Çelikhan
Giriş Tarihi : 10-07-2023 12:02   Güncelleme : 10-07-2023 12:02

İçme Suyuyla Tarla Sulanması, Su Kesintilerine Sebep Oluyor

6 Şubat depremi sonrasında Su kaynaklarında meydana gelen azalmanın ardından, Tütün sezonunun başlamasıyla bazı tarlaların ve bahçelerin şebeke suyuyla sulanması, sık sık su kesintilerine sebep oluyor.

İçme Suyuyla Tarla Sulanması, Su Kesintilerine Sebep Oluyor
Geçen haftalarda su kesintileriyle ilgili olarak Çelikhan Belediyesi tarafından yapılan duyuruda:

"Değerli Vatandaşlarımız, 6 Şubat depreminden sonra ilçemiz şeyhmend su kaynağının kurumuş olmasından dolayı oluşan mağduriyetin farkında ve bilincindeyiz. Varolan Beypınarı içme suyu, günlük olarak yukarı ve aşağı mahalleye sırayla verilmektedir. Karmkuk içme suyunun ihalesi yapılmış olup çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. En kısa süre içinde bu sıkıntıyı çözüme kavuştaracağız. Bu süreçte yardım ve sabırlarınızı rica ediyoruz."

Ancak vatandaşlar su kesintisinin tek sebebinin deprem olmadığını, özellikle tütünlerin dikilmesiyle su kesintilerinin çok daha sık yaşandığını belirtti. 
Su kesintilerinde daha fazla olumsuz etkilenen bayanlar, mahalle aralarında dolaşarak şebeke suyuyla sulanan bazı tarlaları tesbit etti. 
Şebeke suyuyla kaçak olarak tarla ve bahçelerin sulanmasının vicdansızlık olduğunu ifade eden vatandaşlar, içecek su bulamadıklarını, temizlik yapamadıklarını ve bundan dolayı mağdur olduklarını belirtti.
Bu konuda Belediyeyi göreve davet eden vatandaşlar, içme suyuyla tarla sulayanların tesbit edilerek boruların kapatılmasını ve gerekli cezai işlemlerin uygulanmasını istedi.




 
AdminAdmin