Röportaj
Giriş Tarihi : 13-03-2011 21:13   Güncelleme : 13-03-2011 21:13

"Türkiye'nin sorunları chp iktidarıyla çözülecek"

CHP Adıyaman Milletvekili aday adayı Fatma Ulubey, Türkiye’nin sorunlarını sadece CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) iktidarının çözebileceğini söyledi.

CHP’den aday adaylığı için kolları sıvayan ilk aday olan CHP Adıyaman Milletvekili aday adayı Fatma Ulubey, uzun yıllar CHP içerisinde aktif siyaset içerisinde yer alarak kadın örgütlenmelerinin başında bulundu. Gazetemiz Editörü Kamer Ulucan’a seçim çalışmalarını değerlendiren Ulubey, “Bu listeye giremezsem yine de CHP içinde mücadelemi sürdüreceğim. Toplumsal düşünen bir insanım. Parti büyüklerimiz mücadelemi görürse elbette bundan onur duyarım” dedi.

 

OLAY: Kimdir Fatma Ulubey?

ULUBEY: 1967 Adıyaman doğumluyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim. Yüksekokulda Halkla İlişkiler okudum. 1992 yılından bu yana CHP’nin kadın kollarında aktif görevlerde bulundum. 2002 Genel seçimlerinde Milletvekili aday adayı oldum. Şu anda da Atatürk Düşünce Derneği’nin Yönetim Kurulu üyesiyim.

Ayrıca; 2005 – 2007 yılları arasında Avrupa Birliği Kapsamında, CEM Vakfı'nın aldığı bir projede Halkla İlişkiler Uzmanı olarak çalıştım. Bu proje kapsamında Güneydoğu’da kadınların yaşam öykülerini yaptığım Söyleşilerle “Kısas’ta Kadın Olmak” adlı kitapta yayınlandı. Şu anda sizin de bildiğiniz gibi aktif siyaset yapıyorum.

OLAY: Fatma Hanım,  yerel gazetelerde makalelerinizi okuyoruz. Bu özelliğinizi bir iki cümle ile anlatır mısınız?

ULUBEY: Evet.  On iki yıldır yerel basında yazıyorum. Türkiye’nin içinde bulunduğu zor dönemde toplumsal değeri büyük olan konuları (Siyasal, Sosyal, Ekonomik ) özellikle siyasi ağırlıklı konuları işledim. Bu yazılarım sizin gazetenizde Alternatif Bakış, Çağdaş Gölbaşı Gazetesinde yayınlandı. Ayrıca bu yazılar çeşitli Web Sitelerinde yayınlandı.

OLAY: Aktif siyaseti CHP içinde yaptığınızı biliyoruz peki neden CHP?

ULUBEY: CHP içerisinde yer almamın birçok nedeni var. Çok net olarak şunu söyleyebilirim. CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi, Atatürk’ün devrimlerinde öncülük etmiş bir parti. Türkiye’nin bugünkü sorunlarını CHP’nin çözeceğine inandığım için ve de dürüst bir liderimiz olduğu için ille de CHP diyorum.

OLAY: CHP'nin İlçe Kongresinde genel seçimlerde aday adayı olacağını en erken açıklayan insanlardan birisiniz. Adaylığınız kabul edilmezse hayal kırıklığı yaşar mısınız?

ULUBEY: Biraz önce söylediğim gibi ben 3 Kasım 2002 yılında da aday adayı oldum. Ama listeye alınmadım. O zaman söylediğim söz şuydu ve şimdi de aynı şeyi söylemekten çekinmem. Ben partimin içinde mücadelemi veririm. Hiçbir zaman partimin aleyhinde çalışmam ve çalışmadım da. O dönemde Besni ilçemizin adayı olan Sn. Mehmet Baykara ve bana siyasette en büyük desteği veren eşim ile beraber köy köy gezdik, kendim adaymışım gibi mücadele ettim. Bundan sonra da bu listeye giremezsem yine de CHP içinde mücadelemi sürdüreceğim. Toplumsal düşünen bir insanım. Parti büyüklerimiz mücadelemi görürse elbette bundan onur duyarım.

OLAY: Böyle uzun soluklu bir siyaset yolculuğuna çıkıyorsunuz. Bu çok okumayı gerektiriyor. Ben sizde bu özelliği görebiliyorum. En son okuduğunuz kitabın adını söyler misiniz?

ULUBEY: Çok teşekkür ederim. Bu aralar zamanım çok yoğun geçiyor. Kitap okumayı çok seviyorum. Bulduğum ilk fırsatta kitap okuyorum. Okuduğum son kitap Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün İMAM -I AZAM EBU HANİFE.

OLAY: Bu siyasi yolculukta en çok güç aldığınız insanı merak ediyorum!?

ULUBEY: En büyük cesareti eşimden aldım. Yetiştiğim aile ortamım bu özgüveni bana verdi diyebilirim. ATATÜRK’ün biz kadınlara verdiği seçme ve seçilme hakkını Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir partide yaşama geçirmenin en doğal hakkımız olduğunu düşünüyorum.

OLAY: Halkın büyük bir bölümü siyaset ve siyasetçilerimize güven duymuyor. Fatma Ulubey Hanımefendi nasıl bir sihirli değnekle bu gidişi tersine çevirecek?

ULUBEY: Evet, ne yazık ki, siyasetçiye güven kalmamış. Her şeyden önce iyi insan olmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. İyi insan olmayı başardığımız zaman iyi siyasetçinin de kendiliğinden geleceğini düşünüyorum. Yaşam tarzımızla, yaptıklarımız arasında bir tutarlılık olduğu sürece insanlar size güvenir. Buna inanıyorum.

OLAY: CHP’nin nasıl olmasını istiyorsunuz?

Başta iktidar olmasını istiyorum. İktidarı hak ettiğine de inanıyorum. 1950’den bu yana ülkeyi Sağ iktidarlar yönetti. Bugün ülkemizin hali ortadadır.  Kurumlarıyla, basınıyla, muhalefetiyle, Atatürk’ün kurduğu çağdaş Cumhuriyet’le kavgalı bir siyasi anlayış, borç batağında, vergi yükü altında ezilen insanların oluşturduğu bir tablo var.

Bu tablo karşısında CHP’nin Halkla kucaklaşan, geniş kitlelere yayılan, onlara güven veren bir siyasi anlayışının hızla yayılmasını istiyorum. Bu anlamda Partimizin en büyük başarısı Kadın Kollarımız ve Gençlik kollarımızdır.

OLAY: Gölbaşılı Hanımlara bir öneriniz olacak mı?

ULUBEY: Eğer siyasi anlamda soruyorsanız elbette siyasetle uğraşmalarını isterim. Ülke sorunlarına duyarlı olmalarını isterim. Sosyal etkinliklerde bulunmalarını, özellikle boş zamanlarında kitap okumalarını öneririm.

OLAY: Son olarak neler söyleyeceksiniz?

ULUBEY: Bana bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Türkiye CHP iktidarıyla hak ettiği değeri görecektir. Ben bütün seçmenlerimden bu seçimlerde iyi düşünerek karar vermelerini istiyorum. Burada en büyük desteği kadın seçmenlerden bekliyorum.

.Gap Olay

 

AdminAdmin