Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 11-12-2016 21:08   Güncelleme : 11-12-2016 21:08

HEDEFE KONULDUĞUMUZU BİLİYORUZ"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Türkiye’nin, amaç birliği içindeki kimi merkezler tarafından hedefe konulduğunu bildiklerini söyledi.

HEDEFE KONULDUĞUMUZU BİLİYORUZ
Boynukara, yaptığı açıklamada, ülkenin, dışarıda planlanan ve terör örgütlerinin kullanıldığı farklı operasyonlarla yıpratılmaya ve engellenmeye çalışıldığını ifade etti.
 
Bunların halkı ve kamu düzenini hedeflediklerini aktaran Boynukara, "Ancak siyasetin kararlılığı ve toplumsal destek şuana kadar sergilenen tüm oyunları boşa çıkardı.  Bu süreçlerde önemli kazanımlar da edinildi. Şuan üretilmiş krizlere ve operasyonlara karşı direnme gücünü tahkim etmiş bir Türkiye var"dedi.
 
Türkiye’nin içinden geçtiği ve güçlenerek atlattığı operasyonları hatırlamakta fayda olduğunu vurgulayan Boynukara, şunları söyledi:
 
"7 Şubat MİT müsteşarını gözaltına alarak tutuklama ve onun üzerinden de dönemin başbakanına ulaşma çabası, Çevre duyarlılığı üzerinden organize edilen kalkışma,  PKK terör örgütüne Suriye’de alan açılmasıyla sürecin sabote edilmesi,  6-7 Ekim; ölenin Kürt, öldürenin kim olduğu belli olmayan PKK kalkışması, Yargı ve kolluk aracılığıyla organize edilen 17-25 Aralık darbe girişimi, sivilleri hedefleyen kitlesel terör saldırıları,  PKK’nın terörü şehirlere taşıma girişimi ve 15 Temmuz FETÖ’cü darbe kalkışması… Süreci sağlıklı analiz edebilmek için Türkiye’nin hedefe alınmasına ilişkin sebepleri de hatırlamakta yarar var.  2009 yılından itibaren küresel sistem ve küresel haksızlıklara göz yuman BM yapısını eleştirmek, ülkenin her türlü kaynağını tüketen terör ve Kürt meselesinin çözümü konusunda adım atmak ve çözümü kendi içimizde aramak. Mazlum halkların taraf olduğu olaylara karşı duyarlı olmak, vicdani bir tutumla mazlumlara yardım elini uzatmak, geleceğe ilişkin iddia sahibi olarak, sosyolojik coğrafyamıza duyarlı olmak sayılabilir"
 
- OPERASYONLAR BOŞA ÇIKTI
 
Türkiye'nin kendisine karşı yapılan operasyonların tümünü güçlenerek, boşa çıkarttığının altını çizen Boynukara, "Bu haliyle Türkiye; Avrupa’nın, hatta dünyanın güvenlik sigortasıdır.  Terör saldırıları ve farklı operasyonlar üzerinden test edilmemiz durumunda, biz değil, bu oyunları kuranlar kaybeder. Bunu görmeleri kendilerinin yararınadır. Ancak gelişmelere baktığımızda, Batıda yapıcı bir akıl görülmüyor. Tam tersine küresel bir akıl tutulması var. Terör örgütlerine destek verenler, ortaya çıkacak tüm risklerin kendilerine ulaşacağını bilsinler.  Kısacası; olacak olaylarda, Türkiye’den çok kendileri zarar görebilirler.  Çünkü bir tarafta teröre karşı dayanma reflekslerini güçlendirmiş bir Türkiye, öte yanda refleksleri zayıf ve terör örgütlerine destek veren ülkeler var. Yani; Türkiye’yi farklı noktalardan test etmeye çalışanlar, kendileri bu testlerden geçemeyebilir. Evet, söylemek istediğimiz; Türkiye’nin kat ettiği değişimi fark edin,  direnme gücünü görün, bunu ciddiye alın ve oynayacağınız oyunları ona göre oynayın" dedi.
 
- İÇ SORUNU VATANDAŞLA KONUŞUP ÇÖZECEĞİZ
 
İç sorunu vatandaşla konuşup çözeceklerini bildiren Boynukara, konuşmasını şöyle tamamladı:
 
"Bizim açımızdan temel mesele, iç sorunlarımızı vatandaşlarımızla konuşarak çözme iradesini sürdürmektir. Bunu sürdürdüğümüz müddetçe çözemeyeceğimiz hiçbir sorunun olmadığına inanıyorum. Yeter ki; terör ile sivil siyaseti ayıralım, yeter ki; vatandaşın taleplerini tehdit olarak görmeyelim…  Bu vesileyle terörle mücadele ve terör örgütlerinin tasfiyesi süreçlerine katkı sunan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum"
 
AdminAdmin