Röportaj
Giriş Tarihi : 10-02-2011 19:36   Güncelleme : 10-02-2011 19:36

Halk, yeni yüzleri vekil olarak görmek istiyor

Yeniyol gazetesi Muhabiri Abdurrahman Erdi'in Röportajı

Halk, yeni yüzleri vekil olarak görmek istiyor

Halk Mevcut Milletvekilleri hakkında ne düşünüyor?

Yeniyol gazetesi olarak sokakta, vatandaşın 2011 seçimlerinin nabzını tutuk. Mevcut milletvekillerinden memnuniyeti, Haziran 2011 genel seçimlerinde hangi isimlerin kendilerini mecliste temsil etmesine kadar sokaktaki vatandaşların görüşlerini aldık. Genel itibari ile mevcut milletvekillerinden memnun olmadıklarını dile getiren vatandaşlar, farklı isimler, kendini işinde ispatlamış ve yaptığı işle halkın takdirini alan kişilerin aday olmasını istediklerini dile getirdiler. Özelikle mevcut milletvekillerin Adıyaman’ın sorunlarını meclise taşımada çok yetersiz kaldığını, taşınan sorunların çözümü noktasında ise çok ağır kaldıklarını belirttiler. Yeni milletvekili adayları konusunda ise Adana Milli Eğitim Müdürü hemşerimiz Abdulgafur Büyükfırat öne çıkan isim olarak sokaktaki vatandaşın ağzında.

 

İşte yaptığımız röportajda halkın düşünceleri.

Hasan Arslan (SSK Emeklisi): Şu an itibariyle mevcut milletvekillerinden Mehmet Erdoğan’dan memnunum. Diğerlerine nazaran dertleri dinleyen, istenildiğinde kendisine daha rahat eriştiğimiz bir vekilimiz. Bizim istediğimiz, bir sorunumuz olduğunda vekillerimizin yanımızda olması. AK Parti, CHP fark etmez. Hepsi için geçerli. her geçen gün 2011 seçimlerine yaklaşıyoruz. Tabi daha zaman var. Şu an ismini açıklayan aday adayları var, aday adaylığa sıcak bakan isimler de. İsmini açıklayan veya gazetelerde ismi geçipte aday adaylığını daha açıklamayan kişiler hakkında fazla bilgim yok. Önemli olan gelen milletvekillerinin Adıyaman’ı mecliste daha yüksek bir sesle temsil etmesi. Ve artık Adıyaman milletvekillerinden en az birinin Mecliste Bakan olarak görev almasını istiyoruz.

 

Mustafa Memiş (Emekli): Mevcut milletvekilleri kendilerine verilen şansı iyi değerlendiremediler. Bizim onlara gösterdiğimiz fedakârlığı onlar Adıyaman’a göstermediler. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan verdiği emeklere yazık diyorum. Aday adaylık konusunda adından sıkça söz ettiren sağlık alanında Adıyaman’ı üst seviyelere çıkartan ve Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.H.Mehmet İnan’ın da milletvekili olması halinde güzel hizmetlere imza atacağı kanısındayım.

 

Murat Çelenk (İşsiz):  Türkiye gündemini ve Adıyaman gündemini yakından takip etmeye gayret ediyorum. Ne yazık ki ilimize yapılan vaatler çok, icraata konulan az işler az. Bundan dolayı milletvekillerimizden memnun değilim. Eğer AK Parti tekrardan İktidar olmak istiyorsa yeni ve bilgili isimlerle seçime girmesi lazım. Aday adaylık konusunda yerel basında yer alan isimler arasında, bir ara Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü de yapan ve şimdi Adana Milli Eğitim Müdürü olan hemşerimiz Abdulgafur Büyükfırat Bey bana daha sıcak geliyor. Ben şahsen onun gibi birini mecliste görmek isterim. Öyle ki bakanlıkta verilse yapabilecek karakterde ve kapasitede biri olarak görüyorum. Çok değerli bir insan. Mevcut milletvekilerinin Adıyaman’a fazla katkıları yok. Beş milletvekilimiz bir Kamer Genç olamadılar. Kamer Genç tek olmasına rağmen mecliste sesi bizimkilerden daha yüksek çıkıyor. Boş vaatlerde bulunuyorlar. Samimi değiller. Kendi akrabaları için çalışıyorlar. Eğer AK Parti Halkın sesine kulak verip, Abdulgafur Büyükfırat, Dr. Mehmet İnan, F. Rüştü Turanlı gibi sağlam, bilgili, donanımlı kişileri Aday olarak gösterirse beşte beş yapacağına inanıyorum. Bunun yanında AK Partiye oy verenlerin çoğu Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hatrına, onun verdiği emekler için veriyor. Yani kimse bu milletvekiline oy vermedi. Başbakandan memnunuz vekillerden memnun değiliz.

 

Hüseyin aslan (Tarım emeklisi): 8 yıldır iktidarda olan AK Parti hükümetinin milletvekilleri Adıyaman’ın sorunlarını meclis kürsüne getiremiyorlar. Hiçbirini görmedik bu zamana kadar. Sanki Adıyaman’da her şey yerli yerindeymiş gibi. 5-6 kez Şevket Köse’yi gördüm. Parti ayrımı da yapmıyorum burada. Adıyaman halkı perişan olmuştur. Tütün yok, fabrika yok. Türkiye de her gün eylemler oluyor. Tabi bunun karşılığını bizler demokratik yollarla sandıkta vereceğiz. Adıyaman’a milletvekilliği aday adaylık konusunda ise şimdilik isimler hakkında yorum yapmak erken olur diye düşünüyorum. Aday adaylarını fazla tanımıyoruz. Adıyaman’a hangi isim milletvekili olursa olsa,  Adıyaman’ın kaderi değişmez. Hep sefalet, ekonomik açıdan geri kalmış, sürekli dışarıya bağımlı bir il olarak kalmaya devam edecektir. Adıyaman’ın durumu içler acısı. Bir çay içecek paramız yok. Bizler oy vereceğimiz adayımızı biliyoruz. Kim Adıyaman’a yatırım yapacaksa ona oy vereceğiz. Adıyaman’a yapılan yatırım Türkiye’ye yapılan yatırımdır.

 

AdminAdmin