Siyaset
Giriş Tarihi : 13-10-2015 08:21   Güncelleme : 13-10-2015 08:21

MHP'de Çöküş!..

Vatandaşlar " Adayların İsimlerini Bile Bilmiyoruz"...MHP Oyları AK Partiye mi kayıyor?

MHP'de Çöküş!..

7 Haziran seçimleri sonrası 'hayır' politikalarıyla öne çıkan MHP'nin, 1 Kasım seçimlerine de aynı politik dil ve tavırla  girmesi kamuoyunun tepkisini çekerken buna paralel Adıyaman il ve merkez ilçe teşkilatının da seçimlerle ilgili bir yol haritasının olmaması seçmenlerini kara kara düşündürüyor. 

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala parti teşkilatları seçim çalışmalarına hız verirken özellikle MHP teşkilatının bir önceki seçimlere oranla sönük ve durgun bir atmosferde 1 Kasım'a hazırlanması, kamuoyunun oldukça dikkatini çekiyor.  MHP İl teşkilatının ciddi seçim çalışması yapmaması, tabanının tepkisine neden olurken il ve ilçe teşkilatlarının da bu doğrultuda tabanına bir gerekçe sunamaması,  seçmende büyük rahatsızlıklara neden oluyor.

Adıyaman il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra milletvekili adaylarının da seçim sathına girdiğimiz şu günlerde gözle görünür bir çalışma içerisinde olmaması, şimdiden 1 Kasım seçimlerine havlu attığı yorumlarına neden oluyor.

MHP teşkilatının ve adayların seçimlere gerekli hassasiyeti ve ciddiyeti göstermemesi her seçim döneminde oylarının erimesine neden oluyor. Aynı şekilde 1 Kasım seçimlerinin yaklaştığı şu günler de parti teşkilatı ve adaylarının varlığı ve yokluğundan haberdar olmadıklarını belirten vatandaşlar ,seçime girecek adayların isimlerini bile bilmediklerinden yakındılar.

7 Hazirandan sonra gelinen süreci ve MHP'nin takındığı tutumu değerlendiren Adıyamanlı seçmenler şu ifadeleri kullandılar:

" Vatanını sevmek ülkücülüğün en önemli misyonlarındandır. Ancak 7 Haziran seçimleri sonrası MHP'nin takındığı tavır bu misyona gölge düşürmüştür. Şayet vatan, millet, bayrak sevgisi ön planda olsaydı  ülke de kaotik  bir atmosferin oluşmasına mahal vermeden, en azından Türkiye' yi yeni bir seçime götürecek bir hükümetin kurulmasına katkı verebilirdi. Ancak ılımlı hava yerine,sert söylemlerle süreci çıkmaz bir hale getirmesi bir çok ülkücü camiayı derinden sarsmıştır.  Genel merkezin uyguladığı bu politikaya bir açıklama getiremeyen hem il teşkilatı, hem de milletvekili adayları 1Kasım seçimlerinde başarısız olacaktır"

MHP teşkilatının Adıyaman'da tanınmadığına işaret eden bir başka vatandaş ise " MHP'nin varlığı yokluğu belli değil.  Yeni kurulan bir parti Adıyaman da on binlerce oy alırken, yılların partisi MHP sürekli oylarını düşürüyor. Ortaya çıkan bu tablodan dolayı rahatsızlık ta duymuyorlar. Girdiği her seçimde oylarını eriten partide kimse sorumluluk almıyor. Bu da gösteriyor ki; teşkilatlar iyi yönetilmiyor" ifadelerini kullandı.

İl teşkilatının ve milletvekili adaylarının seçimlere gereken hassasiyeti göstermemesi tabanında da büyük tepkilere neden olduğu iddia edilirken, 1 Kasım seçimlerinde tarihin en büyük hezimetini yaşayacağı yorumlarına neden oluyor.

 

MHP'nin 1 Kasım seçimlerine iddialı hazırlanmaması, Ak Parti'nin elini de güçlendiriyor. Zira Gerger'in Saadet'li Belediye Başkanı Zeynel Aslan'ın bu seçimler de Ak Parti'yi destekleyeceği kulislere yansırken özellikle Aslan'la birlikte yürüyen binlerce ülkücünün de oylarının Ak Parti'ye kayacağı söyleniyor. Yine 1 Kasım seçimlerin de Ak Parti'den aday adayı olan, ancak aday olarak listeye girmeyen Fatin Rüştü Zorlu Turanlı'nın  da Ak Parti'nin Adıyaman'dan 5 milletvekili çıkarabilmesi için gece gündüz çalışması, dikkat çeken konuların başında geliyor. Kahta'da büyük bir oy oranına sahip olan Turanlı ailesinin 1 Kasım seçimlerinde köy köy dolaşarak Ak Parti'ye oy istemesi, seçim sonuçlarını büyük oranda etkileyeceği ifade ediliyor. 

AdminAdmin