Sivil Toplum
Giriş Tarihi : 06-10-2015 10:18   Güncelleme : 06-10-2015 10:18

Eğitim Bir Sen Sahadaki Çalışmalarını Sürdürüyor

Memur Sen Adıyaman İl Temsilciliği ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi kamu personelinin sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek adına sahadaki çalışmalarını sürdürüyor

Eğitim Bir Sen Sahadaki Çalışmalarını Sürdürüyor

.  İlçe ve köyleri dolaşarak kamu çalışanlarını görev yerlerinde ziyaret eden Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz ve yönetim kurulu üyeleri çalışanları yerinde dinleyerek çözüm odaklı faaliyetlerin örneklerini sergiliyorlar.

Çelikhan ilçesini ziyaretleri esnasında açıklamalarda bulunan Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz; eğitimde başarı güdüsü ve başarı çıtası sürekli yükselen ilçelerimizden Çelikhan'da, medeniyet değerlerimizi yaşatacak Asım'ın neslinin yeniden inşası için bir araya gelerek sendikal mücadele veren Eğitim Bir Sen Çelikhan İlçe Teşkilatını ziyaret ettiklerini, 3. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları başta olmak üzere ilçenin eğitim sorunları ve çözüm önerileri üzerinde hasbıhâl ettiklerini söyleyerek;  gazeteci Mustafa Aloğlu ile sorunları gazeteci gözüyle de değerlendirdiklerini ifade etti.

Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü: “ Çelikhan, başarı çıtası daima yükselen, eğitim öğretim alanında vatandaşlarının ve çalışanlarının yüksek performans ve fedakarlık gösterdiği, bu gayretin ve fedakarlığın karşılığını alan ilçelerimizdendir. Ancak ilçemizin özellikle köyleriyle ve ilimiz ile olan bağlantı yollarında, gidiş geliş yapan çalışanların ulaşımını zorlayan, hayatını riske atan yer yer bozulmalar ve onarıma muhtaç bölgeler bulunmaktadır. Bu konuda Karayolları yetkililerinin gerekli hassasiyeti göstereceğini ümit ediyoruz.  Daha önce kamu çalışanları olarak yaşadığımız acıları tekrar yaşamak istemiyoruz. Bu anlamda Eğitim Bir Sen Çelikhan İlçe Temsilcisi Mehmet Kaya ve yönetim kurulu üyelerinin çalışmalarını yakından takip ediyor ve kendilerini tebrik ediyoruz.”

 

Sadece ücret sendikacılığının veya çamur atma alışkanlığının maharet sayıldığı bir sendikacılık anlayışının eski Türkiye’nin derinliklerinde kaldığını vurgulayan Ali Deniz, 3. Dönem toplu sözleşme sürecinin Türkiye’de sendikacılık anlayışında bir reform olduğunu söyledi.  Bazı sendikaların Memur Sen’in kazanımlarını görmezden gelerek eski alışkanlıklarını sürdürdüğünü, güneşi balçıkla sıvamaya çalışarak çamur at izi kalsın anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Ali Deniz “Memur Sen 4+4 için “müzakere bile edilemez bu teklif” derken diğer konfederasyonların masaya çakılı kaldıklarını hatırlatarak, hiç yetkisi dahi olmayan ve kanunun merhametiyle toplu sözleşme masasına oturan ve daha ikinci teklifte biz masayı “hükümet teklifini revize etsin” diye terk ederken masada kalıp müzakere etmeye çalışanlar bugün algı operasyonları ile kazanımları karalamaya ve gölgelemeye çalışıyorlar. Ancak bunu asla başaramayacaklar. Tarih bu arkadaşları talihsizler sayfasına yazacaktır.” Ayrıca Adıyaman’da yılda bir defa demeç veren ve bunu dahi beceremeyen bazı sendikaların ise bu fırsatlarını sadece Memur Sen’i sözde karalama çabalarına harcadıklarını vurgulayan Ali Deniz “ bu arkadaşları sendikacılığın ve kazanımların adresi olan Memur Sen’e davet ediyorum. Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak sorumluluğumuzu hiçbir zaman unutmadık. Kamu çalışanlarının sorunlarını çözüme kavuşturmaya, kazanımlar elde etmeye ve bu ülkenin geleceği adına üzerimize düşen vazifemizi kim ne derse desin yapmaya devam edeceğiz “ dedi.  

AdminAdmin