, bu maksatla Eğitim ve Sosyal İşler birimince gerçekleştirilen seminer ve konferans dizilerinin 2016’da devam ettirileceğini belirten Ali Deniz, Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı Sınavına hazırlanacak üyeler için aynı birimin kurs planlamasını yaptığını ve kursların okulların açılması ile faaliyete geçeceğini, detayların adaylara basın ve kısa mesaj yoluyla iletileceğini vurguladı.

AdminAdmin